Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

krótko , zwięźle i na temat

Polecane posty

Gość gość

Jak czytam tutaj wpisy , albo na Facebooku to aż w oczy razi. Rozumiem jeden, dwa razy błędy , ale 21letnia znajoma, matka 4 dzieci, , chcem lato. Chcem wkoncu aby dzieci tak nie horowaly. Tydzień w szpitalu z adrianem. Nie lubie ja nie lubiom dzieci zimy " oczywiście Usunelam ja bo aż rzygammmmm! Wielka znajoma nie byla , bardziej mojej młodszej siostry. Ludzie do słownika a potem na kafe!!!!

Gość gość
ludzie którzy wcześnie zaczynają zycie sexualne są zazwyczaj upośledzeni, bo zamiast się uczyć woleli się pieprzyć

Gość gość
mnie też strasznie rażą błędy głównie tutaj na kafe. Notorycznie widzę, - puki - lużko - chcom - pujde Jakbym miała taką osobę blisko, dostałaby w głowę słownikiem ortograficznym.

Gość gość
tak sadzisz? to sie dziwnie sklada bo jak mozna liczyc zarowno na partnera jak i na rodzicow to czlowiek harvard skonczy z dorobiwszy sie w miedzyczasie kilkorga dzieci

Gość gość
gadanie,wykształceni tez robią błędy vide prezydent Komorowski i jego łączenie się "w bulu"

Gość gość
Mnie najbardziej drażni jak ktoś na siłę chce pokazać jak to świetnie zna ortografię i wali błędy typu: wszystkim kobietĄ (bo myśli, że kobietOM to na pewno błąd).

Gość gość
Przepraszam, autorko, ale na urodziłam mając 17 lat. Dzisiaj mam 23lata i oczekuje drugiego dziecka tym razem planowanego. Nie mam nawet średniego wykształcenia , a tyle błędów nie robię. Takich podstaw ortograficznych w podstawowe uczą. Nie wiem skąd ludzie robią aż tyle ze błędów. ..

Gość gość
wiesz co autorko,jestem mgr inż, ukończyłam jedna z lepszych politechnik w kraju i wiesz co mam w głębokim poważaniu język polski, dla mnie znajomość ortografii i gramatyki to żaden wyznacznik i wiesz co nie znoszę tak ograniczonych ludzi jak Ty którzy oceniają ludzi na podstawie jak błahej rzeczy jak robienie błędów

Gość gość
No macie teraz swoje dzieci z dysleksją i dysortografia :-) jak się wolało dzieciom załatwiać papierki od lekarza a nie ćwiczyć z nimi czytanie książek i język polski to takie są teraz tego efekty. Studia kończą głąby, taka prawda, kiedyś zrobienie błędu to był wstyd nieważne na jakiej uczelni i na jakim kierunku. Teraz to Word Office Ci poprawi tylko gorzej jak trzeba się samemu wyslowic i napisać coś odręcznie :-D

Gość gość
Ja popieram autorke. Znajomosc podstaw jezyka polskiego, gramatyki i ortografii swiadczy o kulturze osobistej i inteligencji. To samo dotyczy umiejetnosci wysławiania się. Jesli Tobie gosciu to nie przeszkadza to mi tez. W pracy czesto czytam pisma od Klientow, w ktorych pisza : wyłańczać, włańczać, lubiałam, poszłem, wyszłem... Od razu mam obraz takiej osoby przed oczami. Oczywiscie negatywny. Nie chodzi tu o ocenianie,ale jesli ktos nie szanuje mnie, bazgroląc bohomaza pelnego bledow i rzuca mi go na biurko,to niech nie oczekuje,ze bedzie szanowany przeze mnie. Wiekszosc Polakow nie potrafi nawet napisac pisma do urzedu czy banku w poprawnej formie. Co wiecej nie potrafią nawet powiedzieć poprawnie jaki mamy rok. 90% mówi: rok dwutysięczny piętnasty. Szkoda, że nie mówili dwadziescia lat temu: rok jednotysięczny dziewięćsetny dziewiędziesiąty piąty...

Gość gość
Najciekawsze jest to, że wiele z tych błędów podkreśla się na czerwono, nawet na Facebooku, ale po co patrzeć na te cienkie czerwone falki.

Gość gość
Haha,bo zeby poprawic blad to trzeba znac poprawna forme :)

Gość gość
Wystarczy prawym przyciskiem kliknąć na wyraz i się pojawiają sugestie wyrazów. Na kafe też tak można robić :)

Gość gość
Tak,ale czasem poprawna forma wynika tez z kontekstu zdania,a to dla niektorych osob juz wyzsza szkola jazdy :)