Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Siasiula90

Rozstępy, obwisłe piersi, nadwaga itp czyli uroki ciąży

Polecane posty

Gość gość
No jak się odniesiesz do tych +15 kg i twojego niby nieobżerania się?:D:D

Gość gość
A co cesarki twojej kuzynki mają tu do rzeczy,że je tak podkreślasz??

Gość gość
ja przytyłam w 2 ciązy 16 kg i jestem całą w rozstępach, kolezanka przytyła 30kg- figura i ciało modelki.

Gość gość
Jezu dziewczyno co z tobą? Pisałam o cesarkach bo brzuch troszkę inaczej wraca po nich do dawnego wyglądu niż po porodzie naturalnym, ale pasuje nie chce mi się dalej z tobą dyskutować...

Gość gość
Głupie baby...to genetyka. Jedna jedząc to samo utyje 4 kg druga 24kg. Serio nie moge wytrzymać jak czytam niektóre komentarze. Zamiast sie wspierać ciągły pojazd. Jedna dobrze sie czuje w ciąży druga zle. Jednej robią sie rozstępy drugiej nie. Kremy kremami zaborgi zabiegami ale jak maka ci sie zrobić to sie zrobia. I serio nie ważne czy tyje sie 30,czy 10 kazda jak ma genetyczne skłonności będzie mieć rozstepy. Baby...temat nie jest o tym kto jest spadla swinia tylko o tym jak sobie radzicie z uroda po ciąży.

Gość gość
Mysle, ze jednak najwazniejsze sa geny. Nidy nie wygladalam tak dobrze, jak pol roku po ciązy, zadnych rozstepów, biust mi urosl (miala niezbyt duzy) ale nie zwisł, cera świetna, wlosy przestaly sie pzretluszcac, waga ja w liceum - jak po kuracji pieknosci. Fakt,ze to byla pozna ciaza ( 36 lat) wiec pewnie taki zastrzyk hormonow zrobil swoje. Nie stosowalam zadnych kremow na rozstepy , a kosmetyki ( w ilosciach umiarkowanych) takie, jak przed ciazą)

Gość gość
Najbardziej dokuczało mi wrastanie paznokci, takie z ropieniem, które zaczęło się prawie zaraz po porodzie. Mój rekord to było dziewięć palców u rąk i siedem u stóp, normalnie można wpaść w depresję. Plus rozbujała mi się tarczyca i mam 1/3 włosów sprzed ciąży, normalnie wypadały pasemkami, nie pojedynczo. Rozstępy owszem, też mam śliczne, pojawiły się w trzecim miesiącu, przed pojawieniem się brzucha, razem z sennością. I do dzisiaj został mi giga biust.

Gość gość
A niby jak ten brzuch inaczej wraca do dawnego wyglądu po cc?Kobieto, wraca normalnie!skąd ty masz takie dziwne informacje?

Gość gość
no chyba inaczej wraca. To logiczne. raczej nie założysz na niego gorsetu ani folią nie okręcisz. I na początku nawet wyprostować jest się ciężko. Więc JEST RÓŻNICA

Gość gość
No i po co opowiadasz takie mity?Ja miałam cc i jakoś dziwnym trafem chodziłam wyprostowana.Po co ci jakaś folia?Gorset?Rozumiem pas poporodowy ale reszta to jakies twoje dziwne ,nieznane mi sposoby.Brzuch po 2 miesiacach był taki sam jak przed ciążą i waga też ta sama 46 kg.Dziecko urodziło się w maju ,a w lipcu nad morzem miałam bikini na plaży ,bo brzuch i figura bez zarzutu . No ale jak znałam umiar i nie wpieprzałam na potęgę wszystkiego co miałam pod ręką.Nie opowiadaj głupot o innym wyglądzie brzucha po cc,bo nie wiesz o czym w ogóle piszesz dziewczyno.

Gość gość
no z głodu chyba taka chamska i wredna jesteś:D Weź idz zjedz snickersa:D

Gość gość
No i kolejny fajny topik sie zapowiadal, ale glupie gesi gegaja jak zwykle a nic konstruktywnego do powiedzenia nie maja 🖐️

DZIEWCZYNY !!! ja nie zalozylam tego tematu zeby jedna na druga najezdzala i wypisywala ze sie obzerasz czy nie mamy sobie pomagac jak zwalczac to co po ciazy nam sprawia przykrosc.... Dajcie spokoj to czy komus sie na jednej lydce zrobily rozstepy czy nawet tak jak mi pod kolanami to nie jest powod do wmawiania komus ze sie obzerał;/ Wiadomo kobieta w ciazy ma wzmozony apetyt niektore jedza mniej i tyja wiecej a inne na odwrot jedna po 2 tyg wyglada jak modelka a drugiej trzzeba rok czasu zeby zlapac forme z przed ciazy ! Lepiej napiszcie jakie cwiczenia na te cyce stosowac i jakiej firmy polecacie biustonosze modelujace =)

Gość gość
10:37,wiem,że ty aby mieć taką wagę musiałabyś się głodzić:classic_cool: ale ja nie należę do tych osób,bo od 17 lat cały czas mam taką samą wagę,a snickersów i innych słodyczy mogę jeść ile chcę.To zadziwiające,że grubasy gdy widzą szczupła osobę od razu sa przekonani,że ona się głodzi:D

Gość gość
Po pierwszej ciąży od razu praktycznie wróciłam do formy. Brzuch płaski, waga piórkowa. Potem ciąża pozamaciczna.Kolejna ciąża- rozstępy nawet pod kolanami, brzuch kwalifikujący się do plastyki. urodziłam w lipcu. Nogi jak świnka, kostek zero. Chodziłam w męża klapkach :-o

Gość gość
Ja pisałam o kuzynce i o tym, ze sama przytyłam 35 kg. Co do tej wrednej dziewczyny już nawet nie komentuje, kochanieńka rozwalasz topik swoimi głupimi wywodami. Ja byłam już po jednym poronieniu w 14 tyg jak zaszłam w drugą ciążę zaczeło się od problemów plamienia leki itp. Mówiłąm sobie, że jak wszystko będzie dobrze to zaczne chodzić sobie na basen albo cokolwiek robić ze sobą ale jakoś strach pozostał, z tym, że funkcjonowałam normalnie, śmigałam z zakupami na moje 4 piętro i też między innymi lekarz stwierdził, że od tego ciągłego chodzenia po schodach nogi puchną (rodziłam w lipcu). Dziś mam wagę z przed ciąży i jestem zadowolona. U mojej mamy nie widziałam rozstępów z tego co pamiętam dlatego być może pomimo znacznego zyskania na wadze udało mi się ich w większości uniknąć. Choć teraz nie skoryguje tej wiedzy bo moja mama nie żyje od 6 lat. Po ciąży jakiś czas nosiłam pas, jeszcze smarowałam się kremem na rozstępy który został z ciąży, i chyba jakieś 4-6 tyg po cesarce zaczęłam ćwiczyć.

Gość gość
To tez zależy od pracy przed ciaza , ja cale zycie jalam zdrowo , miesa w ogole nie musiałam jesc . Przed ciaza pracowałam ciężko fizycznie i bylam szczupla ok 65 kg ( dla niektórych to dużo , ale ja miałam plasciutki brzuszek zero boczków idt ) Jak poszlam na zwolnienie od razu 2kg na plusie , czułam się opuchnieta jak przed okresem , przez 3 miesiące nic nie przybrałam , bylam w piatym . Skonczylam wymiotować jadlam normalnie , kasze , dużo warzyw i co w jeden miesia 4kg +. Do końca ciąży przytylam 25 kg .2 tygodnie po porodzie 17 kg mniej i to wlasnie pod koniec pojawily mi się rozstępy na lydkach i mocno na udach . mam bardzo dużo rozstepow . Teraz cwicze treningi Natalii Gackiej , super na wzmocnienie i na brzuch , na piersi również do tego kremy nawilzajace i ujedrniajace , pilingi dobra sprawa , po takim pilingu skora dobrze wchłania balsam .Duzo wazyw jem , staram się często jesc i malutkie porcje i dużo wody Widac roznice :) , irozstepy bledna

Gość gość
Bio oil na mnie nie podzialal, rozstepy jak byly tak sa, jestem 7 lat po porodzie i teraz nieco zbladly jedynie.

Gość gość
-noszenie sportowych, mocno podtrzymujących biustonoszy całą ciąże, cały okres karmienia w tym na noc! -ćwiczenia fizyczne o ile zdrowie pozwoli -super zdrowa dieta - kiełki, zielenina, mało mięsa, a jak już to ryby morskie, eko-drób -masaż, oleje do ciała, peeling szorstką rękawicą nawet 4 razy w tygodniu -spacer na świeżym powietrzu -po porodzie bielizna modelująca nie mam sflaczałych piersi, ani jednego rozstępu, skóra już się prawie wchłonęła, ale kosztowała mnie to od groma pracy i systematyczności, w ciąży przytyłam 21 kg czyli sporo...

Gość gość
No i odrazu lepiej. Mozna kulturalnie dyskutowac? Da sie? No!

Gość gość
Spasłe,utuczone lochy:O uroki ciąży...hahhahaha dobre:D uroki w/p/i/e/r/d/a/l/a/n/i/a[cześć[

Boze co za babsztyl, nigdy w ciazy nie była pewnie a gada glupoty ;| Takim ludziom powinni zabierac komputery albo odcinac dostep do internetu !

Gość gość
A takim jak ty powinni zamykać lodówkę na kłódkę,a żarcie na kartki jak za komuny :classic_cool:

Gość gość
Mialam 7kg na plusie. Z czystym sumieniem moge powiedziec ze cialo mam identyczne jak przed ciaza. Twarde jedrne i zbite. Piersi w rozm. C. Ani jednego rozstepu. Ale w ciazy maxymalnie o siebie dbalam. Specjalna dieta, zero slodyczy, napojow gazowanych, fastfoodow, duzo sportu, masaze,peelingi, cala ciaze i okres po spalam w stanikach marki triumpf dla kobiet w ciazy. Moje dwie siostry i mama maja po ciazy pamiatki na ciele a u mnie nie ma nic

Gość gość
Jak sie na łydce moga rozstępy zrobic? Otóż to sa uroki ciazy. Zmienia sie ciało po nie da sie ukryć. Oglądalyscie te operacje plast na TVN w pn? Tam usuwali rozstępy po sterydoterapii i powiedzieli ze blizny moga jedynie zminimalizować ale nie da sie rozstępów całkowicie usunąć :( Wiec nie ma rady na rozstępy. Druga kwestia to piersi , ja nigdy nie miałam dużych wręcz były małe ale po ciazy zrobiły mi sie super maleńkie. Nie ma co wziasc do ręki. Teraz jestem w II ciazy i mam wreszcie cycki rozmiaru B minus Ja zadowolona maz tez. Nie sa olbrzymie sa wreszcie normalne. Oczyw po ciazy beda znowu wklesle i poważnie zastanawiam sie czy nie zbierać na powiększenie piersi. Bo to nie jest śmieszne.

Gość gość
Nie przesadzajmy że odrazu jest aż tak źle, ja w ciąży mało co przytyłam. Po porodzie już w miesiąc wszystko zgubiłam. Rozstępów NIE miałam bo używałam cudowny balsam z efektimy pharmacare. Biust trochę obwisł ale jest do zniesienia. Nie marudźcie już tak...

Gość gość
Uroki ? Chyba zaniedbanie

Gość gość
w ciąży bywa różnie ;) i kompletnie nie mamy na to wpływu. Jeszcze nigdy takz drowo się nie odżywiałam i prowadziłam jak w okresie ciąży a i tak przytyłam 20 kg a najlepsze było to, że w calej tej masie tłuszczu było najmiej - ok. 2 tyg po porodzie stanęłam na wadzę i miałam -15 kg - to ta okropna woda się we mnie zbierała - ostatnie dwa miesiące ciąży wyglądałam jak hipopotam :P ale na szczęście nie nabawiłam się rozstępów :)

Gość gość
Nie przesadzajmy że odrazu jest aż tak źle, ja w ciąży mało co przytyłam. Po porodzie już w miesiąc wszystko zgubiłam. Rozstępów NIE miałam bo używałam cudowny balsam z efektimy pharmacare. Biust trochę obwisł ale jest do zniesienia. Nie marudźcie już tak... xxx Kurwa, nie jestem w ciąży i na pewno nie będę, ale jak czytam takie teksty to mnie coś strzela. Oh! więc TY nie miałaś większych problemów. Gra-tu-la-cje. Kobiety tu przychodzą dzielić się swoim doświadczeniem i jeśli już musisz kogoś uciszać, bo przecież nie możesz sobie odpuścić, to zacznij OD SIEBIE!

Gość gość
Mój mąż mnie zostawił i nie wiedziałam co ze sobą zrobić. W internecie wyczytałam sporo na temat magii i postanowiłam zrobić rytuał u pewnej pani który kosztował mnie 800zł. Niestety nie podziałało a kontakt z panią urwał się po miesiącu. Miałam już dać sobie spokój ale koleżanka mi dała jedną osobę z polecenia. Trochę bałam zaryzykować ale powiedziałam ostatni raz i koniec I mój mąż wrócił po miesiącu ja byłam w szoku i tak naprawdę do tej pory jestem . rytuały działają tylko trzeba trafić na kompetentną osobę. Na szczęście mnie to się udało. Jeśli macie chęć piszcie na maila opiszę więcej co i jak to się działo flowerswoman małpa onet.pl