Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

najlepsza pozycja do spania

Polecane posty

Gość gość

Kolejną noc mam nieprzespaną. Nie wiem już jak mam sie układać żeby i mi i dziecku w brzuchu było ok... Zawsze spałam na brzuchu i bardzo mi tego brakuje ale ze zrozumiałych przyczyn juz tak nie śpię. Leżąc na boku najzwyczajniej w świecie nie jest mi wygodnie, na plecach - wtedy dziecko zaczyna tańcować i czasami odczuwam ból. Kończę 5 miesiąc i nie wiem co będzie dalej skoro juz teraz mam takie problemy. Kochane kobiety a wam w jakich pozycjach śpi się najlepiej, najwygodniej??

Gość gość
No teraz to juz w zadnej :) Koncze 36tc. Najlepsza pozycja to lewy bok,poduszka miedzy nogi. Ale ja krece sie cala noc,bo sie dusze,bola mnie zebra,krocze,wszystko... Spij tak,jak Ci wygodnie.

Gość gość
Ja dobijam do polowy 6 m- ca i spie na brzuchu, jakby pol na boku, pol na brzuchu i jest ok. Na boku bola mnie biodra, na plecach tez nie wygodnie.

Gość gość
ja własnie też tak pół na brzuchu pół na boku ale boję się wtedy że gniotę dziecko :/ bo kopniaki za to dostaje!

Gość gość
No ja spie tak od początku, a mam materac termoelastyczny i może dlatego mi łatwiej:-).

Gość gość
Ja w ciąży spałam zwykle na boku z płaską poduszeczką pod brzuchem, drugą między nogami i czasem trzecią podpierającą plecy :D Mąż spał wtedy prawie na baczność, bo ja całe łóżko zajmowałam :D

Gość gość
Ja mam wałka i tak pół na brzuchu pół na boku. Inaczej nie usnę. Całe życie spałam na brzuchu. Koszmar jak muszę się położyć na boku a na plecach odpada kompletnie.

Gość gość
Dla każdego inna pozycja będzie wygodna,natomiast tak czy inaczej wiele zalezy takze od tego jaki materac posiadasz,bo ja np serii Oxam kupowaliśmy na stronie Selsey i jakość snu zdecydowanie się poprawiła.