Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

NoSpa 3 razy dziennie na początku ciąży. Nie zaszkodzi?

Polecane posty

Gość gość

Hej. Właśnie zaczynam 10 tydzień ciąży. Od jakichś 4. tygodni miewałam bóle brzucha i brałam No-Spę codziennie po 3 razy dziennie. Teraz te bóle trochę ustały i chyba odstawię, tym bardziej, że się zastanawiam, czy to jest takie całkiem bezpieczne. Myślicie, że branie takich ilości jest bezpieczne dla dziecka?

Gość gość
nie zaszkodzi..

Gość gość
Im mni3j bedziesz brała leków tym lepiej dla dziecka, po co masz je obciążać. 3 x to dużo

Gość Dzidaaa
Ja w drugiej ciazy regularnie bralam nospe od 11 tygodnia, 3x1 a potem 3x2 tabletki. Oczywiscie nic na wlasna reke, lekarz zalecil, jak pozniej sie okazalo, trzeba bylo dolaczyc inne leki obnizajace czynnosc macicy i tak sie bujalam z tona lekow podtrzymujacych ciaze az do konca czyli do 35tyg. Moze zapytaj lekarza jaki wplyw moze miec nospa na tak wczesna ciaze, lecz wydaje mi sie, ze nie powinnas sie obawiac - lek ten jest stosowany dosc powszechnie w przypadku takich dolegliwosci jak u Ciebie.

Gość gość
No ale jak mnie bolał brzuch i żołądek i bez NoSpy nie byłam w stanie pracować i spać, to co miałam zrobić?

Gość gość
najlepiej skonsultuj to z lekarzem, ale jak ból jest mniejszy to możesz zacząć brać po jednej i zobaczysz jak się czujesz

Gość gość
Od 11. tygodnia, to już inaczej, a ja brałam od 6. tygodnia do teraz, czyli do 10. tygodnia. To najważniejsze tygodnie.

Gość gość
Mój prowadzący pozwolił na nospę ale nie wolno jej było stosować przez długi czas - długie stosowanie może spowodować zanik lub zwiotczenie mieśni u dziecka, bo to lek rozkurczowy!!

Gość gość
Lekarz chyba wie co robi, więcTobie nie pozostaje nic innego jak stosować się do jego zaleceń, ewentulanie zmienić lekarza. bo na własną rękę chyba nie bierzesz nospy.

Gość gość
Lekarz zalecał przez parę dni, ale ból nei ustępował i brałam dłużej. Dodatkowo dostałam luteinę.