Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielona przyszła mama

rozmiar 56 czy 62 na poczatek

Polecane posty

Powoli zaczynam kompletować wyprawkę i chciałam się spytać czy kupowałyście dużo ubranek w rozmiarze 56 czy raczej od razu 62 i ile wasze dzieci nosiły rozmiar 56. Nie wiem po ile sztuk kupić ubranek 56 żeby później nie okazało się że połowy i tak nie założyłam dziecku i były niepotrzebne.

Gość gość
Miałam mało na 56a potem mama musiała mi latać po sklepach... Synek nosił ten rozmiar 3miesiące. Urodził się 51cm.

Gość gość
czasami trudno przewidzieć, jedne dzieci rodzą się z długością 50 cm a inne nawet 59, ale jakiś zapas trzeba mieć

Gość gość jjnb
Zależy od dziecka, ja akurat dostałam mnóstwo niemowlecych ubranek a tych na 56 uzywalismy dość długo, synek urodził sie mały a pozniej jeszcze sporo wagowo spadł

Gość gość
Ja miałam dużo na 56 bo synek urodził się 52 cm a córka 50 cm. Ja jestem drobna wiec wiedziałam, że dzieci spore nie będą. Oboje nosili ten rozmiar 2 -3 mies.

Gość gość
wszysko zaley jakie dzidzi urodzisz jak 2 kg lub 4 kg iwedlug tego kupujemy pozdrawiam

Myślę że kupię po 5-6 sztuk z każdego rodzaju ubranek na 56 i mam nadzieję że, to wystarczy, najwyżej mąż będzie musiał skoczyć do sklepu:) dokupić zawsze można a nie chcę na darmo kasy wydawać i później połowy rzeczy dziecku nie założyć

Gość gość
kup kilka 56 a potem dokupisz, ja zawsze kupowałam większe, by na dłużej starczyły

Gość gość
Na sam początek przyda sie kilka ubranek 56. Mogą być nawet troszeczke za duze. Ilość - nie za dużo. Mi wystarczyły 3 śpioszki, kilka body. Miałam zdecydowanie za dużo, rodzina sie dotrzuciła w prezentach.

Gość gość
Ja tez dość długo używałam 56 a i tak na początku większość był za duża.

Zauważyłam też że rozmiar 56 w różnych sklepach nie jest sobie równy. W jednym 56 jest takie jak 62 w innym, więc pewnie wszystko wyjdzie "w praniu" jak to będzie z tymi ubrankami:)

Gość gość
Kilka śpiochów na 56,ale kaftaniki mozesz kupić na 62 podwiniesz rekawek.kilka na 56tez kup .Fajnie sie takie ubranka kupuje.

właśnie wiem że fajnie:) dlatego łatwo przesadzić z nadmiarem:) wszystko jest takie malutkie i słodkie i w sklepie wydaje się że wszystko się przyda :)

Gość gość
Corka urodziła się prawie 4 kg i nosiła 56 przez jakiś czas, niecały miesiąc chyba. Miałam parę ubranek w tym rozmiarze, ale większość jednak na 62 cm

Gość gość
to jakies male te wasze dzieciaczki 2-3 miesiace na rozmiarze 56 moja coreczka miala 52 cm jak sie urodzila a teraz ma 3 miesiace i nosi przewaznie 68 bo 62 juz wiekszosc jest za mala

Gość gość
córka miała 64 cm i 3950 więc wszystkie ubranka oddałam dalej razem z cenami, bo były za małe.

czyli tak do końca nie da się przygotować, trzeba się liczyć z każdym scenariuszem :) że albo 3 miesiące będę zakładać 56 albo w ogóle i zacznę od 62:)

Gość gość
to zalezy czy ty i maz jestescie wysocy czy nie ja mam 164 mąż175 i dzieci urodzilam male syn 51 cm a corka 52 ale sasiadka ma 180 jej mąż tez i corke urodzila 61 cm

Gość gość
Moje w ogóle nie założyło 56 :) Długość urodzeniowa dziecka 61cm, waga 4350g.

Gość mloda_mamuska__
Ja na 56 mam jedno body i dresik.. cala reszta 62 bo myslalam ze skoro tatus wysoki (ponad 2m) to i maly bd dlugi ;) ale chyba trzeba bd dokupic tych na 50-56 bo wg usg dziecko jest malenkie.. a swoja droga wszystko zalezy od firmy.. czasem 56 okazuje sie wieksze niz 62 np z f&f ; P

Gość gość
gość dziś to zalezy czy ty i maz jestescie wysocy czy nie ja mam 164 mąż175 i dzieci urodzilam male syn 51 cm a corka 52 ale sasiadka ma 180 jej mąż tez i corke urodzila 61 cm xx Niekoniecznie. Ja mam 166cm wzrostu, mąż 178, a dziecko jak napisałam w poprzednim poście 61cm.

Gość gość
Mialam sporo na 62 ale gin powiedziała ze córka będzie mniejsza do kupiłam sporo na 56 . Z pierwszych wyrosła pod koniec drugiego miesiąca

No właśnie z tymi rozmiarami jest różnie. Rozmiar rozmiarowi nie równy. Ja mam 165 cm a mąż 187 cm więc nie mam pojęcia jak to się przełoży na wzrost dziecka.

Gość gość
gdzies kiedys czytalam ze wzrost dziedziczy sie po ojcu a wage po matce ale ja niebardzo w to wierze

Gość gość
ja mam kupione 56 i 62 po 7 kompletów, lekarz mówi że dziecko będzie małe dlatego kupiłam też rozmiar 56

Gość gość
Autorko raczej mało jest dzieci które rodzą się mając 64 cm, większośc ma ok 55 albo i mniej, a jak dziecko się urodzi to jest skurczone i wygodniej zakladać rozmiar 56. Ja mam 3 komplety i to starczy, najwyżej w reku przepiore.