Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaczerwcowa

Gdzie w Poznaniu można otrzymać znieczulenie zewnątrzoponowe za darmo?

Polecane posty

Gość mamaczerwcowa

witam, chciałam się dowiedzieć gdzie w Poznaniu można otrzymać znieczulenie zewnątrzoponowe na życzenie pacjentki?? czy są jeszcze jakieś skuteczne metody/ środki łagodzenia bólu przy porodzie? dziękuję za odpowiedzi :)

Hejka. Z tego co się orientuję to tylko w szpitalu św . rodziny dają na życzenie. W innych szpitalach tylko, gdy są "wskazania medyczne", cokolwiek to oznacza w praktyce. Ja rodziłam 1, 5 roku temu i korzystałam z wanny, która przyspiesza poród i nieco łagodzi ból oraz jak już miałam kilka centymetrów rozwarcia to na moje życzenie wstrzyknęli mi dolargan. Ulga natychmiastowa. Moim zdaniem można się obejść bez zzo.

Gość gość
W św. rodzinie dają bezpłatnie i na życzenie. Na Polnej,w Raszei i na Lutyckiej tylko ze wskazan albo jak sie zapłaci.

Gość mamaczerwcowa
dziękuję za odpowiedzi :) może ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
wspaniale jest cieszyc sie zyciem kazdego dnia 333 www.youtube.com/watch?v=lEOYQzjmKVs

Gość gość
Dokładnie, zzo tylko i wyłącznie w św rodziny.

Gość gość
up up :)

Gość gość
W Raszei i na Lutyckiej stosują dolargan i ketonal. Pierwsze dziecko urodziłam w Raszei. Polewanie brzucha ciepła woda trochę łagodzi ale to na moment. Piłka i sako były dla mnie koszmarem. Drugi poród w św. Rodzinie ale dojechalam do szpitala z pełnym rozwarciem i partymi więc znieczulenia nie mogli mi dac. Na salach obok rodziły 2 dziewczyny, obie dostały zzo na ich prośbę. W Raszei tłumaczyli że nie mają anestezjologa bo jest na sali operacyjnej. Zresztą Raszeja to nie jest szpital stricte ginekologiczny.

Gość gość
czy przy znieczuleniu zewnątrzoponowym, nie czuje się bólu a jest się przytomnym ?

Gość gość
Tak przy zzo jest się znieczulonym od pasa w dół przy zachowaniu pełnej świadomości. Ja nie miałam znieczulenia do porodu (w Raszei 6 lat temu nie dali, w św. Rodzinie przyjechałam z 10 cm i partymi). Ale byłam operowana w znieczuleniu w kregoslup. Nie czułam nic od pępka w dół ale byłam przytomna.