Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dziewczyny, po co właściwie jest becik? Muszę to kupować?

Polecane posty

Gość gość

Tak się zastanawiam, czy i jeśli tak to jaką ilość mam tego kupować. Rodzę na początku kwietnia. Do czego to jest potrzebne? Dziecko jest w stanie w tym spać? Nie wystarczy otulić kocykiem?

Gość gość
Ja przy obu dzieciach miałam po 2 beciki. Dzieci w nich spaly do 3 mies. Nie wyobrażam sobie noworodka odkrywać tylko kocem...

Gość gość
Rozumiem że o taki rożek chodzi? Ja kupiłam bo w szpitalnej wyprawce był, a ja jeszcze zielona, miałam taki z wyjmowanym wkładem usztywniającym, drugi dostałam. W szpitalu faktycznie mały tylko w nim leżał, w domu zdarzyło się że oba miał zasikane i położyłam pod kocykiem- od razu spokojniejszy i przy kolejnej próbie zawinięcia w rożek, po dwóch dniach prawie, wkurzał się więc odpuściłam. W rożek zawijałam tylko jak mój tata go brał, bo bał się inaczej go podnosić, sam też wszystkie swoje dzieci w tych wielkich becikach nosił... Ale z kolei bratanica męża, w podobnym wieku do naszego, spała tylko w rożku ciasno opatulona, a jak wyrosła- w śpiworkach.

Gość gość
beciki byly modne za komuny teraz królują rożki z usztywniaczem

Gość gość
a mi sie zupelnie nie przydal.po co otulac nim dziecko? koc tylko do spania. dla mnie zbedny wydatek. przeciez taki noworodek sie z pod koca nie wykopie.

Gość gość
wlasnie, ze spod koca sie wykopie, a takze istnieje mozliwosc uduszenia pod kocem, jesli przykryje sobie nosek. Moj ma 3 tyg i zabral sobie raczka pieluche i wsadzil na nos, jest bardzo *****iwy, a co dop kocyk. W beciku swietnie spi

Gość gość
Ale tu nie chodzi nawet o to rozkopanie. Większość dzieciaków uwielbia rożki- lubią być ciasno owinięte. To taka namiastka łona matki :)

Gość gość
wlasnie gosciu wyzej wyjelas mi to z ust glownym zadaniem rozka jest ciasno opatulac dziecko aby nie mialo wstrzasu od razu byc na zupelnej wolnosci, to takie zastepcze łono, dzieci ciasno opatulone czuja sie bezpieczniej, moj spal w rozku jakies 2 mce potem zaczelam go wyciagac jak z rozka wyrastal ale zawsze jak plakal to zawijalam go ciasno w koc i wtedy uspokajal sie szybko

Gość gość
nam się nie przydał kompletnie. Za to u nas sprawdziły się śpiworki :) Dziecko ma 20 miesięcy i do dzisiaj śpi w śpiworku. Przynajmniej spokój w nocy :)

Gość gość
Mi rożek bardzo się przydał. Noworodek uwielbia go bo to taka namiastka łona.... Poza tym w roźku łatwiej wziąść na ręce taka kruszynke.... a kosztuje grosze, na allegro kupisz używane jeszcze taniej

Gość gość
rożek potrafi 15 zl kosztowac;-) co to za wydatek? Mnie było wygodnie nosic tak dziecko bo nie miałam doświadczenia. Wiele norodków lubi byc owiniete , lepiej wtedy śpią.

Gość gość
ja biecika nie kupowałam, za to rożek wydawal mi się w ciązy niezbędny i konieczny. bo jak ja dziecko bede trzymac/nosic. kupilam rożek, nieusztywniany. i teraz robi za mate bo w ogóle się nie przydał. nie zawijam go bo za gorąco mu a noszę go normalnie na rękach. babcie jak przyjezdzają to go tylko próbują zawijac w rożek, ale to przyzwyczajenie sprzed 30 lat chyba.

Gość gość
ja mam 2 beciki urodziłam 1 stycznia, mój synek w beciku był ... 1 dzień nie podobało mu się płakał było mu niewygodnie, nie czuł mojego ciepła i bliskości. Moja mama podarowała mi niebieski kocyk z polaru jest w nim caly czas, lubi go jest mu wygodnie. Zalezy od dziecka u mnie się nie sprawdził. Kup jednego jak się przyda to super a jak nie to schowasz i będziesz uzywac kocyka jak ja

Gość gość
Ja nie kupowałam.W szpitalu zawijali małego w to i okropnie żle brało mi się go na ręce w nim,W ogóle nie miałam wyczucia przez to ,jakoś tak bałam sie ,ze mi dziecko z niego wypadnie(choć to niemożliwe) Poza tym mały tez nie lubił w nim leżeć,był maj,upały,gorąco mu było.Gdy go wyjmowałam z niego od razu robił się spokojny.

Gość gość
nie mialam ani jednego becika , becik to przezytek z PRLu

Gość gość
Pamietajcie ze jesli dziecko spi w rozku to rece nie moga byc zawiniete bo opatulanie rak zwieksza ryzyko smierci lozeczkowej

Gość gość
becik czy rożek jest przydatny nawet w szpitalach czesto prosza by przyniesc,wygodnie sie dziecko wyciaga z łóżeczka,moja mała w tym śpi:)