Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Uwaga na lichwiarzy i oszustów

Polecane posty

Gość gość

"Prywatne pożyczki", "Pomogę bez BIK", "Bank Ci nie pożyczył - my pomożemy" – takie i podobne ogłoszenia można spotkać w gazetach, internecie. Kryją się za nimi osoby, firmy oferujące "szybkie pieniądze", które mają uratować naszą sytuację. Tyle tylko, że odsetki tych pożyczek są horrendalnie wysokie, albo wiążą się z nimi dodatkowe opłaty, ubezpieczenia i w rezultacie oprocentowanie wynosi kilkaset procent w skali roku! Więcej ostrzeżeń znajdziecie na http://e-pozyczka.net.pl/prywatne-pozyczki-pomoge-bez-bik-uwaga-na-lichwiarzy-oszustow/. Bądźcie czujni, nie dajcie się oszukać.

Gość gość
czy kantory na linii ukraina-rosja JUZ stoja czy dopiero stana? szybko dajcie jakis cynk

Gość wynowka
I właśnie dlatego warto wybierac firmy sprawdzone, a nie takie byle co na szybko za darmo i niewiadomo na ile pewnie. Raz tylko brałam pozyczkę i było to Aasa. Nie nacięłam się, ale oni dają sprawdzając chyba BIK. Ktoś brał?

Gość gość
Mądry nie pożycza,a z głupich się zyje :-) każdy wie że to lichwa !!! Ameryki tu nie odkrylas

Gość Rzecznik Aasa
wynowka, Tak, sprawdzamy BIK. Obecność wnioskodawcy w BIK-u pozostaje dla nas informacją pozytywną. Problem zaczyna się wówczas, gdy wnioskodawca pojawia się w bazach w związku z zaleganiem w spłatach zobowiązań - w takim przypadku wniosek jest weryfikowany negatywnie. Służę pomocą w przypadku wątpliwości. Pozdrawiam, Rzecznik marki Aasa

Gość gość
umowy trzeba czytać uważnie a pozyczki spłacać w terminie i brać w sprawdzonych firmach ja już 2 razy brałam na szybkigrosz.pl i nie mogę im nic zarzucić

Gość zerka
No oczywiście, ze trzeba czytać umowy i nie liczyć na to, że ktoś chce nam cos dać gratis. Każdy chce zarobić tylko jedni robią to uczciwie, a inni naciągają ile się da. O tym Aasa pierwsze słysze, ale przejrzałam ich strone i nie są to chwilówki, bo można wziąć pożyczkę nawet do 18 miesięcy. Jak są uczciwi to dla mnie mogą i BIK sprawdzać.

Gość Rzecznik Aasa
W ramach procesu weryfikacji Klienta, Aasa Polska sprawdza bazy BIG, BIK i ZBP. Posiadanie historii w BIK jest jak najbardziej informacja pozytywną. Nieprawdą jest, że jakiekolwiek opóźnienia w spłacie kredytu czy pożyczki widoczne w BIK eliminują Klienta z możliwości uzyskania pożyczki w Aasa. Klient, który widnieje w bazach dłużników takich jak BIG INFOMONITOR, KRD, czy ERIF rzeczywiście zostanie odrzucony. Służę pomocą w przypadku dalszych wątpliwości. Chętnie pomogę w ich rozwianiu. Pozdrawiam, Rzecznik marki Aasa

Gość do rzecznika
Czy pożyczkę u Was trzeba załatwiać przez internet? Wolałabym to zrobić osobiście, jest taka możliwość?

Gość Rzecznik Aasa
Tak, jest taka możliwość aby wnioskować o pożyczkę stacjonarnie. W posiadaniu naszych ofert offline pozostają agenci Fines i Kredytum. W sprawie szczegółów należy kontaktować się bezpośrednio z nimi. Służę pomocą w przypadku dalszych pytań. Pozdrawiam, Rzecznik marki Aasa

Gość Darek159
Co do Aasa to mogę się wypowiedzieć, bo w styczniu brałem u nich pożyczkę dla biznesu. Nie miałem problemów z formalnościami, szybka decyzja i rzetelny pracownik odpowiadający na moje wątpliwości. Miałem obawy, ale stwierdzam obecnie, że zupełnie niepotrzebnie. Pieniążki oczywiście poprawiły sytuację firmy.

Gość gość
dla mnie również http://aasapolska.pl okazała się najlepsza , nie dość, że raty w tej pożyczce ratalnej są stosunkowo niskie w porównaniu ze zwykłymi chwilówkami , to jeszcze są bardzo elastyczni. Tak zwana skandynawska solidność.

Gość gość
Ludzie otrząśnijcie się trochę i nie bierzcie pożyczek z parabanków to lichwiarze bez skrupułów. Ja kiedyś też wpadłam w pętlę lichwiarzy i nikomu nie życzę przejść przez co ja przeszłam z nimi , W razie opóźnienia nękanie telefonami po 20-30 dziennie i sms codziennie po kilkadziesiąt, zastraszanie, przychodzenie do domu itp. Mi jeden bardzo bezczelny facet powiedział żebym wzięła następną pożyczkę i spłaciła zaległe raty , a następna pożyczka to 4000 do oddania 8000 i w taki sposób można nabrać pożyczek a ze spłatą już nie można sobie dać rady , Czytałam już mnóstwo tragicznych opowieści jak przez takie lichwiarskie firmy ludzie myślą o samobójstwach , a oni biorą w łapy po 3000-4000 zł pensji z cudzej krzywdy Rząd definitywnie powinien to zlikwidować bo to jest okradanie ludzi .