Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

odciagnac czy nie

Polecane posty

Gość gość

co jesli gdy przestaje kp to musze odciagnac caly pokarm?? Co jesli nie zrobie tego?

Gość gość
A po co odciągać cały pokarm? Nie odciągaj niepotrzebnie bo tylko laktację nakręcasz. Odciągniesz tylko tyle ile trzeba do uczucia ulgi jeśli piersi się napełnią nadmiernie mlekiem. Nic więcej.

Gość gość
Jeśli chcesz zgubić pokarm idź do gina da ci tabletki

Gość gość
W ogóle nie musisz odciągać jeśli piersi nie bolą, odciągaj tylko jeśli są bardzo bolesne, tworzą się guzki itd. Można to zrobić podczas masażu pod prysznicem np. i odciąga się tylko trochę, tyle żeby ulżyć piersiom, na pewno nie regularnie i do końca bo jak Ci napisano wyżej- tylko stymulujesz laktację.

Gość gość
ja przy pierwszym karmieniu w ogóle nie musiałam nic odciągać -pokarm zanikł w wyniku coraz rzadszego karmienia i tyle. Za drugim razem gdy kończyłam karmienie to odciągnęłam bodajże tylko raz czy dwa trochę pokarmu i się skończyło. Najgorzej jest gdy chcesz przerwać karmić zaraz na początku, po porodzie. a tak to nie jest tak źle.

Gość gość
No ja za to jestem 5 lat po cc, 4,5 roku minelo kiedy przestałam kp i pokarm jeszcze mam oO Jak spałam to troche leciało.