Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wasze niemowlaki zarażają się o przedszkolaków

Polecane posty

Gość gość

rodzę w lipcu mam 5 letnie dziecko i się martwię,jak jest z tym u Was

Gość gość
zarażają bo przynoszą z przedszkola wirusy

Gość gość
Tak, zarażał się i przechodził infekcje znacznie ciężej, niż starszak. Jeden koszmar.

Gość gość
19.17 u mnie tak samo

Gość gość
ale dao si w domu leczyć czy szpital?

Gość gość
i jaka różnica wieku napiszcie jeszcze

Gość gość
Starszy 3 lata od września w przedszkolu. Młodszy wtedy miał pół roku. Starszy 3 razy przeziębienie, młodszy 3razy zapalenie oskrzeli ( raz zastrzyki, 2 razy antybiotyk - leczenie domowe.

Gość gość
o matko to jakaś masakra... moja córka ma 5 lat rodzę koniec czerwca początek września mam nadzieję że chociaż 3-4 miesiące będzie ok

Gość gość
Ja rodzilam w październiku. 5lat różnicy miedzy dziećmi. To jest masakra; w ciągu 2miesiecy bylam z małym dwa razy w szpitalu. W grudniu zapalenie płuc, w lutym zapalenie oskrzeli.

Gość gość
a tak wszyscy mówią że im mniejsza różnica wieku między dziećmi tym lepiej...jak piszecie to już się boję jak to będzie. Starsza zaczęła chorować dopiero w przedszkolu a wcześniej nie chorowała wcale.

Gość gość
up

Gość gość
u mnie 5 lat różnicy starszy tylko 2-3 dni katar ew troche pokaszle, młody od września już 4 antybiotyki i cały czas zakatarzony a teraz starszy ospę przyniósł... jednym słowem masakra

Gość gość
Pewnie to dlatego ze nie karmicie piersią...bez komentarza:o

Gość gość
u mnie roznica 4,5 roku, młodszy zaczął chorować od wrzesnia, miał wtedy 10 miesięcy i jak starszy miał katar to młodszy zaraz gorączka i tak sobie z małymi przerwami walczymy do teraz ah i żeby nie było młodszy dalej karmiony piersia i bardzo dużo przebywał na dworze. teraz mniej bo wiecznie chory.

Gość gość
a nikt nie ma pozytywnych doświadczeń w tym temacie?

Gość gość
ja. Mlodsze nic nie lapie, ale to dlatego ze karmie piersia, nie szczepie i daje mu tylko eko papu- mieso i warzywa od, oczywiscie zaprzyjaznionego, rolnika

Gość gość
Pisałam wcześniej o zapaleniu płuc i oskrzeli co skończyło się szpitalem..... Karmie tylko piersią małego,ale jak przedszkolak ciągle ma jakieś infekcje,a niestety o tej porze roku tak jest to nie ma szans,by niemowlę w końcu czegoś nie złapało! A niestety u takich maluchów wystarczy kilka dni,by kaszel przerodził się w coś większego.

Gość gość
a nie ma szans na to zeby ten najgorszy okres przetrzymac starszaka w domu? Ja mam 3,5 latka, pierwszy rok w p-lu, do listopada jako tako, a od grudnia nie licze juz antybiotykow, w styczniu zap pluc i szpital, potrzymalam go w domu, pozniej 4 dni w przedszkolu i paskudne zap oskrzeli... Dostalam 'nakaz' trzymania go w domu przez najblizszy czas i tak zrobie

Gość gość
To ja Cie pociesze :) Urodzilam w pazdzierniku, od poczatku karmie mm. Roznica wieku 6 lat. Starszy syn mial juz szkarlatyne, rotavirusa, 2 przeziebienia, angine .. Jednym slowem zlapal wszystko co bylo do zlapania :/ . Ale mlodszy nic nie zlapal !!! A wiesz dlaczego ?? Polozna mi poradzila jako, ze moj niemowlak mial kolki (ale to bez znaczenia) i nie karmie p. podawac codziennie krople bigaia :) , daje mu odkad skonczyl 2 tygodnie. Polecam Ci goraca. Moja kolezanka rodzila kilka dni po mnie i jej maly ciagle cos lapie choc jest na piersi. Mieszkam w de ale wiem, ze te krople sa tez w pl. Male opakowanie 5ml kosztuje 17€ a 10ml 27€. Ale warto :)

Gość gość
Niestety nie przetrzymam małej w domu bo rodzę w czerwcu początek lipca a mała we wrześniu idzie do zerówki więc się nie da

Gość gość
to po h...u j... wam drugie teraz narzekacie

Gość gość
hmm po co drugie? a jaki to ma związek z pytaniem?

Gość mamaaa Aga
u mnie róznicy 4 lata. Mały miał 2 tygodnie ( urodził sie w lutym) jak zaczeliśmy odprowadzać córkę do przedszkola. Koledzy musieli oczywiście dokładnie się przyjrzeć "dzidzi" na dworze mrozek. Nie chorował ani syn ani córka. Moja przyjaciólka urodziła na początku września i odprowadzała starszego z maluchem praktycznie od początku, też nie było źle- drobne katarki to standard. Zależy od dziecka i nastawienia rodziców

Gość gość
mój mały nie zaraził się niczym ale w sumie nic takiego mój syn wówczas przedszkolak nie przyniósł w ciągu 3 lat miał ospę i szkarlatynę młodszego nie zaraził ,ospa była kiedy młodszy miał parę mies a szkarlatyna jak miał 1,5 roku

Gość gość
aha i mój młodszy urodził się w grudniu w tym czasie w przedszkolu panowały różne świństwa .

Gość gość
Moj starszy gdy mlody sie urodzil chodzil do 6klasy.maly nic od niego nie zlapal ,za to raz odemnie,bylam paskudnie przeziebiona. teraz na 15mcy i ja znow bardzo przeziebiona,mam nadzieje ze nic nie zlapie:) tyle,ze moj starszy tez tak wiele nie chorowal,pewnie mniejsze dzieci bardziej lapia wszystko. syn na mm

Weź oscillococcinum, ja zawsze tak robie jak widze pierwsze objawy, wlasnie żeby nie zaraz i szybko wrocic do zdrowia