Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smoczek dla 7miesiecznego dziecka pytanie

Polecane posty

Gość gość

Mamy pomóżcie, moja córka ma 7 mcy, od urodzenia karmiona piersią. Na wiosnę planuję ją powoli odstawiać od piersi. Jednak problem polega na tym, że nauczyła się zasypiać tylko przy piersi. W nocy też się budzi często chwilę possa i znowu zasypia. Dodam, że nie używaliśmy smoczka. I nie chodzi tu o nasze przekonania, tylko po prostu mała nie do końca potrafiła załapać o co chodzi w tym ssaniu smoczka, więc nie próbowaliśmy jej dalej uczyć. Jednak powoli mam dosyć nocnego karmienia, bo bywają noce że mam wrażenie, że wiecej karmię niż spię. Dziecko na tym etapie powinno być bardziej samodzielne i nie potrzebuje karmienia co 1-2h w nocy. Nie wiem tylko czy smoczek to dobre rozwiązanie czy to nie krok wstecz...Moze macie jakies rady jak oduczyć dziecko zasypiania przy piersi i ciągłego karmienia w nocy..

Gość gość
Smoczek raczej nie pomoże. Ja gdy odstawialam starszego od piersi (mial 15 mies) to z nocami było najgorzej, tez zasypial przy piersi i czesto sie budzil. Najpierw zrezygnowalam z karmienia w dzien, najbardziej pomógł w tym ...plaster,zakleilam nim sutki.natomiast wicsory i noce przez ok 2 tyg byly wypelnione placzem, wieczorem padal ze zmeczenia i spal pol nocy, a gdy sie budzil, dostawal wode w bidonie ze rurka i fzasami zaeypial a czasa m i trzeba bylo go nosic, po tych 2 tyg, sam kladl sie w lozeczku i zasypial i przestal wstawać w nocy.

mozesz sprobowac ze smoczkiem, polecam ci te z akuku co maja gumke oortodontyczna, zebys byla spokojna o zgryz, u nas pomogla tez woda z butelki podawana noca