Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy są jakieś specjalne podpaski poporodowe? Podajcie nazwy firm proszę

Polecane posty

Gość gość

A najlepiej link do sklepu z takimi mega podpaskami stworzonymi z myślą o połogu, bo wszędzie widze albo podkłady poporodowe albo normalne duże podpaski

Gość gość
są. lignina, tylko poproś o jak największą :D

Gość gość
canpol, hartmann, molimed, bella mama kupilam molimed, duze, chlonne, jak dla mnie byly rewelacyjne, ani razu nie przecieklam

Gość gość
W aptece. Ewentualnie największy rozmiar bella

Gość gość
Nie bardzo wiem czego szukasz, podkłady poporodowe to właśnie jak podpaski tylko przeznaczone na połóg, nieprzemakalne od spodu, z siateczką i grubą warstwą ligniny, bardziej miękkie i chłonne. Kupowałam Belli, takie znalazlam a miały warstwę kleju (w szpitalu dawali nam podkłady bez kleju i się przesuwały). A już po kilku dniach używałam po prostu dużych podpasek, takich na noc z wydłużonym tyłem.

Gość gość
A gdzie kupić belli poporodowe?

Gość gość
Mąż mi kupił w jakimś hipermarkecie, na dziale niemowlęcym zdaje się, tam gdzie były też wkładki laktacyjne, a wiem że są też w aptece, no i oczywiście w dziecięcych sklepach z wyprawkami, takich gdzie dostaniesz też staniki do karmienia, laktatory, majtki siateczkowe itd.

Gość gość
Róznie je opisuję, z reguły jak podklady poporodowe. Na bank widzialam w Rossmanie, w aptece sa na pewno, w hipermarketach w dziale dla niemowląt i matek tez. Belli sa najtansze, ja kupowalam z canpola, troche miały lepsza chłonnosc. Do szpitala to w sumie nie ma znaczenia ktore, i tak z poczatku ida jak woda jak jest obfite krwawienie. W domu uzywalam ich tylko na noc, w dzien nortmalnych podpasek, lub tycyh dłuższych, na noc

Gość gość
Ja już w szpitalu zakładałam zwykła bieliznę + podpaski maxi naturella. Te wielkie podkłady/podpaski możesz kupic w rossmanie Bella, ale ja bym radziła kupic jedna paczkę, tylko na te parę godzin po porodzie a tak to znacznie wygodniejsze są zwykłe podpaski :) i duzo wygodniejsze:)

Gość gość
kupisz w kazdej aptece czasem w sklepach dzieciecych, dobre podklady tez sa z BabyOno - przynajmniej to moja opinia ;) ja uzywalam tych i z Belli a teraz zwykle podpaski ale jestem juz 2 tyg po porodzie

Gość gość
Najlepsze podkłady robi Hartmanni canpol. Te pierwsze na pierwsze godziny kiedy krwawienie jest najmocniejsze. A potem już cieńsze można. Po kilku dniach zwykle można przejsć na zwykłe podpaski byle nie za bardzo perfumowane.

Gość gość
Kup hartmann,nie pożałujesz.Są cieniutkie a jednocześnie niesamowicie chłonne.Najlepsze na rynku.Minusem jest tylko cena-50 zł za opakowanie 32 sztuki.Ja krwawiłam niecałe trzy tygodnie i zużyłam niecałe dwa opakowania,z tego drugiego zostało sześć sztuk.