Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prowadzenie ciąży za granicą i poród w Polsce?

Polecane posty

Gość gość

Witam właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży. Aktualnie mieszkam w Kanadzie, ale planowaliśmy wrócić w Sierpniu do Polski, moje pytanie brzmi czy gdy będę prowadzić ciążę za granicą mogę w okolicach 7 8 miesiąca wrócić i urodzić w Polsce? Czy znajdę lekarza który o mnie zadba mając jedynie dokumenty prowadzenia ciąży z Kanady?? Proszę o pomoc.

Gość gość
7-8 miesiąc i przelot samolotem tyle godzin do dużo ryzyko. Wiekszosc linii lotniczych pozwala latać ciężarnym do 34 tyg.ciazy. Myślę ze spokojnie jakiś lekarz cię poprowadzi dalej ale nie lepiej juz poczekac te 2-3 miesiące z powrotem gdy dziecko się urodzi? A swoja droga czemu opuszczacie kanade?

Gość gość
Myślę, że bez problemu znajdziesz odpowiedniego lekarza, oczywiście mam na myśli praktykę prywatną, bo na nfz to różnie bywa. Już teraz zrob rozeznanie w sieci jaki lekarz w Twoim miescie jest polecany i pracuje w szpitalu. Ja tak wlasnie niebawem wracam do Polski- to będzie 7 miesiąc, a lekarza znam od wielu lat i wiem ze wszystko będzie w porządku

Gość gość
prywatnie od razu panstwowo muszu bez laski ale po co tak sie katowac juz musisz wracaj wczesniej