Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pogrzeb teścia

Polecane posty

Gość gość

Zmarł mój teść i moi rodzice chcą kupić wiązankę i zamówić msze czy powinni? Jeśli tak tak msze za adresowa tylko swoim nazwiskiem? A na szarfie co napisać?

Gość gość
wiązanka tak , ale msza ?

Gość gość
to ma swoje uzasadnienie stopka: czy wiesz co sie dzieje na Mszy?

Gość gość
Chca chyba zamowic msze w jakas rocznice (np. miesiac po smierci), tak?

Gość gość
Nie w rocznicę. W moich okolicach jest tak ze przed msza idzie się do księdza i zamawia msze są np. Od sąsiadów, bliższej i dalszej rodziny itd. Potem ksiac czyta grafik w jaki dzień jest od kogo msza. Czy powinni moi rodzice zamówić taka msze?

Dobrze napisałaś na wstepie że rodzice chcą więc nie pytaj czy powinni.Od wieków tak się praktykuje że zamawia się msze za zmarłego.Nawet w mieście zamawiają a ksiądz wyczytuje że np w czwartek o 18 jest msza za zmarłego od mieszkańców bloku nr...Nie ma w tym nic złego.To taka tradycja .

Gość Kaska54
sporo slyszalam o tradycjach, zwlaszcza kabalistycznych

Gość gość
Pewno to jesteś ty he he

Gość gość
hej, ja tez kiedys organizowalam pogrzeb tescia i poszlam po pomoc do www.koperski.com.pl mysle, ze jednak wybor zakladu pogrzebowego ma duze znaczenie...

Gość gość
tak, wybór dennego tematu do spamowania ma również znaczenie a najlepiej do podcierania tyłka też wynająć profesjonalną firmę np. "koperskiego"

Gość gość
na wiązance może być po prostu napis "ostatnie pożegnanie". chyba że sam zakład - http://www.hadeslublin.pl/ coś innego zaproponuje, a msza w intencji zmarłego jest dla mnie wyrazem szacunku, dlatego ją mocno popieram

Gość gość
jeżeli ktoś czuje potrzebę, by wspólnie pomodlić się w intencji zmarłego, to zamówienie mszy wydaje się być dobrym pomysłem. na takich organizacyjnych kwestiach i napisach na szarfach się nie znam, więc może po prostu lepiej zapytać kogoś z domu pogrzebowego - http://www.kalla.lublin.pl/ na pewno doradzi ci coś sensowego.