Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy karmi tutaj ktos piersia dziecko ponad roczne

Polecane posty

Gość gość

i jak rozkladacie inne posilki w ciagu dnia??

Gość gośćMama
Mój syn skończył rok. Dziś np zjadł poza piersią tylko 1/4 jabłka i wafel suchy. Jest po chorobie i zupełnie stracił apetyt. Ale jak był zdrowy to jego menu było takie: - rano kasza - potem pierś - potem obiad (ok 100 ml -malutko) - albo zupa albo drugie danie jeśli nadawało się "nasze" i dla niego czyli np jakieś pulpety z burakami, ziemniakami albo słoiczek - owoc - jabłko skrobane, banan, nektarynką, gruszka, mandarynki.... - pierś - kolacja kasza /serek/jogurt Niestety są przez niego zjadane małe ilości wszystkiego, nadrabia moim mlekiem. I nie pije prawie nic. Po parę łyżeczek wody, soku, herbaty.

Gość gośćMama
I jeszcze pierś do zaśnięcia i jeszcze w nocy kilka razy, bardziej do przytulenia.... :)

Gość gość
oj gośćMama mój to samo :(, chociaż ostatnio przynajmniej ziemniaki polubił. Ja od ponad miesiąca (synek ma 14 miesiecy) staram się dążyć do 5 posilkow dziennie a piers podaje po posilku

Gość gośćMama
Chciałabym już powoli zakończyć karmienie, najpierw w dzień, a potem już całkiem. Ale mały wymusza strasznie i trochę mi chorował ostatnio i mi go szkoda było.... I tak ulegam....

Gość gość
moja ma 12,5msc*****ers je czasem raz dziennie a czasem 10. posilki je normalnie.Nigdy nie zastepuje posilku piersia. do popicia woda albo herbata.Z ta piersia u nas to bardziej takie przytulanie albo lek na bol,placz... mialam nadzieje,ze wkoncu mala odstawie bo w 10msc jadla tylko na noc,a tu masz babo placek. Jestem cierpliwa i dam jej jeszcze troche czasu zanim sie pozegna z cycem na stale

Gość gość
o wlasnie moje ma 14m. i gubie sie czy oprocz podawania piersi ma byc juz lub dobrze byloby 5 posilkow czy w takim układzie liczyc z piersia 5 posilków? u mnie tak to sie przedstawia: rano po obudzeniu piers, nie dlugo po kasza jaglana z gruszka np. czasem i przed obiadem piers, pozniej zupa raz dodaje do niej mieso, innym razem jajko, pozniej czasem jakies warzywo np brokul, dalej piers, potem np marchew na parze z jablkiem , wieczorem kasza jaglana i przed spaniem piers. czy to nie jest mało??

Gość gość
a ja mam pytanie.Dlaczego tyle mlecznych posilkow je twoje dziecko? moze mu nie smakuje i dlatego wola ta piers tak czesto. moja mala je tak: sniadanie 9 przewaznie kanapka z serem i wedlina 2sniadanie11 owoc obiad 13-14 zupa albo 2danie 17 jogurt 19-20 jajecznica no i w miedzyczasie piers. na podwieczorem czasem sa chrupki,biszkopty. menu co dzien mamy inne,bo mala nie chce jesc.

Gość gość
nie jest malo. piers ja podaje jako dodatek,bo juz takie duzo dziecko nie naje sie do syta kp. bardzo ladne macie menu ale chcecie oduczyc dzieci kp? ja szczerze mam juz czasem dosyc jak mloda sie dopomina co chwila o cyca.

Gość wifigdańsk
tak,ja. dziecko normalnie je wszystko, piers kiedy chce (głównie do zaśnięcia).

Gość gość
ja czyli autorka tego tematu :) także chcialabym powoli zakonczyc kp, bo juz czuje się jakas taka wyjałowiona, osłabiona, moje zęby nie są juz białe, a ciemnieja to znaczy, ze cos źle z moim menu, a staram sie jesc zdrowo ;/ z drugiej strony uwielbiam mała przy cycu, czuje sie taka więź niesamowita pomimo mojego zmęczenia.

Gość gość
Jestescie obrzydliwe ! Rok czasu i cyca wyciagac .. Zenada .. To jakies wasze zboczenie. Mleko ma wartosci do 6mca a Wy kazecie sie doic .. Biedne dzieci :/

Gość gość
juz nie pie/rd/ol ze do 6msc ma wartosc. Mleko caly czas ma wartosc przez caly okres karmienia. Doucz sie glabie albo sie nie wypowiadaj,bo wiekszej bzdury nie slyszalam,a natury nie oszukasz.

Gość gość
Ja karmię mojego syna ponad 9 miesiacy. Od 2 miesiecy pracuje na caly etat. planuje karmic do samoodstawienia ale nie dluzej niz 3 lat. dlaczego? bo wiem jak ogrmne korzysci z KP plyna dla dziecka. syn nieszczepiony .