Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

marta357

Pigolki i wasze zdanie o anty?

Polecane posty

Cześć kobietki Wiec od czego tu zacząć wiec zaczęłam brać tabletki w maju zeszłego roku. Przestałam brać w październik - listopad miesiączkę po tym miałam normalna przez 2 miesiące lecz właśnie w tym miesiac spóźnia mi sie 8 dzień już. Dzień po dacie spodziewanej miesiączki polały mnie jajeczka jak bym miałam oweluacje i od kilku dni mnie zaczely poleć piersi dopiero.. Tylko jeden dzień plamilam zawed nie cały tylko widziałam ze mam kropki krwi to było w połowie stycznia. Wy tez tak miałyście po tabletkach anty jak przestaliście? A wasze antykoncepcję jakie są - były i doradzacie?

Gość gość
Nigdy więcej pigułek,wezmę do końca i basta,bo się wykrwawię przez te g****o:(

Gość gość
Korzystam z pigulek, a kiedy nie bylam w związku odstawilam. Żadnych problemów ani po odstawieniu, ani w trakcie przyjmowania pigulek. Lepiej idz do ginekologa, zrob usg, cytologię. Nie obwiniajcie o wszystko pigul.

Gość gość
Właśnie,że byłam kazał je brać dalej!!!Usg robił,cytologie też mam badania są ok.

Jesli nie bede miala w przeciagu tyg to idę do ginekologa moze to przez te hormony no wkoncu brałam je przez pół roku. Moja przyjaciółka brała miesiąc i sie jej okres spoźnił 3 tygodnie. I miałam dość stresujący miesiąc nawet nie jadłam tylko jeden posiłek dziennie przez kilka dni

Gość gość
Nie wiem, który gość o czym pisze. Ale Jesli chodzi o to, ze któraś przez pigulki sie "wykrwawi na śmierć", to zupełnie tego nie rozumiem..? Przecież krwawienie z odstawienia jest mniejsze od miesiączki??? Ktos ma odwrotnie?

Gość gość
A jesli chodzi o rozregulowanie cyklu po odstawieniu pigułek, to w ulotce jest jak byk, ze wahania moga (ale nie musza) występować do 3 miesięcy po odstawieniu. Zwlaszcza jesli Wasz naturalny cykl jest krótszy lub dłuższy niż ten, wymuszony przez pigulki (28 dni) lub odstawiacie piguły w trakcie cyklu, zamiast wraz z ostatnią pigułką z blistra.

Gość gość
Ja niestety muszę brać hormony do końca życia. Mam endometriozę i bez hormonów nie funkcjonuję. Okropny ból z miesiąca na miesiąc coraz gorszy, torbiele i konczy się to laparoskopią. Nauczyłam się żyć z hormonami. Ma to swoje plusy jak i minusy.

Gość gość
Nie napisałam,że z odstawienia.Biorę je dopiero czternasty dzień.

Gość gość
Bierzesz 14 dzien i co sie dzieje? A co masz w ulotce napisane?

Gość gość
Niestety tabetki mi bardzo nie służyły. Odstawiłam je i już do nich nie wrócę. Obecnie zabezpieczam femcapem - kapturkiem naszyjkowym

Gość gość
też myślałam o tym kapturku. Jest wygodny? wyczuwa się go podczas stosunku?

Gość gość
Tak, jest wygodny, jeśli femcap jest dobrze założony, to go nie czuć. Do tego stosuje się jeszcze żel plemnikobójczy. Dystrybutor zaleca contragel