Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to jest normalne? Dziwne dziecko.

Polecane posty

Gość gość

Moja siostra ma 4-letniego syna. Widujemy sie co 2 miesiace. I jej syn dziwnie sie zachowuje-jak sie z czegos cieszy, to zaczyna machac rekami, wydaje z siebie dziwne dzwieki. Np. rysuje i potrafi 4 razy pod rzad powtorzyc "Marek rysuje patyk". Ponoc pediatra jej powiedzial, ze maly tak reaguje, gdy sie cieszy i siostra nie ma sie martwic., Z tego, co ja wiem, male dzieci tak robia, a Marek ma juz 4 lata. Nie wiem, czemu on taki jest. Moze dlatego, ze siostra go nadal traktuje jak mala dzidzie. Marek posikuje w majtki, na noc zakladaja mu pieluche, choc potrafi pic z kubka, dostaje butelke ze smoczkiem, do spania smoczek. Chuchaja i dmuchaja na niego, nie daj Boze teraz okno otworzyc, by wywietrzyc mieszkanie, bo maly ma kaszel, ogrzewanie na fulla, w nocy myslalam, ze sie udusze. Do przedszkola go nie zapisze, bo nie, bo maly, ewentualnie, gdyby byla opcja zostawiania go jedynie na godzine, dwie. Mnie martwi to jego wymachiwanie rekoma. Czy to naprawde normalne u dziecka w tym wieku?

Gość gość
nie przejmuj sie to normalka i wszystko sie ulozy jak sie wie jak podejsc czyli z wyobraznia jestes komunistyczna d***** wiec przynajmniej nie zabijaj indywiualizmu jednego z niewielu polakow co je ma w tym ograniczonym kraju glupia cipo 333 www.youtube.com/watch?v=lEOYQzjmKVs

Gość gośćmaja
Sorry za stwierdzenia ale to raczej z Twoją siostrą jest coś nie tak. Jak można tak dziecko wychowywać? Ja niedawno dostałam opr u lekarza że dwulatkowi butelkę podaje. A tu jeszcze smoczek pampersy, to przesada, ciężko mi stwierdzić po tym opisie czy z małym jest wszystko ok i czy to tylko wina rozpieszczenia. Jednak jak są jakiekolwiek wątpliwości warto postarać się o skierowanie do neurologa.

Gość gość
On bawi sie normalnie, rysuje. O sobie mowi w 3 osobie, fakt "Marek zrobil/wypil itd." Ale jest towarzyski, wesoly no i rozpieszczony do cna. Ja tam mam nadzieje, ze to tylko efekt rozpieszczenia i traktowania jak male dziecko. Siostra sama sie martwi, nawet przytrzymuje mu te rece, jak maly zaczyna machac albo zwraca mu uwage, ze tak nie wolno.

Gość gość
Co kwartał ten sam temat zakladasz, z toba jest cos nie tak:o

Mój synek w sumie nigdy nie mówił o sobie w 3 osobie, ale niektóre dzieci tak mówią, ale 2-3 letnie a nie 4!! To machanie rączkami dla mnie najbardziej podejrzane. A jak z chodzeniem? Chodzi dużo na palcach?

Gość gość
Jak dziecko ma kaszel to nie należy zbytnio ogrzewać mieszkania żeby powietrze nie było za suche. W ręcz przeciwnie... Odpowiednia temperatura do spania to 22,23 stopnie. To z rodzicami coś jest nie tak.

Gość gość
Nos w sos i głęboki oddech! Jakim prawem się wtrącasz?

Do spania 22-23 stopnie??? Ja bym się udusiła. Laryngolog powiedział mi, że my Słowianie najlepiej mieszkamy 19-20 stopniach, a śpimy w 16-17 stopniach!

Gość gość
18-19 stopni taka jest najlepsza temp do spania mojej kolezanki 5 letni syn tez tak macha raczkami i ona tez sie martwi, ale nie raktuje go jak dzidziusia i poza tym jest normalnie rozwijajacym sie dzieckiem, lekarz powiedzial,ze to moze byc na tle emocjonalnym

Gość gość
Zespol Aspergera

Gość gość
Mój sąsiad 7 letni tez tak macha ale matka mówi ze to tak z radości

Gość gość
Ja też tak macham:-)