Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam pracę za 1600 zł miesięcznie, praca 12 godzin dziennie

Polecane posty

Gość gość

od poniedziałku do piątku od 5 do 17, opcjonalne nadgodziny w weekendy dla chetnych platne ekstra, praca w magazynie-hurtowni przy realizacji zamówień, biore wydruk z komputera, koszyk jak w markecie i chodze po hali zbierając rzeczy do zamowienia, potem sprawdzam z listą towar, zawartosc, ilosc, pakuje w pudlo, naklejam kartke z adresem i ide po kolejny wydruk i tak przez 12 godzin. Mam zacząć od srody...

Gość gość
robie to samo ale za 1600euro powieda ze upadlam sie ahha jak to tu iz jasne jak ci tyle styka

Gość gość
To fajna robota.

Gość gość
gość dziś jaki kraj, jakie miasto?

Gość gość
masakra... a jaka umowa, o pracę czy śmieciowa? narobisz się jak mrówka a zarobisz grosze bo co to jest 1600zł, opłacisz rachunki, jedzenie i tyle, nawet na lekarza nie starczy.

Gość gość
wychodzi 6,6zł/h, masakra...

Gość gość
Praca wydaje sie latwa ale po 12 godz juz tak sie nie będzie wydawac. P********e te 12 godz

Gość gość
Po prostu wyzysk. 1600zł to nawet za pracę 8 godzin dziennie to za mało, a co dopiero 12... Ten kraj jest chory.

Gość gość
Ja pracuje za 1500 po 9 h piec dni w tygodniu i wszystkie soboty po 6 h. Wychodzi 7,30 za godzinę. Z tym, że na paliwo 300 zł miesięcznie moge sobie od razu odliczyć. Robię 20 km w dwie strony. Dojazd komunikacja miejska jest awykonalny. Gdybym nie miała samochodu nawet bym tej pracy nie dostała. Z przystanku autobusowego musiałabym chyba brać taksówkę bo nawet nie ma którędy dojść bo nie ma chodnika na drodze przy, której znajduje się moje miejsce pracy a auta jeżdżą minimum 100 km/h. To i tak się cieszę, ze mam te 1500 zł na ręke...bo taka stawka za nawet tyle h to na nasze realia całkiem sporo.

Gość gość
Zapomniałam dodać, ze praca jest na umowę o prace. Tyle dobrze. Bo to powoli zaczyna gra uczyć z cudem...wszedzie umowy śmieciowe proponują :/

Gość gość
"Zielona Wyspa PO i PSL",nic dodać nic ująć! :D. Jesteśmy niewolnikami we własnym kraju!

Gość gość
a tyle h dziennie jest w ogole dopuszczalne? wychodzi 60h/tydzien

Gość gość
Nie dasie zejsc do 10/dzien? Praca wydaje sie okej, ale mega duzo godzin. Wlasciwie masz 1,5 etatu a placa jak za niecaly etat:o

Gość gość
WIEM ze to lipa, ale nie mam zadnego doswiadczenia zawodowego, to praca na umowe zlecenie, firma jest wyplacalna, nie oszukuje, ale na stale umow nie dają takim robolom do noszenia pudeł :O Nie wiem czy isc, chyba pojde, bo co mam robic siedziec w domu i czekac na prace za biurkiem ? w miedzyczasie czegos poszukam... to 1600 zł netto, do reki, wiec nie tak tragicznie mysle ? jak na Warszawe to nędza ale nie mam wyboru :( Staram sie o prace zgodną ze swoim wyksztalceniem, no ale bez doswiadczenia nie chcą, wiec gdzie mam to doswiadczenie zdobywac? Byłam na rozmowach w dwoch bankach, w PZU, trzech innych mniej znanych firmach, nawet do Cyfrowego Polsatu poszlam i Orange do centrali. Wydawalo mi sie ze na rozmowach dobrze wypadlam, ale jednak nie ? Mam wrazenie, ze nie chcą takich świezych co nigdzie nie pracowali, w trzech firmach w ogole zadnej odpowiedzi. W PZU czulam sie jak zwierze na targowisku, straszna byla ta rozmowa, w Orange przeciwnie sympatyczna kobieta no ale po rozmowie podziekowala mi, nie są zainteresowani, chociaz bez bzdur typu oddzwonimy :O

Gość gość
A to nie jest ponzej minimalnej placy? Za 40h powinnas otrzymac ok. 1800 brutto.

Gość gość
A, zlecenie, wiec nie mam minimum...

Gość gość
na zlecenie nia ma stawki minimalnej

Gość gość
Trudna decyzja...

Gość gość
Dlugo juz szukasz pracy? Masz a co zyc?

W życiu bym nie wziął pracy po 12 godzin, choćby nie wiem jak dobrze płatnej, bo moja doba trwa tylko 24 godziny, czyli dwanaście godzin praca, 8 spanie, do tego posiłki i dojazdy i ile zostaje życia? 8 godzin to i tak jest maks.

Gość gość
A ja jestem w takiej sytucacji, że pracować nie muszę wogóle, pieniędzy mam dużo, robię co chcę, wolne zycie, ale... mam problemy z nerwicą natręctw, co mnie już po kilkunastu latach wykańcza i zawsze juz tak będę mieć... i chyba wolałabym tyrac te 12 godzin i być zdrowa, niż mieć niby wszystko, a cierpiec każdego dnia... więc nie mysl o pracy, ze zla, tylko ciesz się, że jestes zdrowa, bo praca pracą - dzis masz taką, jutro możesz miec o niebo lepszą, a zdrowie jest bezcenne!

Gość gość
Dlugo juz szukasz pracy? Masz a co zyc? xxx szukam od wrzesnia i serio nic nie ma, za co zyc ? mam i nie mam, tzn utrzymują mnie rodzice ale tez mają problemy, mama ze zdrowiem, chodzi od pol roku po lekarzach, tu 100 zl wizyta, tam 200, tu badanie 50 ,tam leki 300, jedzie na wiosne do sanatorium po operacji i tez kasa, wiec bieda :O ledwo starcza na rachunki, moi dwaj mlodsi bracia to jeszcze gimbaza. A ja sama bym chciala cos sobie kupic a nie chodzic w starych szmatach, zrobic prawo jazdy :O Do tej pracy bede musiala kupic sobie bilet na 2 strefe, bo jest poza Warszawą :O nie wiem gdzie ludzie w moim wieku znajdują prace ? moglabym isc do galerii jako ekspedientka w ciuchach, ale tam tez gowno placą, najnizsza krajowa, trzeba pilnowac czy nikt nie kradnie, glupio sie usmiechac, sprzątac po zamknieciu, ukladac ciuchy to juz wole latać po hali z wózkiem i pakowac pudełka

Gość gość
Najnizsza krajowa za etat to 1680 zł brutto. Z tego na rękę zostaje jakieś 1200...taki kraj. Co zrobić. autorka wyrobi półtora etatu. Powinna dostać 1800 na rękę. Ale na umowie smieciowej moze miec i 5 zł na h wiec niech się cieszy, że ma te 6,6...

Gość gość
poy****y jest ten kraj... ja pracuje na pol etatu po 4 h dziennie. robie za gosposie i za 4 h dostaje 1000 zl..

Gość gość
moja znajoma rzuciła prace wyjechała do norwegii tam zarabia 10 tys na miesiąc nie planuje powrotu bo niby do czego nie miala zadnych znajomosci ofertę dostała z pracaidealna.pl

Odpowiedź na post z 2015.02.15 . Przykro mi, że podczas spotkania nie czułaś się komfortowo. Zależy nam, aby rozmowy rekrutacyjne przebiegały w miłej i przyjaznej atmosferze. Wyślij proszę wiadomość poprzez naszą aplikację Centrum Pomocy https://www.facebook.com/pomoctomoc/app_1477475022489402, podając szczegóły spotkania. Chcę wyjaśnić tę sprawę. Pozdrawiam Ekspert PZU