Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wysypka u 3 latki za uchem na brzuchu i plecach

Polecane posty

Gość gość

U córki około godzinę temu zauważyłam małe krostki za jednym uchem i na brzuchu, teraz są to czerwone plamy z małymi krostami za uchem, kilka na brzuchu i plecach i jedna na stopie. Nawet ta niewielka na stopie ma wokół czerwoną obwódkę o promieniu około 1 cm... Co to może być? Córka nie chorowała na żadne zakaźne choroby dlatego nie wiem co mogę wykluczyć...

Gość gość
Trudno powiedzieć, opis pasuje do ospy, różyczki a nawet rumienia zakaźnego. może zdjęcie wrzuć?

Gość gośćautorka
Tutaj mała leży bokiem, zaczęło ją swędzieć... http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dd6bee7eb80f5937.html Dziś zjadła trochę truskawek, mam cichą nadzieję, że to jakieś uczulenie, ale nigdy nie miła problemów na tle alergicznym... Była dwa dni w przedszkolu po wirusówce i teraz ta wysypka... płakać mi się chce, ciągle coś przynosi... :(

Gość gość
Moj synek wlasnie przechodzi szkarlatyne, wysypka drobna jak po uderzeniu druciana szczotka. Do tego jezyk jak wielka malina.

Gość gość
Podaj lyzeczke calcium i zobaczysz rano. Jesli cos uczulilo to powinno zejsc.

Gość goscautorka
Niestety w domu mam tylko fenistil... zaczela sie drapac po głowie, na szczęście nie ma goraczki

Gość mama po rumieńiu
U synka rumień był bardziej żywy może różyczka. Ja bym poszła do lekarza teraz jest dużo dziadostwa pieron wie co to. Jakby była wysoka gorączka albo problemy z oddychaniem jedz na dyżur nie czekaj

Gość gość
albo mieczak zakazny

Gość wifigdańsk
to nie wyglada na ospe,ospa ma raczej mniejsze krtostki wypełnione czyms... moze szkarlatyna?

Gość gośćautorka
Jesteśmy po wizycie u lekarza, okazuje się, że to prawdopodobnie na tle alergicznym... Dostała krople i maść fenistil i jakiś syrop. Może ta informacja kiedyś komuś się przyda... :) Pozdrawiam

Gość wifigdańsk
dzieki autorko,mnie się na pewno przyda,bo pewnie wszystko przede mną;/ a syrop to pewnie wapno dostałąs.