Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam pracujących ile czasu macie dla siebie w ciągu dnia

Polecane posty

Gość gość

Pytanie kieruje tylko do mam pracujących. Ile czasu macie tylko dla siebie w ciągu dnia? I jak go spędzacie? Czytacie? Cwiczycie? Oglądacie tv? Inne zajęcia? Czy odbywa się to kosztem np zabawy z dzieckiem? Wiadomo każdy chce chwile odsapnac, a tu masa rzeczy do zrobienia po pracy obiad, ogarnięcie chaty, zakupy, jeszcze trzeba poświęcić czas dla dziecka a czas dla siebie? Doba ma 24 h a jak się pracuje np do 16 to już tego dnia malutko zostaje. To i tak wersja optymistyczna ze prace się kończy o 16 bi gorzej jak 17 czy 18

Gość gość
poltoraj godziny, z czego godzine zajmuje msza a dwa kwadranse dojscie i powrot z kosciola

Gość gość
Jeju, nie wiem, nie liczę. Chcę jak najwięcej czasu spędzać z mężem i synem, ten " mój" czas jest np. teraz - siedzę ze smartfonem na kłopie i popijam kawkę :p Mój czas jest wtedy gdy synek zasypia (śpi z nami) a ja oglądam do snu tv.

Gość gość
Gdybym nie zasypiala z dzieckiem to miałabym tego czasu więcej. Ale od roku mało kiedy nie zasypiam z córką o 19.... Koło 23 budzę się idę pod prysznic i znowu spać...

Gość gość
ja koncze prace o 15.00 a 15.05 jestem juz w domu córka ma aktualnie dwa latka, wracam do domu jemy obiad, potem sprzatam dziecko bawi sie w tym momencie samo. przebieram sie i mam czas dla małej , ale czesto tak jest ze np. maluje z nia albo układm jakies klocki a w telewizji kątem oka zerkam na ulubiony program dziecko chodzi spac o 20.00 wtedy wypoczywam na necie lub przed tv , ale w inny sposob z mezem ;-) natomiast gdy mała jest bardzo danego dnia dokuczliwa, płaczaca i czuje ze nie mam siły maz przejmuje opieke a ja ide do łazienki na dłuuuuga kapiel albo jak ktos napisał powyzej heh moze w żartach ale ja na serio ide do koscioła i mam godzine na swoje przemyslenia

Gość gość
Co to za zycie istny kierat..... same dalyscie sie na to namowic?

Gość gość
Ja tam mam zawsze dużo czasu dla siebie. W końcu mężowie najczęściej pracują do tej samej godziny co my. Wszystkie obowiązki można podzielić na 2. Przynajmniej u mnie tak jest. Czasem ja czasem mąż odbieramy córeczkę z przedszkola, potem np mąż idzie z nią na plac zabaw, a ja coś przygotowuje do zjedzenia. U nas to jedzenie nie jest jakieś super przygotowywane, bo nie lubię gotować i przeznaczam zawsze na tę czynność minimum czasu :P a córka i tak jada obiady w szkole. Najczęściej ten czas gdy dziecko jest jeszcze poza domem poświęcam na siebie, bo z mężem jemy coraz częściej na mieście. Ja telewizji nie muszę oglądać, od tego mam weekend no chyba że jest jakiś fajny film( ale to zawsze sprawdzam w gazecie). Po pracy też pracuje, bo muszę czytać i się przygotowywać na następny dzień w pracy dlatego mam zmniejszoną ilość czasu ale zawsze się wyrabiam. Oczywiście co jakiś czas chodzę do fryzjera, kosmetyczki i wtedy mąż przejmuje moje obowiązki. Nie no ale ja naprawdę mam raczej dużo czasu dla siebie, a moje dziecko na tym nie traci. Córka zawsze ma podtykane przez nas pomysły co mogłaby zrobić, więc zabawę ma przednią. Umie się bawić sama, bo była tego nauczona 'za młodu' ;) czasami gdy już tak chce porobić coś ze mną to np przebieramy się w księżniczki i ja mogę sobie i jej pomalować paznokcie, więc też mogę uznać to czas dla siebie. U nas nie ma problemu z gospodarowaniem czasu. Książek raczej dużo nie czytam, bo mam pracę czytaną i mój wzrok już ledwo zipie, ale jak się trafi jakaś fajna to jest odkładana na weekend albo późny wieczór. Chociaż takie to raczej spędzam z mężem :)

Gość gość
ZERO