Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość młoda mama

kiedy do lekarza ?

Polecane posty

Gość gość młoda mama

Witam, wczoraj wykonałam test z krwi HCG wyszło mi 171.84. Czy już mogę udac się do lekarza ? Czy powinnam jeszcze poczekać? Proszę o rady. To moje pierwsze dziecko.

Gość gość
Przy takiej becie lekarz nic nie zobaczy, pecherzyk jest widoczny przy około tysiacu, sredni przyrost po 48 godz to ok 60% wiec poczekaj jeszcze kilka dni, a najlepiej do 8 tc - liczonego od daty ostatniej miesiaczki

Gość gość
też uważam, że 8 tydzień. W 2 ciążach tak poszłam i widziałam już bijące serducho.

Gość gość młoda mama
dziękuje :) wiec uzbrajam się w cierpliwość..

Gość gość
Słowa mojego lekarza: "Jeśli HCG jest dodatnia, to jest ciąża, ale jej prawidłowy przyrost nie gwarantuje prawidłowego rozwoju ciąży, więc nie służy do monitorowania ciąży, tylko do jej stwierdzenia." Więc w ciąży jesteś :) Gratuluję. Idź do lekarza ok. 5-6 tygodnia od ostatniej miesiączki.

Gość gość
Oj miało być 7-8 tydzień od ostatniej miesiączki. ;) Przepraszam, przesunęły mi się palce na klawiaturze.

Gość gość młoda mama
z lekkim przerażeniem i szczęściem nie mogę się tego doczekać :)

Gość gość
Ja raz poszłam w 4 t ciąży Za drugim razem w 10 tygodniu :-)

Gość gość młoda mama
ja byłam po samej owulacji, jak mój lekarz to nazwał mega owulacji.. skurcz położył mnie na ziemie.. Lekarz po inf mnie ze to mogło mi coś zwiastować , starając się o dziecko.. No i się udało :) od wczorajszego telefonu z wynikiem HcG tylko czekam na badanie.. wciąż to do mnie nie dociera hihi :)

Gość gość
Boże do lekarza zaraz po owulacji!!!! JA pierdzielę niedługo będziecie chodziły do lekarza potwierdzić ciążę 2 dni po miesiączce!!!! Chore babska!

Gość gość młoda mama
poszłam nie wiedząc co mi jest ! poszłam bo dostałam silnego skurczu. prędzej miałam problemy ginekologiczne.. wykryty guz itd. Nie poszłam szukać ciązy.. poszłam po konsultacje. Nie potrzebuje wylewania na mnie kogoś frustracji... Mimo wszystko życzę miłego dnia!

Gość gość
Przepraszam, ale są tu takie, co lecą po test 5 minut po stosunku! Nie chciałam Cię urazić. Przepraszam.

Gość gość młoda mama
Wystarczy z góry nie oceniać. Pozdrawiam