Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z czego musi byc zbudowany blok żeby było cicho

Polecane posty

Gość gość

i nie było słychać p**********h sąsiadów naprawdę oszaleję niedługo... mój blok jest zbudowany z pustaka ythong czy jakoś tak teraz szukam nowego mieszkania, bo tutaj nabawiłam się nerwicy i wrzodów żołądka, nie wiem jednak czego szukac tak naprawdę. mam wrażenie, ze jak w dzieciństwie mieszkałam z rodzicami w wielkiej płycie to było cicho, nigdy nie słyszałam takich rzeczy jak teraz. obok mnie buduje się nowy blok, ale nie znam sie na materiałach, nei wiem, które odrzucac w przedbiegach a jak jest w waszych mieszkaniach/ słyszycie bardzo sasiadów/ Z czego jest zbudowany wasz blok/

Gość gość
odżałuj i połóż płytę chodnikową na ścianę dopiero odetchniesz stracisz trochę na metrażu ale coś za coś.

Gość gość
wyciszenie nic nie da w tym mieszkaniu wydałam kupę kasy na korek wyciszający i robociznę i g****o to działa a moja nerwica niedługo popchnie mnie do morderstwa

Gość gość
płytę chodnikową/ Co ty gadasz za bzdury/

Gość gość
a poza tym wyciszenie nic nie da, bo hałas idzie też po rurach i się niesie na całe mieszkanie co z tego ze całą ścianę mam wyciszoną korkiem jak wystarczy ze sąsiadka puści wodę w kranie i juz słychać u mnei w salonie jakby mi się pluskała w wannie na środku pokoju.

Gość gość
Wyciszenie mieszkania w bloku to trudny problem. Jeśli nie da się wyciszyć źródła hałasu (czyt. sąsiadów) to pozostaje najprostsze rozwiązanie - zamaskować hałas miłym dla ucha dźwiękiem: ulubioną stacją radiową lub TV, muzyką z płyty itp.

Gość gość
Kamienica- mała, porządnie wyremontowana, 2 mieszkania na piętrze, grube mury, solidne drzwi wejściowe. Ludzie na poziomie, w średnim wieku, dzieci grzeczne i kulturalne i tylko kilkoro, boska cisza na klatce.... Mam to wszystko teraz:), choć nerwica po mieszkaniu w bloku została.

Gość gość
mieszkałam już w kamienicy i fakt było ciszej, ale tam czułam sie jak w slamsach, no i przytłaczała mnie wysokość, w dodatku ogrzać taki hangar...to nei dla mnie, a w moim mieście nie ma ładnych kamienic

Gość gość
Z plyt. Ale itak slysze nawet teras jak sasiad przez tel gada ,sasiadka z pietra szczy a ta z 2giego core kapie i dre sie poniej ze chlapie:-) ech te sasiady. Kiedys siedzialem na kiblu i sie dowiedzialem ze se dobrze w wannie robili ,przez komin w lazience wszystko slychac:-) 7 siatow.

Gość gość
to po co sie odzywasz że z płyt

Gość gość
up

Gość gość
ja mieszkam już w 3 mieszkaniu w swoim życiu i w każdym bloku czy to z lat 70tych czy 2000 jest tak samo. tak jakby sąsiedzi mieszkali ze mną;) blok niby z cegły ale hałas się niesie bo wszyscy mają panele w mieszkaniach i przez pion łazienki. wyciszenie moim zdaniem nic nie da