Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co z tymi ziemniakami?

Polecane posty

Gość gość

Wlasnie gotuje zupke i uznalam ze najpierw ugotuje warzywa kyore potrzebuja na to wiecej czasu a pozniej wrzuce ziemniaki, z tym ze nie pomyslalam i tutaj moje pytanie, czy moge dodac te ziemniaki na goraca wode czy juz lepiej ugotowac je osobno?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
ja gotuje osobno i jak zupa już gotowa dodaje aby się nie rozpaćkały a w zupie gorącej nigdy nie gotowałam ale mówią że się nie ugotują i będą twarde,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Dzieki wielkie :) tak wlasnie zrobie ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gośćmaja
ja zawsze normalnie w zupie gotuje, a jak gotuje ziemniaki tak normalnie do sosu to wkładam je zawsze do gorącej wody szybciej się gotują i tracą mniej wartości wtedy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zawsze wrzucam do zupy surowe, na gorącą wodę, tylko późnij niż inne warzywa. Ziemniak twardy będzie w zupie kwaśnej np. ogórkowej. Wtedy należy gotować osobno.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Ja normalnie do obiadu jak chcę szybciej ziemniaki ugotować, to zalewam wrzatkiem, wcale nie twarnieją. Dobrze ktoś wyżej pisze, że twrdnieją jak się che w kwasnej zupie je gotować. Wtedy trzeba osobno je ugotować.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
no oczywiscie ze tak ale to tylko jak sie wie jak 333 www.youtube.com/watch?v=lEOYQzjmKVs

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×