Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu jacys nauczyciele uczacy na obczyznie?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie. Jakie byly Wasze kroki by uczyc poza granicami Polski? Jakie dokumenty trzeba wyslac, gdzie. Ile sie czeka na odpowiedz z urzedow? Jak z polskimi kwalifikacjami? Itp

Gość gość
Nie jestem nauczycielem, ale zastanawiam się nad podjęciem tego typu pracy w Tajlandii. Niedawno znalazłem filmik o tym, który swoją drogą podsunął mi ten pomysł. https://www.youtube.com/watch?v=xuvnxSgm_rM

Gość Gdzie wyjechac
gość , masz zamiar jechac do Tajlandii? Ja jestem po anglistyce i właśnie zastanawiam się czy nie jechac gdzies w te strony. Interesuje mnie, czy faktycznie wszystko jest tak kolorowo, jak na tym filmiku.

Gość Indonezja_eng
Ja uczę angielskiego za granicą od kilku lat, a co?

Gość gość
Ja ucze w norwegi ale od niedawna bo najpierw musialam nauczyc sie j.norweskiego zdac egzaminy , a wiec poszlam do nav tj biuro cos jak w polsce urzad pracy przedstwilam dokumenty przetlumaczone na norweski bo w Pl uczylam w podstawowe najpierw klasy pocztkowe 1-3, a pozniej juz w starszych matematyki , fizyki, bylam tez wychowawczynia klasy i dorabialam na swietlicy, proste musisz wszystkie dokumenty tj jakie studia , doswiadczenia w zawodzie, swiadectwo pracy , przetlumaczone przez tlumacza przysieglego najlepiej na jezyk panstwa w ktorym bedziesz starac sie o prace lub min.na angielski to jezyk miedzynarowowy , powodzenia!

Gość gość
Ps, dowiedz sie bo przynajmniej w norwegi jest szkola miedzynarodowa mysle ze w kazdym panstwie taka jest a moze potrzebuja nauczycieli np uczyc polskie dzieci angielskiego, ja dowiadywalam sie ale nie bylo wolnych etatow , a i w norweskiej szkole zarabiam wiecej, czasem warto troche zaiwestowac tak jak ja w nauke jezyka ale pozniej szybko sie zwraca no ja mialam tez sytuacje ze maz dobrze zarabia i przez ten czas mnie utrzymywal, pozniej jak juz opanowalam jezyk to dorabialam na korepetycjach

Gość Indonezja_eng
No to tu wszystko jest łatwiej - musisz mieć jakis certyfikat, że znasz język i jakiś dyplom mieć. Więcej nic, Z tego filmiku o Tajlandii wynika, że tam jest tak samo. W szkołach międzynarodowych wymagania sa takie same, ale zarobki bardzo dobre. Zastanawiam się czy nie wyjechac do Tajlandii też, znudziło mi sie już w Indonezji. Zapytaj może o szczegóły autorów tego filmu. Pozdrawiam serdecznie!

Gość gość
czesc wszystkim. nie sadzilam, ze znajda sie tutaj jacys nauczyciele :) fajnie, ze jestescie. ja wyslalam na dniach aplikacje z moim dyplomem, kursami jezykowymi itp. do urzedu. chce byc tutaj rozpoznawalna jako wykwalifikowany nauczyciel (jestem w UK). wiec teraz musze czekac. zobaczymy co mi napisza :)

Gość gość
Zapomnij o pracy jako nauczyciel ty przebrzydly polskojezyczny smieciu. Twojm przeznaczeniem w UKu jest szorowanie kibli, bo do tego Anglicy was tylko potrzebuja. Oni nie potrzebuja byscie uczyli ich dzieci, gdyz to bylby wstyd dla nich. Jestescie, byliscie i bedziecie tylko niewykwalifikowana, tania sila robocza.

Gość gość
No właśnie dlatego nie warto jechać do UK uczyć, tylko do krajów gdzie będziesz doceniany jako nauczyciel. Więc Polska też odpada. Obadaj sobie Tajwan. Nie jest jakoś strasznie drogo, ale zarobki są fajne.

Gość gość
Bydło z - nie mierz wszystkich swoją miarą, to że masz traumatyczne doświadczenie związane z podcieraniem d**y starego niemca wcale nie oznacza, że inni mają tak samo :)

Gość gość
Z daj mu spokój, każdy zarabia jak może. W końcu też ktoś musi podcierać d**y.

Gość gość
Zabolalo brudasie? Mialo zabolec. Myslicie, ze w UKu mozecie byc kims wiecej niz pomywaczo-pakowaczo-podcieraczami? Zapomnijcie smierdziuchy. Tam nikt was nie chce. Chca was jak najszybciej sie pozbyc. Ewentualnie, mozecie im kible czyscic za marne 6,25 funta za godzine. Dobrze o tym wiecie, dlatego ciagle na tym forum przesiadujecie i staracie sie leczyc wzajemnie swoje frustracje. Zalosni nieudacznicy. Najgorsze jest to, ze w PL tez nikt za wami nie teskni. Nie potrzebujemy was tutaj, wy smierdzace odpady polskiego spoleczenstwaa.

Gość gość
Akurat nie trafiles bo mieszkam w tropikalnym kraju, pracuje zdalnie siedzac sobie przy basenie i bardzo ciesze sie ze przebywam z dala od takich niedorobionych gimbusow w dresiku z adidosa :D

Gość gość
Do bydła z : Źle uczyłeś się geografii w szkole, jak nie wiesz, że oprócz Polski i UK są też inne kraje na świecie, dlatego masz taki ból d**y, że inni ludzie maja fajne prace za granicą (jak np. koleżanka, która uczy w Norwegii), a ty siedzisz bezrobotny i przejadasz kasę, które matka wysyła ci z UK. Ucz się, bo będziesz myc kible jak stara!

Gość gość
Wole dresy niz rurki i kucanie podczas sikania cwelu.

Gość gość
Wooow, kto cie takich tekstow uczy bo przeciez sam nie wymysliles? Kochanek z lawki przed blokiem czy spod prysznica w poprawczaku? A teraz w*********j do swojego gimnazjum bo nastepnym razem jak z kumplami przyjdziecie myc szyby w moim samochodzie nie dostaniecie piątaka. To są tematy dla dorosłych :)

Gość gość
Brudasie, uwazaj bys czasami od tego szorowania kibli Angolom nie dostal zawalu z przemeczenia.

Gość gość
Już c***isałem umysłowy kastracie, że mieszkam w tropikalnym kraju a nie UK, ale widze że do pustego łba nie dociera. Swoją drogą jesteś świetnym przykładem na to, że wcale cała patologia z kraju niewyemigrowała. Ale spoko, jeszcze będziesz miał szanse myć kible w znienawidzonym uku gdy już stwierdzisz, że jednak funt wcale nie śmierdzi a tanią siłą roboczą taki tłuk jak ty jest w każdym kraju. Pamiętaj tylko żeby zabrać ze sobą koszulke "wielka polska" i ortaliony aby godnie reprezentować swoje gowniany klub piłkarski i kolegów wyglądających jak po wyjściu z onkologicznego :D

Gość gość
W tropikach to ty byles ale na taniej wycieczce na ktora dwa lata oszczędzałeś kible w uku myjąc. Cwel i parszywy polskojęzyczny brudas.

Gość gość
"tania wycieczka w tropikach" )))))))) Dla takich jak ty, tropiki to jakiś Egipt czy Turcja? Jak już było powiedziane wcześniej - nie uczyłeś się geografii, dlatego znasz tylko Polskę i UK. I to UK znasz, bo twoja stara tam tyra na zmywaku.

Gość gość
Barani lbie, jesli juz pracujesz w jakims kraju lezacym w strefie miedzyzwrotnikowej, to znaczy, ze pracujesz w krajach trzeciego swiata, gdzie panuje ogromna bieda. Przy tych krajach Polska to oaza dobrobytu. Przypuszczam, ze tak koazczysz, gdyz pracujesz w polnocnej czesci Australii. Nie sadze, ze pracujesz w Brazylii badz Papuii Nowej Gwineii i plujesz na PL jaka to biedna. Jesli jestes kobieta, to na bank puscilas sie z tubylcem i masz z nim jakiegos smierdzacego bekarta, a jesli facetem, to pewnie jakims tlukiem z niedoy****iem mozgowym, ktory w PL nie mogl sobie poradzic i teraz na polskojezycznych forach kozaczy. W swojej nowej ojczyznie obnos sie swoim zyciowym sukcesem a nie tutaj. Nas smieciu nie przekonasz, dobrze wiemy, ze jestes jakims pryszczatym poyebem z wodoglowiem.

Gość gość
Zawsze wszystkich porównujesz do swoich rodziców? Biedne dziecko, nawet nie wiesz, że ludzie żyją normalnie. To nie świat jest taki do bani, to twoja rodzina jest patologiczna, bo nie potrafili dać ci ani wykształcania, ani dobrej przyszłości. Tylko jakieś głupie stereotypy o krajach 3 świata. Jeśli porównać Azja i Polskę, to akurat PL jest w dużo gorszej pozycji. I tak nic nie zrozumiesz, bo dla ciebie każdy facet i kobieta są tacy jak twoja rodzina. Prawdopodobnie skończysz tak samo jak oni - w UK na zmywaku.

Gość Singapur1983
Czy ten idiota na prawdę myśli, że w Polsce jest lepiej? Niby ma internet, a nie używa.

Gość gość
Do koleżanki, która uczy w Norwegii: szukałaś pracę zdanie?

Gość gość
No i poy****iec z gownem w głowie. Jakie ty masz wykształcenie śmierdzielu? Pewnie jakaś marna uczyelnie skończyłeś skoro uważasz ze każdy kraj w Azji jest bogatszy od PL. Przyznaj sie, ze jakieś marne wsb skończyłeś bądź uniwersytet w Rzeszowie hahahahha

Gość gość
A co? Chcesz iść na tą samą uczelnię, żeby żyć jak człowiek? Nie dasz rady, za mało masz w głowie. Pakuj graty i do UK na zmywak, taki twój los.

Gość gość
Poproś kogoś, kto umie używać intertetu, żeby pokazał ci jak wygląda Hong Kong, Bangkok, Macau czy Singapur, a potem porównuj z Polską, pustaku.

Gość gość
Taaak a ty popros zeby ktos pokazal ci jak wyglada Afganistan, Pakistan, Syria, Iran, Kazachstan, Laos, Wietnam itp. Poyeb z niedoy****iem mozgowym.

Gość gość
Oto chodzi szmaciarzu, ze takie wlasnie uczelnie skonczylem. Dlatego wiem kim jestes smierdzielu i jakie to wielkie rzeczy studiowales, na tego typu pseudouniwersytetach.