Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćanka

noworodek zasypia tylko przy piersi pomocy!

Polecane posty

Gość gośćanka

Witam Mamy, Przypuszczam że gdzieś już podobny temat tutaj istnieje ale nie dokładnie taki jak chciałabym opisać. Otóż tydzień temu urodziło się moje maleństwo i po dzisiejszej wizycie poloznej jestem załamana. Maluszek nie chce spac inaczej niż przy cycu, potrafi ssać godzinami I nadal mu mało. Najczęściej po godzinie czasem dalej staram się przełożyć go do łóżeczka gdy widzę że już dość mocno śpi. Nie ma w tym momencie możliwości na odbijanie bo zaraz się rozbudza i szuka piersi. Przekładam go na śpiocha do łóżeczka i z reguły przesypia te 2,3 godz. Jednak dziś polozna mnie nastraszyla ze maluch za duzo wtedy zjada, rozciąganie sobie żołądek, uziemi mnie bo nie chce zasnąć nawet lulany, przytulany przeze mnie (bo ciągle szuka cyca) czy u taty. Nakazała podawać dziecku smoczek by go oszukać I karmić Max Pol godz jednak mały w ogóle nie toleruje smoka, denerwuje się gdy próbuje mu to podac, nie pomaga kolysanie, noszenie, śpiewanie... drogie Mamusie co robic?

Gość gość
Nie sluchaj szurnietej poloznej. Moja mala miala identycznie. Samo przeszlo jak miala ok. 3-4 tygodni. Zaden zoladek jej sie nie rozciagnal... Zaspokajanie wszystkich potrzeb, i karmienie na zadanie - dwie zasady dzialania Przy noworodku. To trudne,ale musisz wytrzymac z tym tzw. Karmieniem nieustajacym :) za miesiąc bedziesz sie z tego smiac.

Gość gość
ja bym posłuchała położnej... Chyba, że przez miesiąc chcesz być smoczkiem

Gość gość
jakas walnieta ta twoja połozna moj robi tak samo i na mysl by mi te herezje nie przyszły

Gość gość
Kochana to normalne u noworodka. Moja perełka ma teraz 2, 5 miesiąca i było to samo. Też wisiała na cycu. Musisz to wytrzymać, dziecko samo ureguluje sobie rytm i czas ssania. Teraz jest malutkie i potrzebuje być ciągle przy Tobie. Mi też polozna kazała karmić max pół godziny, ale dla mnie karmienie na zadanie oznacza karmienie prawie non stop przez pierwsze kilka tygodni. Potem będzie już tylko lepiej

A jesteś pewna że cały czas je? Moja córka miała tak ze trochę pojadla a potem tylko ssała jak smoczek... Potem jej przeszło jakoś w pierwszym miesiącu.

Gość gośćanka
Właśnie ze nie je przez cały czas, głównie leży i cm oka!sobie delikatnie wiec przypuszczam że nawet za wiele mleka mu wtedy nie leci...