Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zjem obiad w Polsce za 2 złote?

Polecane posty

Gość gość

Bo tyle mi płacą za godzinę pracy.

Gość gość
pewnie ze zjesz ja tak jadam i zyje i dobrze wygladam

Gość gość
zupka chińska 0,59zł + bułka kajzerka 40gr sztuka to sobie mozesz sobie 3 bułki podjeść do tej zupki i jeszcze ci zostaje 21 groszy :) podawajcie swoje propozycje nażarcia się za 2zł

Gość gość
na ochronie? masakra. Nie, za 2 zł to nawet na paczkę chipsów nie starczy

Gość gość
ziemniaki smażone (0.60zł/kg, na porcje to pół kg to nawet za dużo będzie, ale liczmy ziemniaki 0.30zł), do tego 1-2 cebulki (też pewnie jakieś 30-40 groszy), więc łącznie 70gr i za 1,30zł kupisz 3 jajka luzem (na targu albo jakiś bazarek, nie wiem gdzie jeszcze można kupić na sztuki jajka) Więc masz ziemniaki smażone z cebulką i do tego 3 sadzone jajka :)

Gość gość
Dwie bulki i serek topiony.

Gość gość
a mniejsze jajka to i nawet 4 kupisz za te 1,30zł

Gość gość
- kilogram pierogów w Biedronce kosztuje ok. 6zł i to chyba cztery porcje - kluski twarogowe - 200g twarogu + jajko + trzy łyżki mąki = dwie porcje - wszelkie zupy warzywne też tanio wychodzą, bo robisz gotujesz na kilka razy, można też dodać soczewicę, żeby zupa była bardziej pożywna (opakowanie kosztuje coś koło 6zł, ale starczy na kilka razy) - naleśniki - jajko + szklanka mleka + szklanka mąki = 2-3 porcje, a wkład można zrobić z twarogu z cukrem i łyżką śmietany - wątróbka podsmażana z cebulką i do tego ziemniaki Pewnie jeszcze trochę by się znalazło takich przepisów, ale teraz mi nic więcej nie przychodzi do głowy.

Gość gość
Za 2 zety kupisz spokojnie wielki talerz porządnej, sycącej zupy w barze mlecznym.:D Widać nigdy nie studiowałaś. :D 2zł/h przemilczę, słabe prowo. :classic_cool:

Gość gość
czyli wychodzi na to, że 1000 zł wypłaty to kokosy!

Gość gość
no tak ale jest jajko i jest jajko, są klasy wielkości, ja nawet za 1zł mam u siebie na targu ale one są naprawdę duże i do tego dwużółtkowe, a czym mniejsze tym tańsze, najtańsze to chyba po 25 groszy są nawet