Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Był dziś u mnie windykator, krzyczał na mnie, popłakałam się

Polecane posty

Gość gość

zestresowal mnie nie dal dojsc do slowa :( chcą zebym do 23 lutego wplacila 3600 zl to wycofają komornika, a komornik niedlugo wparuje pewnie na ''zajecie ruchomosci'' bo na koncie nic nie mam :(

Gość gość
SKORO NAROBILAŚ DLUGOW TO TERAZ NIE PŁACZ

Gość gość
Za co ? Ot tak sobie przylazł ten windykator ?

Gość gość
Wszyscy MUSIMY za coś płacić. Za czynsz, prąd, gaz itp. Często gęsto odmawiając sobie niemal wszystkiego .

Gość gugig
A z jakiej firmy to windykator? Jak nie moją długu na własność, to nic nie mogą zrobić. Można ich wtedy olać lub złożyć skargę że ów człowiek na ciebie krzyczał i umawiać się z nimi co do cząstkowych spłat. Gorzej jeśli sprawa jest zasądzona a firma wykupiła twój dług, bo wtedy koszta komornicze, jeśli sprawę przekażą komornikowi, to kwota się nawet podwoi. Tyle wiem - bo i pracowałam w firmie windykacyjnej, i miałam licytację komorniczą z powodu własnych długów.

Gość gość
ja mam dlugi w firmach tzw chwilowkach online :O potrzebowalam na swięta pilnie, wzielam pozyczki w 3 firmach w tylu dostalam, mialam miec pieniadze po nowym roku i zalatwioną prace, wyszlo inaczej :O wydzwaniąją krzyczą, co tydzien wysylają list z przypomnieniem i naliczają za ten list oplate :O nie wiem skad mam wziac 1800 zl, dla mnie to duzo bo jestem zupelnie bez srodkow do zycia, gowniana zapomoga z mopsu ktora ledwo starcza na jedzenie, nie place od pol roku czynszu, wody, place tylko za prąd i kablowke bo juz mi raz odcieli prąd i musialam placic za ponowne podlaczenie :(

Gość gość
komornicy, to skur............. zaraz ktoś napisze, że taki zawód, ale ja za nich tego zawodu nie wybierałem... fakt faktem - trzeba być skur...... żeby wyciągać długi od ubogich osób... inna sprawa od takich, którzy mają, a unikają zapłaty, ale większość, to właśnie tych ubogich, a oni, żeby zarobić na swoją kolejną luksusową posiadłość wydzierają z ust dzieciom!!! to kanalie

Gość gość
zawsz możesz spakować manele i pstryknąć np. do Tajlandii, albo Meksyk, tam życie tanie, a polska sprawiedliwość jest tam tylko "pustą ideą" :D

Gość gość
Ehh znajdz prace a nie skomlisz tutaj... kazdy ma rachunki i musi je płacić

Gość gość
ja bym nie mogła być komornikiem,zaproponowałam w pracy biedniejszej osobie jeden bubel byłam pewna że odmówi ,bo specjalnie mówię takim tonem że rzygać się chce,a oni to biorą,jak trafi na biednego jestem na granicy płaczu,nie będę proponować niech mnie wywalą ćwoki jak przyłapią

Gość gość
Windykatorzy to dręczyciele ludzi i patologia, powinni zakazac im dzialalnosci :O Sama bylam dluzniczką, chcialam sie porozumiec ale druga strona do mnie z mordą, same ządania, a moich prósb nie chcieli wysluchac, telefony z samego rana i teksty MUSI PANI ZAPLACIC, MUSI !! donosnym glosem, komornik bedzie, zlicytują pani wszystko, takie gierki by czlowieka zdenerwowac. Dlaczego zadna firma windykacyjna , przedstawiciel nie umowi sie spokojnie na spotkanie, nie zbada sytuacji finansowej, nie zapyta ile pani moze placic na poczatek chociazby zaproponowac małe minimalne raty, zachecic dluznika do wspolpracy malymi krokami... nie dziwie sie, ze wiekszosc ludzi nie chce splacac :O

Gość gość
ja mam patologiczną ochroniarkę w sklepie na ochronce drze ryja i się puszy że sprawdza czy nie wynoszą :-) karierowiczka ochroniarka :-) ludzie mają po,srane w mózgach :-)

Gość gość
Trzeba było nie robić świąt, sory ale przeżreć trzy chwilówki i mieć komornika na głowie to prawdziwie debilne zachowanie.

Gość gość
Ludzie..wiekszosc waszych wpisów to wredne nieludzkie wpisy...podli jestescie. ale i na was kiedys cos przyjdzie.. bedziecie chcieli byc wysłuchani, zrozumiani.. to wtedy spotka was to co dzisiaj odpisaliscie tej osobie w jej problemie. kwestia czasu tylko... :-)

Gość gość
ja sie dziwie, ze ludzie, ktorzy nie sa w stanie splacic pozycki biora je i to jeszcz kilka na raz.zawsze trzeba oddac duzo wiecej (bo odsetkami). trzeba wcesniej myslec. a nie plakac pozniej. i czytac jak sie cos podpisuje

Gość gość
Może jeszcze windykator powinien przeprosić,ze czas zajmuje? Ludzie, liczcie się z pieniędzmi.

Gość gość
Windykatorami zostają bandziory i ludzie bez perspektyw, ktorzy nie mają szans na inną prace :) nie znam nikogo kto chcialby byc windykatorem :D

Gość gość
"dlaczego firma windykacyjna..." x ponieważ mają wypracowany taki model podejścia do dłużników, nie każdy dłużnik jest osobą biedną, nieporadną życiowa, schorowaną etc., bywają także cwaniacy, ludzie chamscy itd., a firma jest firma, jak nie zarobi na swój byt to wiadomo, zwolnienia z pracy, obniżka płacy, widmo likwidacji... i pracownicy o tym wiedzą. Jednak z drugiej strony nikt nie ma prawa krzyczeć na ciebie, grozić ci, zastraszać, i jeśli to robi, masz prawo się bronić na różne sposoby, w zależności od poziomu agresji, przekroczenia uprawnień, tudzież naruszenia praw wolnościowych itd. itd. łącznie z użyciem fizycznej siły, gdyż z tego co pamiętam i takie firmy windykacyjne funkcjonowały. Misie z windykacji są jednie straszakiem, kompletnie nic nie mogą poza agresją werbalną :D Pamiętaj jednak, że spłata długu na tym etapie leży w twoim interesie.

Gość byływindykator
Byłem windykatorem w znanej firmie chwilówkowej i jest to naprawdę niewdzięczna i niebezpieczna robota ale niestety w moim miescie kiepsko z praca i przyjołem sie "na chwile" a pracowałem prawie rok na umowie śmieciowej.Najgorsze jest to że musiałem zostawiać wizytówki dłużnikom gdzie było moje imie i nazwisko. Obecnie już nie pracuje bo zostałem pobity i mam wstrząs mózgu oraz złamany nos i bede walczyć o odszkodowanie od firmy chwilówkowej.

Gość Magda77

Ale nie ma prawa zachowywać się w taki sposób. Generalnie teraz firmy windykacyjne zmieniają zasady podejścia do dłużnika. Ja na przykład miałam do czynienia z krukiem, potraktowali mnie po prostu normalnie, jak człowieka w trudnej sytuacji życiowej. Mam nadzieje że reszta firm będą naśladowali takie podejście

Gość gość
Dnia 10.02.2015 o 18:21, Gość gość napisał:

place tylko za prąd i kablowke

Jakim trzeba być menelem, żeby płacić za kablówkę, a nie placić za wodę??? Może przestań płacić za oglądanie tv i internetu i idź sie napić do kałuży!!! Wzięłaś od kogoś pieniądze, nie oddajesz i to TY jesteś pokrzywdzona?? I nie mów że nie wiesz o tym że za tą wodę, którą pijesz i spuszczsz w swoim kiblu, ktoś MUSI zapłacić! Płacą twoi sąsiedzi. Więc nie zdziw się że kiedyś dostaniesz w ryja na ciemnej klatce....

Dnia 8.09.2015 o 15:03, Gość byływindykator napisał:

Obecnie już nie pracuje bo zostałem pobity i mam wstrząs mózgu oraz złamany nos i bede walczyć o odszkodowanie od firmy chwilówkowej.

Firma chwilówkowa cię pobiła?