Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

roczne dziecko i ciagle wlaczony tv

Polecane posty

Gość gość

ja wiem, ze nie powinnam sie wtracac, ale nie moge juz na to patrzec! mam przerwe na studiach teraz i pomagam siostrze, ktora ma rocznego syna w domu. dziecko ciagle siedzi w salonie, wlaczony jest caly dzien wielki telewizor. mlody niby sie zajmie zabawa, ale za chwile cos zwroci w tv jego uwage i na niczym sie nie skupia tak naprawde. co chwila zerka na ekran. dla mnie to jakies chore zeby roczne dziecko caly dzien spedzalo przy wlaczonym tv. mowilam siostrze zeby chociaz n jakis czas wylaczala to twierdzi, ze nie lubi siedziec w ciszy a tv leci tyko w tle i niby syn nie zwraca na nie uwagi (akurat). wy macie powlaczane telewizory calymi dniami jak macie male dzieci w domu?

Gość gość
miej wlasne dzieci a nie wtracaj sie komus do wychowania!

Gość gość
u mnie też często jest włączony tv. Nie lubię ciszy w domu. Jak zajmuje sie dzieckiem to sobie co jakis czas zerkam .

Gość gość
Ja nie mam cały dzień włączonego tv, u mnie w domu rodzinnym było to nie do pomyślenia, ale gro ludzi wszystko robi przy tv - je obiad, przyjmuje gości, urządza wigilię..

Gość gość
siostra sama mnie poprosila o pomoc wiec chyba moge sie odezwac jesli widze, ze to nie do konca w porzadku co robi. tym bardziej, ze to zadna tajemnica, ze dziecko, ktore nie ma sie nawet jak skupic, bo ciagle je rozprasza tv sie wolniej rozwija

Gość gość
te a pamietasz ten dowcip jak ufoludki zabraly na obca planete ich Boga - telewizor? :P, :P, :P stopka: fajnego masz meza, szkoda ze cudzy

Gość gość
Ja mam 17msc dziecko i też włączony tv przez większość dnia w salonie. I? Dwoje moich dzieci (już nastolatków) wychowało się tak samo i żyją. Zajmij się swoimi sprawami, to, że poprosiła cię o pomoc nie oznacza, że w pakiecie prosi też o wpieprzanie się w coś, co kompletnie nie jest twoją sprawą 🖐️

Gość gość
Z moich obserwacji wynika, że im prostsi ludzie, tym dłużej mają włączony tv. Większość pierwsze co robi, gdy otworzy oczy, to sięga po pilota. Ci bardziej inteligentni oglądają mało lub wcale. Wiadomo, dziecko jest dzieckiem i ma prawo obejrzeć bajkę, ale cały dzień przed tv?

Gość gość
no wlasnie ja mam wrazenie, ze siostra chyba bez tego tv umrze a przynajmniej zwariuje. ostatnio mieszkalam z nia 3 doby to jeszcze dobrze oczu nie otworzy a juz wlacza telewizor i ostatnia rzecza jaka robi to wylaczenie go. nie ma chwili bez tv, w kuchni ma drugi

Gość gość
No niektórzy tak mają. U moich teściów też telewizor gra non stop i mam wrażenie że to podstawowy sprzęt w ich domu. Mają wchyba z 5 telewizorów, właściwie w każdym pokoju... I one ciągle grają. Dla mnie to nie do pojęcia, żenada zupełna, ja mam w domu tv, ale włączam go na wiadomości wieczorem, jak już córka śpi...Niesetety dwa dni w tygodniu mała 919 mcy) spędza u dziadków, w takich warunkach jak napisałam. Jej dziadkowie sa cudowni, nie mam im nic do zarzucenia poza tym telewizorem... A kurcze głupio mi narzucać swoje reguły w cudzym domu, zwłaszcza że to oni robią nam grzeczność i opiekują się małą, gdy ja jestem w pracy... Czasami tylko przy nich do córki mówię, żeby się nie patrzyła tak w telewizor...

Gość gość
a w waszym rodzinnym domu tez krolowal tv? jesli tak, to masz odpowiedz..

Gość gość
Nie. Włączam tylko, gdy chcę coś konkretnego obejrzeć.

Gość gość
u nas w domu w ogole sie telewizji nie ogladalo ale my juz dawno zyjemy na swoim wiec jak widac zdarzyla zmienc nawyki