Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapalenie oskrzeli

Polecane posty

Gość gość

W zeszly piatek moja 4 letnia corka zaczela goraczkowac. Temperatura wysoka 39 st. W niedziele zaczal sie suchy kaszel, w miedzyczasie ja tez zaczelam kaszlec i goraczkowac. W poniedzialek u lekarza dowiedzialysmy sie ze osluchowo jestesmy czyste i wszystko ok. Jednak w srode sie nam pogorszylo i pojechalysmy do innego lekarza ktory stwierdzil zmiany osluchowe i zapisal antybiotyk. Mi minela goraczka czuje sie duzo lepiej, natomiast corce ciagle skacze temperatura. Wczoraj 38,5, poszla spac i jej przeszlo, pozniej spokoj. I moje pytanie czy mimo podania antybiotyku temperatura moze sie jeszcze tak dlugo utrzymywac?

Gość gość
Wie ktos?

Gość gość
Ja jak miałam zmiany w oskrzelach to gorączkowałam 3dni mimo brania antybiotyku. Temp wachała się oj 38,5 do 39 st mimo lekow przeciw gorączkowych

Gość gość
może i 3 dni i tak mi powiedziała lekarka jak byłam z młodym kiedyś miał chyba zapalenie gardła czy krtani i mial temp i powiedziała że tak do 3 dni może gorączkować u niego akurat były to 2 dni ale nie martwiłam się skoro lekarka mi powiedziała że to normalne .

Gość gość
Pewnie, że może wracać, dzieci są wrażliwsze od nas

Gość gość
Jak ma gorączkę to zn. że organizm walczy z chorobą. Gorzej gdyby nie miała w ogóle..

Gość gość
Tylko corka ma juz tydzien goraczke. Tzn do poniedzialku miala wysoka, we wtorek bylo bez goraczki sroda pod wieczor 38 stopni, wczoraj w poludnie 38,2 pozniej spokoj i narazie brak goraczki. Czy goraczka moze utrzymywac sie tak dlugo? I czy to normalne?

Gość gość
oj to długo ja myślałam że dopiero od wczoraj bierze antybiotyk ,najpierw powinnaś iść zrobić badanie z krwi i zrobić antybiogram bo bez sensu teraz iść znowu do pediatry i ona zmieni antybiotyk córce bo tak robią pediatrzy ,Idz po skierowanie po co masz płacić .

Gość gość
Może antybiotyk nie działa

Gość gość
Nie wiem wlasnie czy dziala. Wydaje mi sie ze tak. Wczoraj corka az sie dusila z kaszlu i w nocy tez, ale dalam jej rano 4 porcje antybiotyku , poszla spac i widze poprawe. Nie kaszle juz tak czesto i goraczki jak narazie tez nie ma. Poczekam do poniedzialku, zobacze co bedzie sie dzialo.

Gość gość
właśnie o to może chodzić przepisują antybiotyki o szerokim spektrum które g****o dają pójdziesz lekarka zajrzy w książkę i przepiszę następny , więc dlatego idz do pediatry po skierowanie na antybiogram i nie truj dziecka .

Gość hgg
Antybiogram po stosowaniu antybiotyku jest zupełnie niediagnostyczny

Gość gość
A co to jest antybiogram?

Gość gość
nie no ku..r .. lepiej siediec przed kompem niz ruszyc d**e do lekarza porazka

Gość gość
Przeciez bylam w srode u lekarza! Chyba wyraznie napisalam, ze widze lekka poprawe tylko martwia mnie te skoki goraczki. Corka bierze antybiotyk dopiero 2 dzien i nie wiem czy normalne jest zeby jeszcze wahala jej sie temperatura.

Gość gość
Przy antybiotyku moze jeszcze gorączkować. Autorko spokojnie trzeba poczekać a nie latać po lekarzach jak niektóre nawiedzone tu radzą.

Gość gość
Dziekuje gosciu z 13.12. Jestem po prostu wystraszona, bo pierwszy raz tak dlugo corka goraczkuje. Kiedys jak brala antybiotyk to tez goraczkowala jeszcze 2,3 dni. Mam nadzieje ze juz bedzie ok i nie bedzie goraczkowac.

Gość gość
Przy antybiotyku moze jeszcze gorączkować. Autorko spokojnie trzeba poczekać a nie latać po lekarzach jak niektóre nawiedzone tu radzą. a ile czekać wg ciebie ,umiesz czytać ten dzieciak gorączkuje już tydzień a nie 2-3 dni,powodzenia w takim razie czekaj następny tydzień wpierdzielaj w dzieciaka kolejny antybiotyk .