Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Czy wy też tak macie z kupowaniem ubranek dla dziecka?

Polecane posty

Gość gośćBasiaaaaaaaaaaaa

Witam, jestem w jakimś 4 tyg ciaży. Bardzo sie z tego cieszę, ale jednocześnie z tyłu głowy mam obawy bo słyszałam ze do 3 mc duzo się może wydarzyć... Staram sie jednak myśleć w miare optymistycznie. NIe moge się juz doczekać wizyty u gina! Jestem taka podekscytowana ze jak wchodze do sklepu i widze ciuszki dla dzieci i inne gadzety to najchetniej bym coś kupiła. Dziś tak miałam w Pepco. Mó partner mnie stopuje, mówi że mam nie zapeszać, mam z tym poczekać kilka tyg. KIedy wy zaczęłście zbierać cały ten,, dzieciecy asortyment,,?

Gość gość
Byłam w 6 miesiącu i wtedy dopiero zaczęłam kupować ubranka i inne:-)

Gość gość
Od kiedy poznalam plec 22tydzien ale wozek kupilam juz w 19tc .

Gość gość
Autorko twoj partner ma recje 4tc to troszke za wczesnie na kompetowanie wyprawki. Ja czekalam do 2 trymestru z podstawowymi akcesoriami a wozek, lozeczko, mebelki itp kupowalam w 3 trymestrze jak bylam pewna plci i swoich wyborow. Radze poczekac przynajmniej do 4mc aby sie nie rozczarowac, tyle sie slyszy o poronieniach do 12tc, ze lepiej nie zapeszac....

Gość gość
Zaskoczę cie :) bo ja zaczęłam kompletować całą wyprawkę dla dziecka już na rok przed jego poczęciem. Tak strasznie czekałam na dzidziusia, że już chociaż jakiś ciuszek musiałam mieć, jakąś butelkę czy grzechotkę. Gdy po około roku okazało się że jestem w ciąży to miałam kupione już wszystko co trzeba. Tylko łóżeczko kupowaliśmy dopiero pod koniec ciąży i wózek. cała reszta już czekała równiutko poukładana na półkach w szafce :). Nic nie zapeszyłam, synek urodził się szybciutko, zdrowy i śliczny, 10pkt w skali Apgar. Życzę tobie pomyślnego przebiegu ciąży, lekkiego porodu i pięknego, zdrowego dzieciaczka :)

Gość gość
Chyba większość mam lubi kupować te malutkie ubranka. Prowadzę blog. W jego początkach, czyli ciąży większość postów skupiała się na kompletowaniu wyprawki - zapraszam :) www.MartynaG.pl

Gość gość
co ma kupowanie ubranek do przebiegu ciazy? pfff... glupie przesądy. ja nie kupowalam zadnych ubranek ani nic z asortymentu dla dzieci a i tak stracilam ciaze w 26 tygodniu..

Gość gość
Dla pierwszego dziecka miałam dużo rzeczy pożyczonych, albo danych od koleżanek, a kupować zaczęliśmy pod koniec ciąży jak już było wiadomo czego brakuje. Teraz jestem w 23 tc i jeszcze nie kupuję, bo mam obiecane od koleżanki ubranka i nie wiem co dokładnie tam będzie, ale kusi mnie żeby coś kupić, nie powiem.

Gość gość
gosć 17:51- jesteś chora psychicznie, mam nadzieję że się leczysz. A ty autorko, ledwie test zrobiłaś, już chcesz lecieć po zakupy? Nie życzę ci źle, ale to nie jest dobry pomysł, poczekaj chociaż do połowy ciąży. 4 tc to termin @, nie zapeszam ale wstrzymaj się.

Gość gość
Wcale Ci się nie dziwię. Ja gdy byłam w ciąży też miałam ogromną chęć na kupowanie ubranek itp. Dopóki nie znałam płci kupowałam takie, które pasowałyby i dziewczynce i chłopcu, a potem już tylko dla dziewczynki. Kupuj jeśli sprawia Ci to przyjemność, ciesz się z dzidziusia :).

Gość gość
to brak milosciz dziecinstwa poprostu ale ta co rok przed poczeciem kupila to jaks wariataka nawiedzona

Gość gość
Po co chcesz sobie odmawiać tej przyjemności, kup coś. Ja sama zaczęłam kupować po 30tc ale nie miałam na to parcia.

Gość gość
autorko, to zupelnie normalne ze juz najchetniej wykupilabys caly sklep, ale wstrzymaj sie. jak sama zauwazylas ze do konca pierwszego trymestru moze wydarzyc sie zupelnie wszystko. trzeba byc dobrej mysli i nie wierzyc w przesady, ale zycie potrafi wywinac psikusa. mam duzo kolezanek ktore po pierwszej radosci przezywaly traume pustego jaja plodowego, nierozwijajacego sie zarodka, naglego krwawienia. oczywiscie mam tez znajome ktore donosily i urodzily-jest ich wiekszosc. pomysl jednak jak bys sie czula gdyby cos sie jednak stalo-odpukac-patrzylabys na te spioszki i dolowala sie jeszcze bardziej. ja sama wyprawde zaczelam kompletowac po 6 miesiacu, lozeczko kupilismy po 7 miesiacu, bo w szpitalu nastraszyli mnie ze urodze przed terminem. wozek na miesiac przed porodem.

Gość vfdvdsfvsd
Ja kupowałam od razu co chciałam, nie było to jeszcze kompletowanie wyprawki ale zakupy tak dla przyjemności. Równie dobrze żeby "nie zapeszyć", można by nie mówić o ciąży, nie badać się, udać zaskoczenie w dniu porodu.

Gość gość
ja kupowalam dopiero jak wiedziam co bedzie czyli po 20 tyg ciazy. kupowalam malo bo mialam rzeczy po innym dziecku z rodziny(5m starszym).teraz dziecko ma 7m a garderobe ma juz do 12 m cala i duzo wiekszych rzeczy.ja jak cos widze na promocjach to kupuje w wiekszych rozmiarach.

Gość gość
ja okolo 30tego tygodnia kupowalam

Gość gość
Ja zaczęłam kupować koło 30 tygodnia. Skompletowana cała wyprawka. W 38 tygodniu urodziłam... martwa córkę.

Gość gość
Dzis pierwszy raz kupilam dla corki 1 body 3pary skarpetek i jedna czapeczke. Jestem w 29tyg ciazy w poniedzialek bedzie 30 tydzien. Na wieksze zakupy w 34tyg dopiero pojde. Wtedy juz trzeba bedzie kupic recznik dla dzidzi, lozeczko gabke do wanny i reszte ubranek. Mysle zeby kupic Jeszcze nosidelko

Gość gość
Ja też tak miałam że jak przechodziłam to chciałabym coś kupić ale z drugiej strony bałam się zeby nie zapeszyć i dopiero jak byłam w 7 miesiącu to zaczęłam kupować, urodził się zdrowy synek dziś ma 8miesięcy

Gość gość
17.20--->bardzo mi przykro,mam nadzieje,ze w zyciu teraz spotka wiele dobrego.