Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile jedzą wasze dzieci dwa i pół albo trzyletnie

Polecane posty

Gość gość

Pytam z ciekawości, córka ma prawie 3 lata (za 2 mies), ostatnio ma jakby słabszy apetyt, wczoraj zjadła tak: 200 ml mleka plus garstka płatków kukurydzianych bez cukru ćwierć jabłka pół małej miseczki żurku z ziemniaczkami dwa kawałki średnie piersi z kurczaka w panierce plus pół ogórka kiszonego plus kromkę grahamki 1 pierniczek w czekoladzie na deser (taki malutki w kształcie serduszka) malutki trójkącik domowej mini pizzy (pizza wielkości małego talerzyka) z kukurydzą, groszkiem, szynką i serem żółtym 150 ml mleka i kawałek wafla ryżowego bez cukru i soli Pije tylko wodę mineralną albo herbaty owocowe z miodem lub odrobiną brązowego cukru. Dużo czy mało zjadła? Jak sądzicie? A Wasze pociechy chętnie jedzą?

Gość gość
Według mnie sporo zjadła, nie martwilabym się.

Gość gość
Moim zdaniem zjadła normalnie jak na trzylatkę.

Gość gość
zjadła ok, ale niezbyt zdrowo niestety...

Gość gość
też myślę,że zjadła ok :)

Gość mamuska i nie tylko
Sporo je twoje dziecko. Moje jedza: sniadanie: 150 ml mleka i pare kesow chleba z maslem. Czasami mala miseczka platkow sniadaniowych. drugie sniadanie: owoc lub mus owocowy. Obiad: mieso, jakies30-50 gram, lyzka warzyw, lyzka surowki. Maly jogurt albo owoc na deser. Podwieczorek, Jogurt, kawalek chelba pare kostek czekolady. Czasem ze 2-3 ciastka. Kolacja: zwykle robie zupe krem z warzyw, bo maz wraca z pracy i jemy ciepla kolacje, zjada okolo 1 do poltorej lyzki waziowej. w ramach deseru czasem distanie monte a najczesciej to owoc. Wiek 3 i pol roku waga 16 kg.