Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Asilla

Włosy stają się coraz krótsze.

Polecane posty

Nie farbuję, nie prostuję, nie ścinam, nie mam zniszczonych. Najbardziej łysieję tam gdzie grzywka, dodam, że biorę maści ze sterydami. Daivobet- półtora roku, Edelan- kilka tygodni i jeszcze jakiś 4 miesiące. Dermatolog powiedziała, że to bardzo silne leki.

skoro nie pomaga od 1,5 roku to po co brać?

Maści ze sterydami nie są na łysienie tylko na łuszczycę!

Gość gość
może zrób sobie jakieś badnia. Np mi strasznie się niszczą włosy i od jakiegoś czas używam olejku z bielendy, fajnie nawilża. A na wypadanie stosowałam pro lady 45 tabletek za ok 10 zł, pomagają ale cały czas trzeba je stosować.

Gość gość
też mam ten problem, strasznie kruszą mi się włosy. Kupiłam właśnie ten olejek mam nadzieje że coś pomoże :)

jesli tak wypadają, to widocznie problem jest wewnatrz organizmu, ja dlatego biorę witaminy, a od zewnatrz stosuje olejek wlasnie bielendy, aby nie szarpac i nie wyrywac, skoro tak dlugo bierzesz takie silne sterydy to moze warto zmieniec dermatologa i przekonac sie co inni o tym myslą, moze bardziej Ci pomoga:)

Dieta ma wpływ na włosy. Jeśli zależy ci na tym, aby je wzmocnić zadbaj, aby w twoim jadłospisie znalazły się produkty bogate w: magnez (kasza gryczana), żelazo (wątróbka, buraki), selen (płatki kukurydziane). Zabieg mezoterapii skóry głowy stosuje się w leczeniu łysienia androgenowego i plackowatego. Zabieg jest skuteczny także w przypadku włosów słabych i potrzebujących odżywienia.

Gość gość
a czy picie kawy może mieć negatywny wpływ na włosy? Pije jedną dwie kawy rozpuszczalne z mlekiem. Piję 1,5 wody i jem dużo kasz i warzyw, owoców.