Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jolka2003

Czy mozliwe szybkie zaplodnienie gdy karmie

Polecane posty

Gość jolka2003

Wiatm kochane nardzo prosze was o odpowiedz czy mozliwe ze zaszlam w ciaze 7 tygodni po porodzie? dodam ze karmie piersia w dzien i w nocy ginekolog powiedzial ze pierwsze trzy miesiace nie zajde w ciaze gdy karmie jednak od jakiegos czasu mam wilgotno tam oraz biale uplawy oraz bol lekki bol brzucha jak by na okres dodam ze bardzo sie stresuje

Prolaktyna raczej blokuje owulację no ale skoro tak jak w przypadkach pcos kiedy prolaktyna jest podwyższona zachodzą w ciąże tak samo wyjątek może się zdarzyć i w Twoim przypadku

Gość gość
Radzę ci zmienic ginekologa:O a czy jesteś w ciąży to nie wiem,zrób test.

Gość gość
Ja tez bym radzila zmienic ginekologa, bo karmienie piersoa nie jest forma antykoncepcji...wpsolczuje i powodzenia.

Gość gość
bardzo mozliwe ze jestes w ciazy. karmienie piersia nie jest metoda antykoncepcyjna, gratulacje wyboru lekarza...zrob test ciazowy

Gość jolkajolka2003
czytalam ze prolaktyna ktora uwalnia sieprzy karmieniu pierssia rzeczywiscie uniemozliwia zapldnienie wiec moze jest w tym troche prawdy

Gość gość
chwalisz się czy żalisz? możesz być w ciąży z mężem, czy z kochankiem i dlatego tak panikujesz?

Gość gość
zatrzymuje karmienie piersią okres, a nie owulacje. Zmień lekarza.

Gość jolka2003
macie racje nigdy nie pojde juz do tego lekarza:( uwierzylam mu..zrobilismy to tylko dwa razy moze poprostu tylko panikuje

Gość gość
Ludzie ...to jest XXI wiek...kto to jeszcze wierzy w takie teorie...

Hm w moim przypadku akurat prolaktyna przyczyniła się do zatrzymania owulacji a nie okresu

Gość gość
"robilismy to tylko dwa razy " - wystarczy raz

Gość gość
Ja mimo karmienia piersią dostalam okresu równo po miesiącu.slyszalam ze tylko omres pologu chroni.potem juz mozna zajsc i to nawet podobno latwiej;)

Gość gabi2222
tylko ze po mojej pierwszej ciazy okres dostalam dopiero po pol roku ,czy mozliwe ze teraz przy drugim dziecku juz byla bym plodna

Ja już od niejednego lekarza słyszałam, że w medycynie nie ma nic na 100% Trzeba się obserwować i uważać kiedy się karmi nie ma pewności kiedy wystąpi pierwsza owulacja.

Gość gość
gdyby to nie było możliwe, to między mną a moją siostrą nie byłoby 10 m-cy różnicy :D Także gratulacje, a na przyszłość używaj gumek

Gość gość
ciekawe rzeczy opowiada twój gin. Bo ja byłam na kontroli 8 tyg po porodzie i miałam owulację a po 2 tyg pierwszy okres czyli mogłam wtedy zajsć w ciążę. A karmiłam tylko piersią..... Dopowiedz sobie resztę

Gość gość
też znam braci z jednego roku także współczuje ginekologa :o

Gość gabi2222
oj bardzo mnie przestraszylyscie

Gość gość
gość dziś zatrzymuje karmienie piersią okres, a nie owulacje. Zmień lekarza. Ty sie dobrze czujesz?Przeciez jak masz owulację to po niej następuje okres,czy tego chcesz czy nie.Skąd wzięłaś taką niedorzeczną teorię?:O

Gość jolka2003
Nie jestem nie jestemusmiech.gif nie jestem w ciazy robilam tesrt nastepnie bylam u ginekologa dzis po 7 i nie ma ciazyusmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif a swoja droga "dziekuje" wspierajace a raczej nie wspierajace dziewczyny myslalam ze takie fora sa do pomocy ze ktos cos powie kto tez tak mial a le widze ze tu tylko sie krytykuje i trzyma kciuki za innych niepowodzenie!!Zenada ostatni moj wpis na tym forum bo nie warto sa tu same wyzwiska itd ,oczuwiscie procz paru naprawde zyczliwych osob ktore sie wypowiedzialy z sensem..im dziekuje..usmiech.gifusmiech.gifusmiech.gif ale sie cieszeusmiech.gif P

Gość gość
skąd tak szybko wiesz, że nie jesteś? Twój gin to jakiś wróżbita?

Gość jolka2003
wiem bo moj stosunek odbyl sie 4 tyg temu wie do tej pory bylo by widoczne :)))) i przy okazji dowiedzialam sie skad byly te objawy ale to juz moja prywatnaa sprawa:))))

Gość gość
4 tygodniowa, a nawet nie ciążą miałaby byc widoczna dla takiego konowala? No nie bądź śmieszna

Gość jolka2003
Oj kolezanka widze nic w temacie nie jest:)) otoz mam dwoje dzieci i wiem kiedy widaoczny jest echerzyk plodowy :) kochana wracamy do szkoly;) robilas kiedys test ciazowy?wykonuje sie go juz po 14 dniach a ja jestem po 29 i robilam 3 zanim udalam sie do gin:):)

Gość gość
Kolezanko do szkoly to wroc TY, bo ręce opadają jak w 21 wieku czyta się brednie o tym że karmienie piersią to forma antykoncepcji, wiec mnie pouczać nie musisz bo wiedzą na szczescie mam o wiele większą niż ty i jak widać większą, niz twoj fantastyczny lekarz, szkoda również ze nie masz pojęcia o ironii ;)

Gość jolka2003
Ja akurat bylam juz u innej pani ginekolog nie u tamtego bo z tym karmieniem piersia akurat przyznam Ci racje totalna bzdura mam nauczke na przyszlosc jaka byl moj strach

Gość jolka2003
a swoja droga nie rozumiem dlaczego tak boli cie to ze ciesze sie ze okazalo sie ze nie jestem w ciazy..a moze ty jestes w niechcianej ciazy skoro siedzisz akurat w tych tematach i krytykujesz innych???

Gość gość
Czy ja sie cieszę? Wez sie puknij w pustą główkę dziewczynko, wczoraj owszem czytalam ten temat, dzis napisałam w nim 2 posty i jest mi zupełnie obojętne czy obca baba jest w ciąży, czy tez nie, przeraz mnie jedynie stopień niewiedzy kobiety, ktora ma juz podobno 2 dzieci

Gość jolka2003
po tym co dzis napisalas to wnioskuje ze chcesz wmowic mi ze jednak moge byc w ciazy..ale to ja bylam u ginekologa i robilam testy nie ty wiec wiem ze nie jestem..skad w ludziach tyle zawisci czy nie mam prawa sie pomylic?czegos nie wiedziec?mysle ze po to sa takie fora by sie dowiedziec poradzic ludzi ktorzy wiedza