Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maluch u kardiologa

Polecane posty

Gość gość

Witam chcialam zapytac doswiadzczonych mam jak wygląda wizyta u kardiologa i echo serca jak przebiega to badanie? Ide z synkiem 10 miesiecznym i martwie sie...

Gość gość
Przebieg wizyty zależy zapewne od jej przyczyny . Mój synek ma wizyty regularnie, bo urodził się z wadą serca i jest po operacjach. My na początku mamy badanie saturacji, ciśnienia, ekg a potem spotkanie z lekarzem - standardowe pytania i potem echo. Echo wygląda tak, że dziecko leży bez koszulki a lekarz przykłada głowicę do ciała i na ekranie widzi serce, jego pracę, robi pomiary - podobnie jak np. usg . A z jakiego powodu macie wizytę?

Gość gość
U nas podobnie jak u gościa powyżej. Badanie nie jest bolesne, czy niekomfortowe także dziecko napewno dobrze to zniesie.

Gość gość
weź przestań się tak podniecać następna posrana matka polka która płacze razem z dzieckiem kiedy jest szczepione :O

Gość gość
Gościu wyżej, chyba ciężko porównać wizytę u kardiologa do szczepienia. Raczej bez powodu do lekarza się nie idzie, więc autorka ma prawo się martwić.

Gość gość
Na poprzedniej wizycie pediatra wysluchala jakies szumy i teraz znowu wiec wypisala nam skierowanie.Akurat szczepie dziecko i nie jestem nawiedzona matka polka zwyczajnie martwie sie o syna wiec pytam.Dzieki za odpowiedzi.Mam nadzieje ze to nic powaznego.Okaze sie w srode.

Gość gość
U nas po urodzeniu były szumy i otwory międzykomorowe. Wszystko się samo unormowalo. Glowa do góry - to częste i niegroźne "wady"

Gość gość
Echo serca u tak małego dziecka robi się na śpiocha, tzn po podaniu dziecku wlewki doo******czej z jakimś łagodnym środkiem uspokajajacym czy nasennym