Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

xPersonalDreamx

Pytania do mamusiek po cesarce .

Polecane posty

Witam wszystkie mamy ;-) Jestem po cesarskim cięciu tydzień i chciałabym zapytać Was o kilka rzeczy , zanim pójdę do lekarza i jego wypytam o wszystko ;-) * Ból cewki moczowej [ u mnie podczas oddawania moczu niesamowity ból , oraz czasem jak leżę i uniosę pośladki do góry] - miałyście? - jak długo się utrzymywał ? - jak sobie z nim poradzić ? * Kiedy można zacząć używać tamponów ? oczywiście po okresie połogu . z góry dziękuję za odpowiedzi ;-)

Gość gość
Nie miałam takiego bólu, pewnie masz jakiś stan zapalny, idź do lekarza bo przeniesie się na pęcherz ,a potem na nerki( to tylko moje przypuszczenia)pozdrawiam

Gość gość
tamponow w pologu nie mozna!

Gość fdf
Też nic mnie nie bolało. Może coś spieprzyli przy cewnikowaniu? Tampony? Jakoś nie mogę używać od czasu porodu (już lata minęły).

Gość gość
mnie też nic nie bolało przy oddawaniu moczu

Gość gość
Mnie bolalo, malo tego nie moglam przez pewien czas utrzymac moczu. Musieli Cie zle zacewnikowac lub masz zapalenie pecherze (tez dostalam) poniewaz na sali operacyjnej jest bardzo zimno i lezysz na metalu

Gość gość
Ja nie miałam,ale to pewnie podrażniona cewka od cewnika.Tamponów zaczęłam używac po trzech dwóch tygodniach,bo już słabo leciało a po trzech było juz po krwawieniu.Nie wyobrażam sobie zycia bez tamponów,te dwa tygodnie na podpaskach to była dla mnie katorga.brrrrrrr....nigdy więcej

Gość gość
Tfu tfu,miało być po dwóch tygodniach,a nie po trzech dwóch tygodniach.

Gość gość
uzywalam urosept i minelo

Gość gość
Myślę, że masz zapalenie dróg moczowych. Byłaś cewnikowana prawda? Pij dużo dużo płynów i jak najszybciej do lekarza. Co do tamponow to mi polożna nie zalecała ze względu na naprawdę intensywne krwawienie a poza tym te odchody to nie zawsze są płynne, czasami to takie "strzepki". Myślę, że dobrze byłoby tampon przy pierwszej miesięczce. Ja co prawda jestem 5 miesięcy po 2 cc, ale jak narazie nie miałam i nie mam @.