Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sie odchudzacie to jedzcie ser żółty a nie bialy

Polecane posty

Gość gość

widze po forach ze na diecie dziewczyny pisza ze absolutnie nie jedza zoltego sera a bialy i to odtluszczony i to duzy błąd!ser bialy nie ma prawie w ogole wapnia i innych witamin,tylko duzo bialka,ktore jest w nadmiarze szkodliwe bo obciaza nerki!lepiej jesc żółty,ma duzo bardzo wapnia,które jest bardzo potrzebne gdy sie czlowiek odchudza,i sam w sobie wapn tez ma wlasciwosci odchudzajace,ponadto ma duzo witamin.ma tłuszcz,fakt,ale jak nie jemy w ogóle tluszczu to przestajemy chudnac,a organizm przeksztalca weglowodany na tluszcz,a jak zjemy tluszcz wreszcie po okresie niejedzenia go to organizm magazynuje gojak szalony!Pisze to bo moze kogos uswiadomie na własnym przykladzie,ze robi błąd.Zauwazcie ile osób pisze ze ma nadwage,a je malutko,i to własnie odtluszczony bialy ser czy wiejskie serki.Ja w rok schudlam 15 kg jedzac żółty ser i inny nabial nieodtluszczony,i w ogole nie zalowalam sobie niczego

Gość gość
Nie wypowiadaj sie na tematy na ktore nie masz pojecia. Ser zolty jesc? Sadzisz ze schudniesz? To poczytaj glupia krowo nieco o serze zoltym. Albo nie, zrob sobie test, wez 3 grube plasterki sera i poloz na rozgrzanej patelni. Jak sie roztopia to zobacz co z nich wyplywa. To vi powinno troche rozjasnic. Zegnam.

Gość gość
jedzcie ser biały będą wam stały pały

Gość gość
nazywanie mnie glupia tepa krową swiadczy o twoim poziomie inteligencji madra istoto:)a o serze czytalam,i wiem co pisze,a w temacie zywienia mam wiedze która by cie zaskoczyla.i nie mysle ze schudne,bo ja juz schudlam,i sera zoltego jadlam duzo:)pozdrawiam

Gość gośćracja
Autorka ma racje,wyplynie tłuszcz,który jest jednak potrzebny bardzo i nie tuczy,bo tuczy cukier.

Gość gość
nie kłóćcie się dziewuszki, lepiej nawzajem wyliżcie sobie piczuszki

Gość gość
możesz podać przykład co jadłaś danego dnia i jakie ćwiczenia robiłaś?

Gość gość
wspaniale jest cieszyc sie zyciem kazdego dnia 333 www.youtube.com/watch?v=lEOYQzjmKVs

Gość gość
O,ktos poruszył ten temat,mnie tez wyzywano na forach na których przekonywalam dziewczyny ze odtłuszczony nabial typu bialy ser to wiecej szkody niz pożytku.Tym sie karmi bydlo zeby tyło

Gość gość
No moze,ja jem dziennie tak 800 kcal,i schudlam na poczatku a teraz nie chudne nic a nic:(jem własnie twaróg odtłuszczony,wiejskie serki light,owoce,warzywa,nie jem chleba ani słodyczy i nie chudne juz wcale,nie wiem co robic:(

Gość gość
Co za ciemnota. Tluszcz nie tuczy. A co odklada sie w boczkach i z przodu? Czasem nie tluszcz? Tak! Powiedz mi ze zylas na diecie serowej jeszcze haha! Zeby jest ser i schudnac musialavys bardzo duzo cwiczyc! Duzo! Sery podpuszczkowe sa tak samo niedobre przy odchudzaniu jak biale! I powinno sie ich jesc malo. Czemu te sery sa w pizzy, hamburgerach, posypywane sa nimi tluste dania? Myslenie nie boli.

Gość gość
Czemu te sery sa w pizzy, hamburgerach, posypywane sa nimi tluste dania? Myslenie nie boli. xxx W tych daniach o których piszesz jest produkt seropodobny, lub jak wolisz substytut sera. W smaku są takie same, a cenowo dużo tańsze. Myślenie nie boli.

Gość gość
elo mogę prosić o ten przykładowy opis dnia droga autorko :)

Gość gość
Jak polowa wyrobow w sklepach o ktore zapewne autorka pisze bo mysli ze to sery.

Gość gość
Skąd ta agresja?Tluszcz sie odklada w boczkach,ale organizm węglowodany przeksztalca w tłuszcz,a jak tłuszczu nie jemy to magazynuje go jak szalony,ale zeby to wiedziec trzeba miec odrobinę wiedzy w temacie.Mi zreszta chodzi o to ze dziewczyny jedzą po poł kilo odtłuszczonego białego sera dziennie,autentycznie,a potem problemy ze zdrowiem bo nadmiar bialka bardzo szkodzi,lepiej zjesc żóltego sera bo 100g pokrywa dzienne zapotrzebowanie na bardzo wazny wapn,oprocz tego ma witaminy a i d i jeszcze inne

Gość gość
ej czy trzeba sie zaraz tak atakowac każdy ma prawo do własnego zdania

Gość gość
bo nadmiar bialka bardzo szkodzi xx Nadmiar węglowodanów szczególnie pochodzących ze zbóż jeszcze bardziej.

Gość gość
Witaj,ciezko mi podac przykladowy jadłospis,bo to bardziej byla zmiana nawykow zywieniowych,i schudniecie zajelo mi pare miesiecy,a jadłam na co mialam ochote,nawet chipsy i czekolade,no ale jak zjadlam np paczke chipsow to traktowalam to jako kolacje,naprawde jem wszystko ale w rozsadnych ilosciach i staram sie jesc zdrowo

Gość gość
bo nadmiar bialka bardzo szkodzi xx Nadmiar węglowodanów szczególnie pochodzących ze zbóż jeszcze bardziej. Wszystko w nadmiarze szkodzi,co to ma do rzeczy?Ale bialko szkodzi i tak duzo bardziej,weglowodany odłożą sie najwyzej jako tkanka tluszczowa,a zbyt duzo bialka rozwala nerki i inne narzady

Gość gość
To prawda o tym bialku,ja bylam na czyms a'la dukan,wpierniczałam tylko bialko,gęba postarzała mi sie o 5 lat i wypadla połowa włosów,nie żartuję:(

Gość gość
gość dziś Witaj,ciezko mi podac przykladowy jadłospis,bo to bardziej byla zmiana nawykow zywieniowych,i schudniecie zajelo mi pare miesiecy,a jadłam na co mialam ochote,nawet chipsy i czekolade,no ale jak zjadlam np paczke chipsow to traktowalam to jako kolacje,naprawde jem wszystko ale w rozsadnych ilosciach i staram sie jesc zdrowo xx Ja ci zazdroszczę nadwagi z obżarstwa, bo ci wystarczyło okroić nieco kalorie, ograniczyć słodkie i trochę więcej ruchu, aby schudnąć. U mnie tak pięknie nie ma, muszę włożyć więcej pracy. Nadwaga z hormonów, a to oznacza, niższą przemianę materii i nadwyrężoną trzustkę.

Gość gość
Witaj,ciezko mi podac przykladowy jadłospis,bo to bardziej byla zmiana nawykow zywieniowych,i schudniecie zajelo mi pare miesiecy,a jadłam na co mialam ochote,nawet chipsy i czekolade,no ale jak zjadlam np paczke chipsow to traktowalam to jako kolacje,naprawde jem wszystko ale w rozsadnych ilosciach i staram sie jesc zdrowo xxx a ćwiczenia? jaka była twoja waga wyjściowa?

Gość gość
Nie cwiczyłam bo mam problemy ze stawami,ale duzo chodziłam,spacerowalam.Wagą wyjsciową było 73kg,teraz 58,170 cm wzrostu

Gość gość
gość dziś bo nadmiar bialka bardzo szkodzi xx Nadmiar węglowodanów szczególnie pochodzących ze zbóż jeszcze bardziej. Wszystko w nadmiarze szkodzi,co to ma do rzeczy?Ale bialko szkodzi i tak duzo bardziej,weglowodany odłożą sie najwyzej jako tkanka tluszczowa,a zbyt duzo bialka rozwala nerki i inne narzady gość dziś To prawda o tym bialku,ja bylam na czyms a'la dukan,wpierniczałam tylko bialko,gęba postarzała mi sie o 5 lat i wypadla połowa włosów,nie żartujęsmutas.gif xxx Jak to co ma do rzeczy? Dużo ma do rzeczy! Guzik prawda, że rozwala nerki. Białko może je obciążać i jak ktoś ma je wcześniej zasyfione to potem ma. . Nadmiar węglowodanów ze zbóż i cukru zakwasza bardziej niż mięso. Nadmiar tych węglowodanów rozwala trzustkę, prowadzi do przerostu candidy, która z kolei leci po tarczycy, układzie nerwowym, jelitach itd. Jednak guzik wiesz o żywieniu. Wiesz tyle, że zmieniając trochę nawyki schudłaś. Gość 13:21 jak wpierdzielałaś tylko białko to nie pie/r/dol, że byłaś na dukanie. Zrobiłaś sobie z tego dietę czysto białkową, a dukan ma warzywa. Ups sa jeszcze korniszony, u nas w PL na occie spirytusowym. których sobie pewnie nie żałowałaś. Przez takie kretynki jak ty, lekarze jak słyszą dukan to ich szlak trafia. Pozbawiłaś się witamin i innych mikroelementów, więc zakwasiłaś organizm. Konsekwencją tego są wypadające włosy, nerwowość, brak koncentracji itp. To tak jest jak się książki nie czytało, albo chciało schudnąć 20 kg w miesiąc. Zmarszczki to konsekwencja zbyt szybkiej utraty wagi i braku elastyczności z braku mikroelementów. Tak się po prostu nie robi, sama jesteś sobie winna.

Gość gość
Do wszystkich odchudzających się .Jeśli pomimo waszych wysiłków ,diet i ćwiczeń waga stoi w miejscu ,spróbujcie dostarczyć organizmowi witaminę D3.Ja tak miałam aż pewien starszy lekarz mi wytłumaczył że niedobór tej witaminy jest odpowiedzialny za ten stan.

Gość Elwirka234
Można jeść i taki i taki ser... Najważniejszy jest ostatecznie bilans. Jak nie macie pomysłów, jak zrzucić zbędne kilogramy i żyć zdrowo to mogę polecić artykuły pisane przez fachowców, umieszczane tutaj https://lekarzpomaga.pl/artykuly/zdrowe-odzywianie jak znajdziecie 5 minut warto zajrzeć :)