Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

USG GENETYCZNE

Polecane posty

Gość gość

witam, wrócilam właśnie od lekarza z badań usg. niby bylo wszystko ok, lekarz mial problem tylko ze znalezieniem kosci nosowej, ale przy dopochwowym wszystko sie znalazlo, wszystkie narządy są, serduszko ok. jestem w 13 tc i 1 d, crl wynosi 6,44 cm, nt 1.6, nb 0.23cm. niby wszystko w normie, a lekarz zalecil a raczej proponowal badania prenatalne z krwi, mowi ze lepiej zrobic itd.. juz sama nie wiem niby wszystko jest ok, wyniki super, dzidzius ok, zasiał we mnie takie ziarno niepewności :( dodam ze mam 25 lat, to moja pierwsz ciaza, w rodzinie zadnych chorob nie ma, strasznie sie zaczelam denerwowac czy aby wszystko w porzadku :(

Gość gość
Zaproponował bo sie za to płaci, skoro wszystko jest w porzadku to daj sobie z tym spokój- to jest jedynie wyliczenie ryzyka wystąpienia wad genetycznych, pewności żadnej nie daje

Gość gość
Jeżeli masz to badanie za darmo, to warto się zdecydować. Nie kwalifikuje Ciebie np. wiek do takiego bezpłatnego badania, ale to zależy od lekarza, najłatwiej wpisać jest podwyższony puls dziecka i na tej podstawie masz za darmo badanie. Jeżeli zdecydujesz się pamiętaj to tylko statystyka. Znam przypadek gdzie wyszło dość duże prawdopodobieństwo wady z testu pappa. Potem były kolejne badania.

Gość gość
Nie stresuj się, teraz bardzo popularne są badania prenatalne by upewnić się, że z dzieckiem jest wszystko w porządku. Sama zdecydowałam się na wszelkie badania prenatalne, mogę Ci polecić przychodnię, w której je wykonałam www.godulahope.pl w Rudzie Śląskiej. Świetni specjaliści i wszystkie badania wykonasz w jednym miejscu.