Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amelia_Ola

Dziwne zachowanie dziecka

Polecane posty

Gość Amelia_Ola

Witam, Od jakiegoś czasu, z moją córką(7 miesięcy) dzieje się coś dziwnego. Nigdy nie miała problemów z piciem mleka( mm od 2-giego mc), a od jakiś dwóch tygodni jest coraz gorzej. Gdy próbuje ją karmić, zaczyna się cyrk. Płacz, krzyk, kopanie, wypychanie butelki, gryzienie jej, wypluwanie mleka. Trwa to do pół godziny (czasem mniej, czasem więcej), aż w końcu nagle jej przechodzi i wypija całą butlę. Nie wiem o co jej chodzi. Zaczęło się tak dziać, mniej więcej wtedy kiedy wyszły pierwsze dwa zęby, Czy to może mieć z tym związek?A może to kwestia ustnika w butelce(od początku pije z Lovi)? Któraś mama przeżywała coś podobnego? Serce mi pęka jak patrze na nią, ale wiem że musi jeść to mleko...

Gość gość
Może ją po prostu bolą dziąsła, a smoczek ją drażni. Albo nie potrzebuje już teraz tyle mleka. Oczywiście, że potem wypije, bo jest głodna. Spróbuj nakarmić ją mlekiem łyżeczką. Jeśli będzie dalej pluła to zmień jej mleko.

Gość Aemlia_Ola
Próbowaliśmy łyżeczką-było to samo. Zmieniliśmy mleko-było to samo. Nie potrzebuje dużo mleka, ale te dwie porcje, rano i wieczorem powinna zjeść. Już nie wiem co robić, dodajemy kaszki malinowej, bo lubi, ale nawet to nie pomaga.

Gość gość
nie smakuje jej to mleko-moja tak miała gdy po prostu w danej chwili NIE MIAŁA OCHOTY na mleko. Czasami była głodna, zjadłaby wszystko co bym jej dała ale nie mleko. próbuj z kaszką, obiadkami, urozmaić dziecku diete. Z mleka nie rezygnuj całkowicie, ale wprowadz inne mleczne pokarmy

Gość gość
a moze spróbuj zmienić butelkę, smoczek.

Gość gość
To w takim razie nie potrzebuje jednak mleka, jak ci w kaszce wyczuje i pluje. Ja już nie pamiętam, kiedy podawałam budyń robiony na mm, dodawałam troszkę skrobii ziemniaczanej. To też jakiś sposób na przemyt mleka. Ewentualnie mogłabyś w tym wieku dać mazeinę, to skrobia kukurydziana. Albo zmiksuj kawałeczek banana w mleku. Podobno od 7 miesiąca można.