Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy uzywacie kremow przeciwzmarszczkowych?

Polecane posty

Gość gość

jakie polecacie po trzydziesce?

Gość gość
Ja mam tlusta cere uzuwam matujacy i jednoczesnie przrciezmarszczkowy

Gość gość
Oczywiście. Szkoda, że zaczynasz dopiero teraz... Przede wszystkim kremy z filtrem 30 min., używane w odpowiedniej ilości. Dalej: retinoidy, kwasy, antyoksydanty (wit. C, wit. B3, wit. E). No i nawilżanie (tu trzeba stawiać na mocznik, NMF...) Więcej masz np. tu: www.femineus.pl/index.php?topic=6348.0 A duuuużo więcej na forum Laboratorium Urody.

Gość gość
Pamiętajcie, że kremy przeciwzmarszczkowe często mają retinol, uważajcie na niego.

Gość gość
Uważajcie, w sensie, kobiety w ciąży ;)

Gość gość
a jakie konkretnie kremy?jakiej firmy?

Gość gość
Clinique uzywam :) przeciwzmarszczkowy

Gość gość
Konkretnie to różne, patrzę na skład. Zwykłe nawilżające to marki własnej Rossmana, czy z Fitomedu etc. Toniki z kwasami robię sobi sama, podobnie jak serum z antyoksydantami. Maść z tretinoiną od dermatolog na receptę. Pod oczy Redermic najczęściej. Z dobrych ale drogich firm mogę jeszcze polecić Neostratę i Filorgę, no i Paula's Choice miewa fajne a w akceptowalnych cenach rzeczy. Krem z filtrem istnieje dla mnie tylko jeden: Vichy Dry Touch, jedyny wchłaniający się do matu i nie robiący białej maski.

Używam, odkąd skończyłam 25 rok życia. Nie jestem na stałe przywiązana do jednego, często testuję nowe. Ważne jest, żeby krem był dostosowany do naszego typu cery. Tu na przykład fajna propozycja dla cery naczynkowej: http://www.cefarm24.pl/19465dermika-vitamina-p-przeciwzmarszczkowy-krem-poltlusty-dzien-noc-50-ml.html . Ochrona przed zmarszczkami to jedno, ale nasza skóra też ma swoje potrzeby i o nich też trzeba pamiętać.

Gość gość
ja nie uzywam, za miast tego sie staram odzywiac dobrze. poczytajcie sobie tu o flawonoidach w winogronach http://terapiasokami.pl/flawonoidy-odmladzanie a tez wam sie radze przekonac ile mozna z sokow wycisnac - ja pije codziennie swiezo wyciskane soki a do tego odstawilam mieso i duzo cwicze.

Gość gość
Helena rubenstein prosimy jest swietny

Gość gość
Nie. Po pierwsze- nie potrzebuję ich do życia :) Po drugie - pic na wodę, fotomontaż. Takie kremy nie działają! Skóra i tak weźmie z kremu co jej potrzeba, a ona nie wie, że ty akurat nie życzysz sobie mieć zmarszczek :) Zmarszczki to naturalna kolej rzeczy i tyle.

Gość gość
Nie. Wystarczy, że się skórę odpowiednio nawilża. Poza tym to się zrobił temat z reklamami, więc i ja nie omieszkam. www.indiaonline.pl Klientki bardzo polecają Krem nawilżający Himalaya.