Gość gość Napisano Marzec 2, 2016 Oczywiscie,ze w hodowlach prowadzonych na taka skale nikogo nie interesuje los poszczegolnych zwierzat.Slabe jednostki padną same eliminując sie z hodowli a te silniejsze i tak podlecza nowi właściciele.Liczy sie tylko kasa.Zawsze beda rozmnazane przeciez nastepne zwierzaki, ktorymi w razie czego mozna obdarować niezadowolonych nabywców.Choroby wystepuja w kazdej hodowli.Nigdy jednak nie slyszalem,zeby wystepowaly tak licznie jak w hodowlach opisanych tutaj takze na pewno jest cos nie tak.Kazdy weterynarz powie,ze choroby genetyczne biora sie glownie z kazirodczych polaczen danych osobnikow.Nie bez powodu jest to zabraniane i u ludzi i w przypadku zwierzat.Nie wiem czy mialo to miejsce i w tym przypadku ale na pewno i to jest mozliwe do sprawdzenia.Pewnie rowniez,ze nie warto sie nakręcać,ale dobrze ze pokrzywdzene osoby pisza o swoich sytuacjach.Moze chociaz w ten sposob da sie ukrócić taka dzialalnosc.Nie pomagajmy ludziom dorabiać sie na krzywdach innych ludzi a przede wszystkim zwierzat. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2016 a ja powiem tylko jedno czytając te wasze pierdoły jakiś jeden palant kupił chorego psa drugi palant podłapał że można wysępić kasę i lecą po ludziach ... pewnie można i tak czemu nie przecież wy wszyscy nie myślicie o tych zwierzętach ch..... was one obchodzą . chodzi wam tylko o chęć zemsty bo to właśnie wam trafił się chory piesek czy kotek i to wasza z****** duma nie pozwala wam się pogodzić z tym że ktoś kupił taniej zdrowego pas i jest zadowolony a wy macie chorego hahahaha p****y i tyle k***a ludzie umierają głodują małe dzieci może pomóżcie jakimś domom dziecka a nie toczycie bój o pieska czy kotka ..... rozumiem że każdy przywiązuje się do zwierzęcia i traktuje go jak domownika tylko ze wy k***a przesadzacie trochę .... jak żabę na drodze ktoś przejedzie to trzeba chłopa do więzienia wsadzić a jak k***a ginie setki ludzi dzieci i dorosłych na drogach to was chuj obchodzi nie ? bo wy nie macie z tego od kogo kasy wyrwać ... sepy i nic więcej .... i na pewno nie chodzi wam o dobro zwierząt nie okłamujcie tych ludzi co naprawdę walczą o dobro zwierząt pozdrawiam olek ..... a wy drogie panie bądzcie silne i nie dajcie się takim palantom . a tym bardziej nie tłumaczcie się na forum bo tylko nakręcacie ich do oczerniania was . to przykre bo internet powinien pomagać a nie zawsze tak jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2016 Ocho chyba chyba udalo sie Pani Rogalskiej w koncu przekonac kogos zeby milo o niej tu pisal.Kultura Pan nie zblysnal i z tego co Pan pisze widac ze inteligencja rowniez.Moze jakby Pan dokladniej czytal to cokolwiek wiecej by Pan zrozumial.Nie wszystkim tu chodzi o pieniadze tylko o zakonczenie w koncu produkcji chorych zwierzat, ktore same o siebie walczyc nie moga i z chorobami genetycznymi umierają w cierpieniu.Nie widze rowniez nic zlego,ze ludzie ubiegają sie o zwrot kosztow za leczenie swoich pupil.Moze Pana stac na rozrzutność i dobra zabawe za grube pieniadze ale niestety nie kazdego.W polskim prawie zakup zwierzaka jest traktowany jak zakup przedmiotu.Zle to brzmi ale podległa reklamacjom.I nie nazywa sie to zemsta czy wyludzeniem.Prosze poczytac slownik bo myli Pan pojecia.I kto Pana upoważnił do oceniania uczuc innych ludzi?Kazdy z nas jest inny,inaczej mysli,ma wlasne uczucia i rozum.Skoro uwaza Pan ze nie nikt nie mysli o zwierzętach jak sadze i pan sie postawil na miejscu takiego człowieka.Wspolczuje i Panu i kazdemu zwierzęciu jakie trafiło pod Pańska opieke.Ludzie stwarzaja zwierzakom prawdziwe domy,o nie dbaja i kochaja jak rodzine.Wcale nie musza dofinansowywac domow dziecka czy bezdomnych.I tak chwala im za to co robia.W przeciwienstwie za to do panskich kolezanek za ktore trzyma Pan kciuki.Pokazal nam Pan jak mozna byc pustym.No ale coz widac stal Pan u bog w kolejce po cos innego niz rozum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2016 Szanowny Panie Od pierdòł .....Naprawdę nie przeczytał Pan wszystkiego czy myśli Pan ze ktoś kto walczy o życie swojego z zwierzaka wydaje ogromne pieniądze które nie sä w takim momecie ważne liczy się życie pupila chce tak jak Pan Pisze wyłudzić pieniądze? ????Człowieku pomyśl zanim coś napiszesz A twoja inteligencja i wulgaryzm sam mówi że siebie kim jesteś jakie masz podejście do sprawy i jak jesteś poinformowany żenada. ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 3, 2016 Heheh Panie Olku nie chcialo sie poczytac postow co....? Nastepnym razem prosze sie lepiej przyłożyć.Zaprezentowales kolego swoje ograniczone myslenie i utwierdziles w przekonaniu,ze piszesz aby pisac.Na pewno tez nikomu nie pomogles.Z drugiej strony moze to ktoras z Pan właścicielek hodowli pod męskim imieniem w koncu wylała nam swoje żale.Po analizie tekstu widac znieczulice w temacie zwierzat.No niestety wyzwiskami i przekleństwami jeszcze nikt nic nie zwojowal i nie warto sie zniżać do takiego poziomu.Jak juz ktos musi sobie ulżyć i go cos "boli" to zalecam siłownię albo wizyte u psychiatry a nie pisanie bzdur. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beata Sadowska Napisano Marzec 3, 2016 Witam! Czytajac wpisy widze, ze sa tu osoby ktore pisza z wlasnego serca ale tez osoby,ktore do tego namowiono.Dla ludzi,ktorzy sa od niedawna albo nie wiedza jak wyglada namawianie do pisania pochlebnych rzeczy o hodowli spełnienie marzen chcialabym przedstawic swoj przypadek.Szukajac zwierzaka nie sprawdzilam ani hodowli ani stowarzyszenia.Przyznaje moj blad i nigdy wiecej tego nie zrobie.Otrzymujac pieska od Pani Rogalskiej praktycznie nic nie wiedzialam o pokrzywdzonych ludziach i kafeterii.Ona sama na drugi dzien po zakupie zadzwonila do mnie zebym zajrzala na kafeteie,mowila,ze ludzie chca zalozyc pozew,robila z siebie ofiare,pytala mnie czy ja bym naciagaczom placila.Kilkakrotnie bylam przez nia namawiana do wpisow.Przyznam poczatkowo uwierzylam w jej slowa,a nawet wspolczulam jej sytuacji.Nic jednak nie pisalam na forach.Podeszlam sceptycznie i najpierw przeczytalam tu wszystko od deski do deski.Poznalam kilka osob i ich przypadki.Wydawalo mi sie dziwne,ze tyle osob jest pokrzywdzonych a hodowla niby jest w porzadku.Teraz juz nie wierze Pani Rogalskiej.W ciagu tygodnia od zakupy sie okazalo,ze moj pies ma genetyczna wade serca,a ci wszyscy ludzie tutaj mieli racje.Mysle,ze jeszcze wiele osob wpadnie tu tylko goscinnie,zeby napisac post namowione przez wlascicieli hodowli.Nie bedzie im sie chcialo nawet czytac,bo to przeciez tylko hejty.Osobiscie zycze,zeby im sie cos takiego nie przytafilo,bo oceniajac wlasny przypadek i widzac cierpienie oraz smierc swojego psa moge stwierdzic,ze zdanie do tego kto jest dobry zmienia sie blyskawicznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 5, 2016 Witam, brałem z dziewczyną psa amstaffa z tej hodowli. Dziewczyna bardzo kocha zwierzęta więc odrazu zrobiliśmy wszystkie badania i jest wszystko jest jak w najlepszym porządku. Psina w prawdzie ma 6 miesięcy, jeszcze młodziutka ale wszystko z nią w porządku, żadnych oznak agresji a wychowuje się z dziećmi i z kotem. Jesteśmy zadowoleni z zakupu naszego pieska :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość EWA Malejko Napisano Marzec 7, 2016 witam ponownie i pani Beato od spanielka proszę nie mieszać mnie w swoje i pani B,R< spory ja nigdy na oczy nie widziałam pani pieska ani nie rozmawiałam z panią o nim wyjaśniajcie to między sobą i mnie w to nie mieszajcie nie proponowałam żadnego pieska na pocieszenie pani Beacie i informacja dla pani od owczarka wiem w jakim wieku są moje pieski i cieszę się że nie kupiła pani ode mnie szczeniaczka bo skoro chciała pani kupić sobie przyjaciela na najbliższe lata to trzeba było się pofatygować przyjechać do mnie a nie kupować na odległość przez wybór zdjci8a bo właśnie przez takich lekkomyślnych ludzi jak pani są potem obarczani hodowcy i jeszcze jedno sprostowanie nazwisko z Mościcka na Malejko zmieniłam po zawarci związku małżeńskiego w sierpniu 2014 r więc proszę mnie nie nazywać oszustką pozdrawiam panią od amstafika i wszystkich nie anonimowców i proszę nie mieszać hodowli a swoje spory załatwiajcie między sobą dziękuję Ewa Malejko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Beata Sadowska Napisano Marzec 7, 2016 Witam!Pani Ewo ja juz z Pani siostra nie mam o czym rozmawiac.Jak dla mnie jest czlowiekiem bez serca,ktory sie dorabia kosztem zwierzat.Chwali sie remontami,nowymi meblami ale fakt chorych zwierzat jej nie obchodzi.I na pewno nie panuje nad sytuacja w hodowli spelnienie marzen.Nie powinna miec Pani pretensji do ludzi,ze łączą obie hodowle.Uslyszalam od Pani Rogalskiej tez wiele zali na temat sytuacji życiowej,rodziny i o Pani Pani Ewo rowniez.Przypuszczam,ze inne osoby tez tego cierpliwie sluchaly.Dlatego pytalam czy razem wspoldzialacie.Pani Rogalska twierdzila,ze kolejnym psem chce mnie uszczesliwic siostra.No moze ma 5 siostr,wczesniej nie wnikalam.Uwazam,ze siostrze powinna Pani podziekowac i macie sobie na pewno wiele do wyjasnienia.Chociaz i tak watpie,zeby sie i do tego przyznała.Ja hodowli duma i pasja nie oceniam.Zrobia to osoby,ktore kupiły z niej swoje pupile. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Pani Ewo skoro nie ma Pani nic sobie do zarzucenia to po co te tłumaczenia .Nikt niewinny się nie tłumaczy ....A co do hodowli to wzorowy hodowca który dba o zwierzet owszem hoduje ale nie po dziesięć ras bo to nie jest hodowla tylko produkcja i nie ma co się dziwić ze potem wychodzą takie kwiatki ze psy są chore brak słów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 cytat z neta z dnia 09.02.2015r bez problemu do odszukania w gogle. " Mam pudelka z tej hodowli. Kiedy kupiłam szczeniaka - suczkę w sierpniu w 2013 roku, piesek był potwornie zarobaczony, miał nawet tasiemca. Do dzisiejszego dnia sunia ma poważne problemy zdrowotne tylko dlatego, że w hodowli była niedożywiona, nieodrobaczona (chociaż w książeczce zdrowia miała wpis od jakiegoś pseudo- weta z Białegostoku). Została sprzedana jako rasowy pudel, ale ma wiele wad: nie jest 'miniaturowa, na 50 cm, wzrostu, za długie łapy, za krótkie ale uszy i pysk. Kochamy ja bardzo,ale ostrzegamy przed ta pseudo hodowlą. Ci hodowcy powinni siedzieć w pierdlu za to, co czynią zwierzętom, którymi handlują jak workami kartofli! Moja sunia już nigdy nie będzie w pełni zdrowa, mimo naszych ogromnych starań, tak działa zarobaczenie pieska i wyniszczenie organizmu poprzez niedokarmianie w wieku szczenięcym. To są okrutni ludzie, liczącym na zysk, za wszelka cenę (za cenę zdrowia tych biednych psów)" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 jak ktoś mocno dociekliwy wejdźcie na olx, z opcją szukaj w opisach i pokażą się wszystkie zwierzęta z dokumentami od sppr. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Ja również posiadam pieska z tej hodowli i jestem bardzo zadowolony ! Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Drodzy Państwo jak to jest ????hodowla Duma I Pasja z Zabudowa ma wiele ras psiaków wystarczy wejsc na olx ale czemu jest tak że psy sprzedawane przez te hodowle sa z Bialegostoku- dziesięciny ,Warszawy -bemowo,Zabłudów i inne miejsca ??????A co do zgodności Rasy to te w hodowli odbiegają od stu procentowych wystarczy że ktoś się zna to zobaczy różnice we włosie, nosku, uszach czy roztawie oczu w zależności od rasy SZKODA TYCH ZWIERZAKÓW Z RODOWODEM !!!!!!!!!!za rodowod trzeba zaplacic podwójna kwote jak w tej hodowli . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Śmieszą mnie ludzie,ktorzy tu wpadają i pisza " ja tez mam pieska z tej hodowli i jestem zadowolony".Temat obu hodowli przeskakuje w postach i sie miesza no ale oni przeciez WLASNIE Z TEJ MAJA :) Kolejny dowod na to ze jelopy nie czytaja nawet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Człowiek inteligentny nie posługuje się takim słownikiem.Skoro kochasz zwierzęta A tobie trafił się zdrowy pies to bardzo się cieszę ale jak jesteś taki miłośnik zwierząt to ciekawe jak byś się czuł jak to na twoich oczach pies cierpi jest ciężko chory i to nie od tak sobie tylko przez hodowce bo traktują zwierzaki jak towar idzie produkcja i liczy się tylko zysk a nie normalne rozmnażanie .Dobrze że ludzie się interesują i czytają .Czas pokaże No ludzi poszkodowanych jest coraz więcej a post z podtekstem Jełopy napisał sam JEŁOP.!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 Hahaha a tu i jelop odpisal.Czytaj ze zrozumieniem,bo to bylo pisane w kwestii wlasnie tych zadowolonych ktorzy wpadają na zaproszenie pan z hodowli i tylkoi pisza by pisac.Inteligent od siedmiu boleści ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 8, 2016 A ja mam tylko jedno pytanie: Czemu ludzie tu piszecie,uzalacie sie nad zwierzetami,przerzucacie madrosciami i nie robicie dalej nic? Popiszecie sobie i Wam przechodzi zlosc na hodowcow.Moj zwierzak juz nie zyje.Ja tam tkwic tu i czekac nie zamierzam.Pozew juz jest w sadzie.Samo sie na pewno nie zrobi!!! stasiakklaudia.76@o2.pl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 15, 2016 Witam. Czy komuś z Panstwa cos wiadomo na temat hodowli lucky dog z łomży?? Dokumenty od sppr. Szukam szczeniaczka z tamtych okolic i moja czujnosc wzbudzil fakt ze oni maja wiele ras. W dodatku mają funpage na którym znalazlam film z youtube. Biegajace po klepislu male labki obok pordzewialego kojca i halas wielu psow szczekajacych w tle. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 25, 2016 Kochani kupiłem od nich pieski dla siostry, brata i siebie po czterech dniach szczeniaczki zdechły. Przeżyłam duży stres ci ludzie to ............ACH NIE WIEM JAK I OKREŚLIĆ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 25, 2016 Kochani kupiłem od nich pieski dla siostry, brata i siebie po czterech dniach szczeniaczki zdechły. Przeżyłam duży stres ci ludzie to ............ACH NIE WIEM JAK I OKREŚLIĆ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 25, 2016 Te pieski co zdechły to z hodowli z pod Białego stoku dowiezione samochodem z poczty polskiej do poznania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Marzec 29, 2016 Poznalam ta Pania kilka lat temu,po wejsciu nowych przepisow panie /siostry/zalozyly stowrzyszenie,od lat opinia taka, ze nawet lekarze nie chca leczyc pieskow kupionych od tych Pan.Poza tym, sprzedaja wszystkie rasy, co sie da,wylapuja i zastraszaja ludzi ktorym po prostu urodzily sie maluchy najczesciej z przypadku, wystawiaja dokumenty i sprzedaja za duze pieniadze bez pracy, przechowuja je w gospodarstwie u swoich rodzicow.Pytam gdzie jest bialostockie stowarzyszenie opieki nad zwierzetami, przez tyle lat z taka opinia i nic bez kontroli, na jakich zasadach dziala to stowarzyszenie.Pytan rodzi sie wiele,czy naprawde trzeba powiadamiac Warszawe aby skrocic meczarnie tych zwierzt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2016 Warszawa juz wie.Zaczynamy dzialac :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izolda 1978 0 Napisano Kwiecień 7, 2016 Powstało nowe wcielenie Spełnienie Marzeń tylko pod innymi nazwami hodowli pierwsze ogł zatytuowane syjamy cena 1050zł Pruszcz Gdański nazwa hodowli Mali Przyjaciele SPPR drugie ogłoszenie Syjamy Białystok Podlaskie Antoniuk cena 1000zł na tej samej niebieskiej szmacie koty w wannie nazwa hodowli Gracja Sppr napisane jest ,że kocięta i dorosłe koty mają badania na obecność wirusów .To jakaś ściema by sprzedać .Hodowla mieści się wmiejscowości Chrobry kolonia okolice Bielska Białego może zmienili miejse zamieszkania by nie zabrali im zwierząt .Nie polecam hodowli Gracja i Mali Przyjaciele SPPR . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 7, 2016 W ogloszeniu hodowli Zmarszczki z okolic Białegostoku sa te same zdjecia co wcześniej byly wystawiane w ogłoszeniach hodowli Spełnienie marzen.Sa to zreszta ulubione psy Pani Rogalskiej o rasie shar pei.Ogloszenia sa wystawiane przez Abigeil3, Anne, badz wczesniej Krzysztofa.Widac pieski sie nie sprzedaja bo ogłoszenia sa ciagle nowe i koncza sie bez ofert sprzedazy.Prawdopodobnie nastąpiła zmiana danych takze bądźcie czujni i sprawdzajcie hodowle przed zakupem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Izolda 1978 0 Napisano Kwiecień 8, 2016 ogłoszenia syjamy hodowla Gracja SPPR i hodowla Mali przyjaciele Sppr są na serwisie olx.pl cena 1000zł i 1050zł i na alegratka.pl ogł syjamy jest wyróżnione na samej górze . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2016 Hodowla Gracja nie tylko w Pruszczu gdańskim dziala bo w Białymstoku sprzedaje rowniez kotki rasy ragdoll.Pod tym samym numerem telefonu syjamy oferuje p.Marek a ragdolle p.Anita.Jak widac mozna sobie zakładać hodowle i sprzedawac te same zwierzeta pod różnymi nazwami hodowli i w roznych miastach.Ciekawe zreszta czy to zbieg okolicznosci,bo właścicielka hodowli Duma i pasja z Bialegostoku swoje pieski tez obecnie wystawia w ogłoszeniach na Pruszcz gdański i Bialystok (z tymi samymi zdjeciami nawet).We wszystkich tych hodowlach jest mozliwosc dowiezienia zwierzaka.Informuje,ze jest to prawnie zakazane wiec zastanów sie zanim zamówisz sobie "zywa przesyłkę" na adres.Dane firm beda sprawdzone!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 8, 2016 Chce kupić shar pei z hodowli dyiork w Hajnówce coś ktoś wie na ich temat??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Kwiecień 9, 2016 Zna ktoś słyszał coś o niej?? Proszę o poradę nie chce kupić pieska i zaraz go pożegnać lub leczyć po 12 latach pół roku temu odszedł mój piesek był to kundelek bardzo to Przeżyłam teraz chce mieć shar pei ale nie wiem czy ta hodowla jest warta uwagi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach