Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coventry

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś z Was tam mieszkał, pracował albo chociaż był turystycznie? Jak w tym mieście wygląda komunikacja (czy też podobne metro, jak w Londynie, czy w ogóle metra nie ma, czy są korki), ile kosztuje zakwaterowanie, czy znacie jakieś strony z możliwością znalezienia mieszkania na wynajem nie przez agencję, jaka jest cena miesięcznej travel card, jak wygląda życie miasta, czyli o której zamykają sklepy, jakie są warunki mieszkaniowe, itd.

Gość gość
A przede wszystkim: jak tam dojechać? Bo teraz podobno nie ma bezpośrednich przelotów, trzeba lecieć z przesiadką dużo dłużej do Birmingham, a stamtąd jeszcze jakoś się dostać. Czym i jak długo trwa dojazd? Widziałam, że są jakieś autokary chyba bezpośrednio z Polski, ale bardzo długo jadą.

Gość gość
Może ktoś tam był i coś wie?

Gość gość
Coventry to taka polska Lodz- smutno, szaro i depresyjnie- serio.

Gość gość
A dziękuję. Poważnie? Jest dużo zdjęć stamtąd. Wygląda jak każde normalne, sympatyczne miasto. Czy może wiesz, jak się tam dostać z Birmingham? Bo na dzień dziesiejszy nie widać bezpośrednich połączeń do Coventry.

Gość gość
a czemu akurat Coventry? masz tam kogoś czy jak to wygląda? mnie się słabo kojarzy, jak ktoś napisał szaro i smutno, ale dla mnie poniekąd cała Anglia taka jest, nawet Londyn poza centrum a dojazd z East Midlands sprawdzałeś/aś?

Gość gość
To ja od opinii powyzej :) ZAznaczam ze nie mieszkam w cov na stale ale bywam tam srednio 1weekend w miesiacu i takie wlasnie mam odczucia. Co do komunikacji do birmingham to jest pociag, jedzie kolo 20min, sprawdz na stronie national rail

Gość gość
no i metra to tam nie ma, autobusy

Gość gość
aa dopiero zobaczylam ze ty chcesz sie dostac tam z PL a nie z birmingham :) Moj kolega tam mieszka i zawsze lata do Birmingham wlasnie, ewentualnie east midlands.

Gość gość
Tak, z Polski. Wydawało mi się, że Birmingham i Coventry mają podobny klimat, bo przecież leżą bardzo blisko siebie. Szkoda, że masz takie odczucia, ale na Wyspach chyba wiele osób odnosi takie wrażenie - że jest ponuro. Ja chyba jestem wyjątkiem, bo tak nie miałam, kiedy tam dawno temu byłam. To może i Coventry nie wyda mi się smutne. Spokojnie jest w tych okolicach? Brak metra to nie jest dla mnie problem. Dziękuję za dodatkowe info.

Gość gość
Przeglądam jeszcze zdjęcia - jednak od Łodzi jest dużo piękniejsze to miasto. Ma ciekawą architekturę i przede wszystkim piękne zabytki. Łódź poza ul. Piotrkowską, i to właściwie tylko z powodu atrakcji na niej, a nie jej wyglądu, rzeczywiście robi nieciekawe wrażenie.

Gość gość
To ja od tej Lodzi ;) Ja na codzien mieszkam w malutkim historycznym miasteczku w ktorym jestem zakochana od 7lat wiec stad moja opinia:) Aha- jesli chcesz wiecej szczegolow o coventry to chyba wiecej dowiesz sie na mojecoventry. pl

Gość gość
Super, zaraz tam zajrzę. Na stronie National Rail już sprawdzałam rozkłady, rzeczywiście przejazdy są bardzo szybkie. No tak, historyczne miasteczka są jeszcze ciekawsze, ja też takie uwielbiam. :-) Ale nie zawsze jest wybór.

Gość gość
To jest urocza ulica: hdrshooter.com/2012/08/06/lovely-street-in-coventry/