Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

UK na ile dzieci dostaje sie child benefui i child tax cerdit

Polecane posty

Gość gość

czy sa tutaj jakies ograniczenia?swego czasu slyszalam ze max przy trojce dzieci a kazde kolejne juz nie, czy arabskie rodziy ktore maja po8 dzieci dostaja zasilek na kazde z nich czy max do 3 dziecka, prosze o konktete odpowiedzi,

Gość gość
arabskie rodziny dostają domy z dziesięcioma sypialniami, darmowe kupony na zakupy do tesco i dwie lub trzy osoby do opieki nad dziećmi - mimo , że żadne z rodziców nie pracuje

Gość gość
CHB 20.50 na tydzień Kazde kolejne dziecko to 13.50. Masz dwoje to dostaniesz 20.50+13.50 Masz troje to 20.50+13.50+13.50 na tydzień,ale i tak najczęściej jest wypłacane co 4 tygodnie w poniedziałki. Child Tax Credit jest dla każdego inny,on zależy od twoich dochodów.Może to być 20 funtów na tydzień,a może być i np. 75.

Gość gość
Child benefit jest we wtorki co 4 tygodnie te 82 czy 83 funty . w każdym razie ja tak mam. mam 1 dziecko. A child tax credit mam 226 f co 4 tygodnie w środy.

Gość gość
absolutnie to i inne bzdety wstawic bo tego za komuny nie bylo a tera jest 333 www.youtube.com/watch?v=lEOYQzjmKVs

Gość gość
aha,no ja mam CHB w poniedziałk raz na miesiąc a CTC we wtorki co tydzień.

Gość gość
a czy to CHB i CHTC sa limity tz max na 3 dzieci?Bo tak slyszalam ze od 4 dziecka juz obcinaja? Czy to prawda?

Gość gość
a czy to prawda o tych arabskich duzych rodzinach, to jak oni to robia ze jaka tyle przywileji, jak to sobie zalatwiaja?czy to ze wzgledu na to ze maja po 8 dzieci? przeciez w UK nie chca zeny emiigranci mieli duzo dzieci

Gość gość
22.39 Nie ma ,że "obcinają" jak Ty to mówisz. Jedyne jakie sa limity,to kwota ogólnych benefitów razem wziętych przypadających na 1 osobe. O limity musisz pytać w lokalnym councilu.Jeżeli masz dużo benefitó tzn na za wysoką kwote to wtedy ci mogą "obciać" o pare czy tam paręnaście funtów.Np jeśli masz CHB,CTC ,MA i wnioskujesz o JSA,to jeśli w jakiś sposób otrzymasz JSA,to zmniejszony zostanie CTC.Lub jak pojdziesz do pracy na więcej niż 16h na tydz,to CTC zostanie zmniejszony lub całkowicie odebrany.

Gość gość
nie mamy benefitow jedynie CHB i CHTC , bo maz ma dziecko z malezstwa pierwszego i ja z pierwszego oraz od niedawna jedno wspolne i zastanawiam sie gdyby w przyszlosci zdecydowac sie na jeszcze jedno wspolne, dlatego pytam, bo swego czasu slyszalam ze do 3 dzieci a potem CHB juz nie przysluguje, a jednak strona finansowa jest bardzo wazna, zreszta ci co zyja w UK wiedza ze wcale nie jest tak latwo tutaj jak sie wydaje iektorym

Gość gość
23.31 No przy trojce dzieci na pewno nie jest łatwo. Jeśli mówisz dobrze po angielsku zadzwoń i zapytaj ich o wszystko.Ja zawsze dzwonie i pytam,bo wtedy dostaje wiadomość z pierwszej ręki.A oni ciagle i tak zasady zmieniają.Teraz do końca roku podatkowego czyli do 5 kwietnia jest tak jak Ci napisałam wyżej.Co i jak się zmieni po 5 kwietnia-nie wiadomo.Sadze,że niewiele,ale oni zawsze sobie tam cos wymyslą. Ja akurat mam ponad tysiąc z benefitów,mąż zarabia półtora i w związku z tym mam niski CTC i nie dostałam healthy start vouchers. Każdy jest indywidualną sparawą ,że tak powiem.Ja Ci mogę tu opisac tylko ogólnie co i jak wygląda,ale tak jak mówie,niektóre kwoty benefitów zależą od waszych sytuacji finansowych,godzin pracy,kwoty jaką macie w national contributions itd.Także najlepiej telefon na helpline i tam Ci wyjaśnia dokładnie z pierwszej ręki co i jak.

Gość gość
Do goscia wyzej.To jakie benefity i ile bierzesz?moj partner zarabia 1100£ i jak skladal o hausing to mu odrzucili z powodu zbyt duzuch zarobkow..

Gość gość
ja mam MA,CHB i CTC. z tym,ze my nie składaliśmy wniosku o housing benefit. Próbowaliśmy o WTC jeszcze,ale dostaliśmy odmowe z racji męża dochodu.