Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Alimenty,

Polecane posty

Gość gość

Witam,wiem że duzo było o tym na tym forum ale nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi, ojciec na sprawie o zabezpieczenie alimentacyjne uznał ojcostwo, ale do aktu dziecka po narodzinach się nie wpisał, założyłam teraz sprawe o alimenty i wiem że się będzie wypierał.. Co moge dalej zrobić? I ile to będzie trwało?

Gość gość
Czemu pytasz już trzeci raz o to samo? Odpowiedziały Ci dziewczyny na poprzednich tematach. Jak masz wątpliwości to zapytaj prawnika, za poradę dużo nie zapłacisz, a wszystko Ci wyjaśni.

Gość gość
Nie mam na prawnika, a nie dostałam jednoznacznej odpowiedzi, wiec wie ktoś moze?

Gość gość
ja tez nie mam prawnika mam za to psa

Gość gość
Idź do MOPSU i tam na wydziałach świadczeń rodzinnych dyżuruje zazwyczaj prawnik. Sprawdź w którym mopsie w Twoje okolicy.

Gość gość
W sądzie też można zapytać o bezpłatną poradę prawnika. Autorko, czytam po raz kolejny i naprawdę nie wiem jakiej odpowiedzi oczekujesz? Jeśli były partner będzie się wypierał to sąd zleci badanie na potwierdzenie ojcostwa. Nie wiem ile się czeka na wyniki, ale pewnie ok dwóch tygodni. Tu nikt Ci konkretnie nie powie ile będzie trwał cały proces, każda sprawa jest przecież inna. Może się skończyć na jednej rozprawie, a może się ciągnąć parę tygodni. Ja na rozprawę o alimenty czekałam prawie trzy miesiące, były nie robił żadnych problemów, zostało zasądzone 700 zł alimentów i oboje poszliśmy na ugodę.

Gość gość
Ja mogę ci polecic sprawdzona kancelarie notarialna http://www.notariusz-zabrze.com/, wielu moich znajomych korzystalo z ich pomocy i za każdym razem słyszałam pochlebne opinie. Na pewno prawnicy stamtąd pomoga również Tobie