Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Prosze o porade, pominieta tabletka

Polecane posty

Gość gość

Od roku przyjmuje tabletki anty. Femoden. Nie wiem jak ale zapomniałam przyjąć 7 tabletki, przyjęłam ja następnego dnia przed tabletka 8. Czy po 7 dniach od incydentu jestem zabezpieczona, tak piszą w ulotce ale miała tak któraś z was? I było ok? Proszę o poradę. Można po 7 zrezygnować z dodatkowej metody ?

Gość gość
Mi się wydaje ze po 7 dniach jest bezpiecznie, nie przyjmujesz ich od miesiąca tylko roku

Gość gość
Sama Nie wiem ja bym się bała same tabletki ogólnie, ja biorę tabletki + prezerwatywa+ globulki. Więc lepiejj podwójnie. Po co ryzykowac

Gość gość
Tabletki, prezerwatywa i globulki naraz?! O Boże, na głowę upadlas. Po co wogole uprawiasz seks kobieto.. Pewnie jeszcze nie kończy w tobie, a prezerwatywę sprawdzacie po każdym razie wypełniając woda. Żenujące.

Gość gość
ja bym po 7 dniach zrezygnowala z dodatkowej metody to tylko jedna tabletka, bierzesz je dlugo i to koniec pierwszego tygodnia, prawie drugi wiec luuuuuzzzz.... zwlaszcza za postapilas wedlug schematu

Cytuje ze strony Women Help Women, organizacji kobiecej, ktora zna sie na tych tematach: "Jeżeli zapomni się o przyjęciu jednej tabletki, lub rozpocznie się nowe opakowanie tabletek z jednodniowym opóźnieniem, nadal będzie zapewniona skuteczna ochrona przed zajściem w ciążę. Jeżeli natomiast kobieta zapomni o przyjęciu 2 lub więcej tabletek albo rozpocznie nowe opakowanie z dwudniowym lub dłuższym opóźnieniem, skuteczność pigułek może się zmniejszyć. Jeśli kobieta zapomni tylko jedna tabletkę, powinna zażyć ją natychmiast i kontynuować przyjmowanie tabletek jak zwykle, ochrona jest nadal zapewniona." https://consult.womenhelp.org/pl/page/447/contraceptives W razie watpliwosci mozesz napisac do ich lekarzy na info@womenhelp.org

Gość gość
dobranasza, bardzo dziekuję:)