Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

katar pomocy!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mój synek ma prawie 4latka od ponad tygodnia meczy go mega katar. Stosowaliśmy nasivin i nasic Kids plus woda morska. Dzisiaj ostatni dzień bierze antybiotyk miał infekcje na kaszel i temperaturę pomogl lecz katar dalej jest. Kicha bardzo dużo. Smarkac nie koniecznie umie ściągam mu Fridą ale nie zawsze chce. Macie jakies sposoby domowe na katar? Bo szkoda mi go ogromnie czerwone oczy i ten maly nosek....

Gość gość
zamiast fridy kup katarek. podlacza sie gi do odkurzacza. dziala szybciej i skuteczniej. mój dwulatek na poczatku nie chcial nim ściągać a teraz sam sobie czyści nos jak ma katar.

Gość gość
Moja 8 miesieczna córeczka tez miała katar tak długo. Dopiero po xylogel jej przeszło. Z tego c pamietam to koszuje 11zł ale pomaga naprawde. Drgim lekiem na katar który czesto stosuje jest clemastinum wzw to syrop niby alergiczny ale doktorka zawsze karze podawac go przy katarze. A jesli mały ma zatkany nos i wydzielina nie chce mu spływac to polecam mucofluid. Te dwa ostatnie sa na recepte

Gość gość
Ok dzieki za porady. Boje się najbardziej żeby na uszy mu nie poszlo bo juz miał dwa razy zapalenie uszu. Byliśmy wczoraj u lekarza to niby uszy czyste.

Gość gość
znam niestety walkę "antyuszną": jeśli gęsty i taki kleisty trzeba rozluźnić (pneumolan itp.), jeśli lejący się, podaj cos obkurczającego śluzówkę (zyrtet, jakiś antyhistamin), witamina C w róznych postaciach (może sambucol antywir) i jak nie ma gorączki, to spacery, spacery, zwłaszcza jak słońce.

Gość gość
katar u dziecka może mieć różne podłoże nie tylko związane z przeziębieniem. Dzieci mają uczulenie na kurz, pyłki, roztocza dlatego ważne jest aby mieć w domu dobry odkurzacz który dokładnie odkurzy różną powierzchnię i dywany. Dobre odkurzacze mają w firmie http://profieurope.eu/.

Gość tokarskim82
Nasz mały Franeczek złapał ostatnio jakąś gorączkę i katarek, ale nie chcieliśmy z żoną korzystać z przereklamowanych leków, które nie są na bazie homeopatii. Mimo wszystko, faszerowanie dziecka lekami od małego nie wpływa na jego rozwój najlepiej, bo się nie uodparnia. Ciotka poleciła http://oscillo.pl i przyznam szczerze, że małemu dość szybko się poprawiło. Sam byłem w szoku, więc bez pudła można w ten lek celować, nawet dla samego wypróbowana.

Gość gość
Żeby 4 latek nie umiał dmuchać nosa.... Wstyd

Gość gość
Moj 4 latek tez nie umie wydmuchac nosa. Wiesz dlaczego? Bo mial 2 razy w xyciu katar j nie mial sie tego kiedy nauczyc. Wstydzic to sie ty mozesz ze c***ewnie dzieciak ciagle choruje...