Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Potrzebuje pieniędzy by się wyrwać ze wsi do miasta...

Polecane posty

Gość gość

zeby miec kase na wynajem pokoju co najmniej 2 miesiace, oplaty i żarcie, chce znalezc prace i wyrwac sie z tej dziury :( tu nie ma zadnej pracy, zadnej przyszlosci, nedza i dno :( potrzebuje ze 2 tysiace :(

Gość gość
teraz odwrotny kierunek jest kolego/kolezanko - ewakuacja z miast do wsi

a miasto daleko? jeżeli nie to znajdź pracę, przez pierwszy miesiąc dojeżdżaj a potem sie przenieś.

Gość gość
kierunek zawsze ten sam -> ze wsi do miasta po kasę, a z kasą z miasta na wieś :D

Gość gość
teraz odwrotny kierunek jest kolego/kolezanko - ewakuacja z miast do wsi xxx ta ? chyba zeby postawić tam chałupe i w niej nocowac a rano i tak do miasta :D nie znam nikogo kto by sie przeprowadzal na wieś by tam życ i pracować :D

Gość gość
Poszukaj sobie bogatego sponsora, najlepiej brzydkiego i przekonaj go ze go kochasz za charakter.

za 2 tysiaki to się nie utrzymasz w większym mieście, ledwie na opłacenie jakiegoś pokoju starczy. najlepiej postaraj się o bon na zasiedlenie - artykuł 66n ustawy o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy :)

żabciu za ile kosztuje wynajem pokoju według ciebie i jedzenie? to na pewno zalezy od miasta, ale jestem ciekawa ;)

Gość gość
czemu nie starczy ? Najblizej mam do warszawy i jakos lubie to miasto, wroclaw i krakow tez ale to daleko... Myslalam, ze wynajme pokoj na poczatek byle jaki z kims z max 500zl , w dwa miesiace znajde prace mysle, jakąś by sie utrzymac, opłaty ze 200zl, bilet miesieczny i jedzenie

bo u mnie np. to za 400 to masz pokój jednoosobowy z opłatami (+200 kaucja zwrotna)

to zależy, jakie to miasto, jaki standard, jakie miejsce itp. i co jesz. poniżej 1500 zł w dużym mieście (wawka, wrocław, poznań), nawet skromnie żyjąc w wynajętym pokoju, raczej nie da się samodzielnie utrzymać.

Gość gość
zadzwon do bociana :classic_cool:

"Myslalam, ze wynajme pokoj na poczatek byle jaki z kims z max 500zl " X za 5 stów pokój w wawce + opłaty? słabo to widzę. wawka jest w ogóle przereklamowana.

Gość gość
fiku miku, to gdzie mieszkasz, że płacisz tak mało? :O Ja za pokój w Warszawie płacę 850 zł miesiecznie i bynajmniej nie jest to mieszkanie w sródmiesciu, tylko na Pradze :O na Ursynowie placilam prawie 1000 zł za pokój :O Jedzenie - ok 800 zł miesięcznie, bilet 110 zł

zarobki nie są większe, może odrobinę. a życie droższe. infrastruktura zj****a. a tak w ogóle to najlepiej emigrować :P

a gdzie teraz żyjesz? bo jakby nie wyszło z brunetem to musz esię zapaść pod ziemie czy coś.

Gość Zuzanna Amelia ææ
Fikusna a gdzie bys sie chciala wyprowadzic?

Nie wiem, ja generalnie wolę kameralne miejsca niz wielkie metropolie, ale jakbym miała robić karierę to do dużego miasta jak Warszawa.

no nie wiem, mogę np. rekrutować przystojnych brunetów do haremu. Mam wyśmienity gust ;)

Ok, to moze w ramach praktyk, zrekrutuj najpierw swojego Bruneta ;)