Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kupowałyście laktator przed porodem?

Polecane posty

Gość gość

Ciężko mi określić, jaki będzie mi potrzebny, z kolei jestem zdana sama na siebie, mąż jest za granicą, rodziców czy koleżanek do pomocy nie mam, bo się przeprowadziłam i boję się, że po porodzie nie będę miała czasu chodzić i szukać a nie chcę kupić potem w pośpiechu byle pierwszy, niesprawdzony i za drogi, byle by był. Jaki polecacie? Bo rozbieżność cenowa jest ogromna i nie wiem czym się kierować - wolałabym nie przepłacać

Gość gość
nie, jak bedzie potrzebny maz mi kupi, pokazalam mu ktory w razie czego

Gość gość
Nie miałam laktatora przed porodem. Jakiś tydzień po porodzie poszłam kupić do apteki -taki zwykły ręczny, tylko na rozkręcenie laktacji. Nie umiałam przystawiac dziecka, on sam też miał problem by chwycić brodawke wiec pokarmu było malutko. Myślałam, że jak będę mieć więcej pokarmu to jakoś chętniej przyssie się do piersi.

Ja nie kupiłam przed. W szpitalu nie miałam pokarmu, mąż szybko kupił laktator, którym pobudzałam piersi do pracy. Potem był juz ze mną rozłączny. Polecam Medelę.. www.olomanolo.pl

Gość gość
Nie Wypozyczylam w razie czego ze szkoly rodzenia Po tygodniu oddalam Nigdy nie skorzystalam i nie potrzebowalam

Gość gość
Nie kupuj. Upatrz sobie model aby w razie mąż CI szybko kupił. Dowiedz się czy w szpitalu pożyczą na czas pobytu w nim. Ja tak miałam :) a potem mąż kupił :)

Gość gość
A ja kupiłam i dobrze bo laktator ci się przyda zawsze gdy kp. Na poczatku nawal pokarmu albo przeciwnie malo i potrzebny. Ja kupiłam Aventu i na allegro z przesyłka wyszlo mi taniej niż w sklepach. No a w aptekach maja zwykle i u mnie się nie sprawdził. Po 1 porodzie mąż mi kupił i potem Avent a i teraz juz przed porodem zakupiłam tez Avent ;)

Gość gość
Maz za granica to na pewno jej kupi w razie czego ...

Gość gość
nie kupiłam przed a potem z dzieckiem w nosidełku pedzilam do apteki aby kupic. przydal się, jak trzeba było wyjść do lekarza, na większe zakupy, w czasie dlozszego planowanego pobytu poza domem, miałam odciagniete mleko dla dziecka. wychodzę z zalozenia ze się nie zepsuje(to nie jedzenie) jak polezy, można odsprzedać.

Gość gość
tez miałam aventa, pasuja do niego butelki a co za tym idzie smoczki ktore podeszly moim dzieciom.

Gość gość
Przy obu ciazach kupiłam przed porodem laktatory elektryczne medela- najlepsze na rynku. Używałam oba bardzo często i nie wyobrażam sobie pierwszych miesięcy bez nich. Polecam

Gość gość
Kupiłam i nie przydał sie, nie rozstawałam się z dzieckiem na dłużej niż godzinę przez pierwsze 4 miesiące tyle wytrzymywał a jak odciągałam po powrocie do pracy to i tak nie pił z butelki.

Gość gość
ja na wszelki wypadek kupilam przed, zeby potem po sklepach nie latac

Gość gość
Na wszelki wypadek kupiłam Philips Avent ręczny ale okazał się niewypałem. Musiałam się bardzo namęczyć żeby odciągnąć pokarm więc kupiłam Lovi Prolactis elektryczny. Teraz jestem w drugiej ciąży i na szczęście laktator został ale z doświadczenia raczej nie kupiłabym drugi raz przed porodem. Śmiało można te parę dni radzić sobie ręcznie i jeśli będzie konieczność zamówić sobie przez internet.

Gość gość
Przed porodem kupilam reczny NUK,ktory okazal sie byc do d**y. Mialam nawal pokarmu po powrocie ze szpitala,piersi jak kamienie,a laktatorem przez 10min odessalam doslownie 4krople. Maz szybko pojechal do apteki i kupil elektryczny Lovi. Polecam szczerze. Jesli juz kupowac to tylko elektryczny. A jak ktos napisal przy kp laktator na pewno sie przyda. Odciagniesz mleko i bedziesz mogla gdzies wyjsc na dluzej. Chyba,ze nie bedziesz mogla karmic kp,wtedy oczywiscie laktatora nie uzyjesz...