Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałowaana

czy zdecydowałybyście się "wejść" do rodziny, która Was nie akceptuje?

Polecane posty

Gość migdałowaana

Dajmy na to partner okazywałby Wam uczucia, chciałby z Wami być, ożenić się, ale jego rodzinka Was nie akceptowałaby a w niego z kolei wpatrzona byłaby jak w obrazek. W co drugie większe święta, czyjeś urodziny oraz zwyczajnie na co dzień, czułybyście się odrzucone i nieakceptowane przez rodzinę partnera z niewiadomych przyczyn. Może uważają, że jesteście z "niższej półki", może za ładne/zbyt wyraziste/za mało wyraziste... A swoją rodzinę z przyczyn materialnych miałybyście daleko od siebie (wyjazd za pracą). Co czułybyście? Nie bałybyście się, że mimo miłości do partnera i tego, że głównie to z Wami przebywa i po Waszej stronie staje, to jednak całe życie w poczuciu, że tu nie pasujesz, byłoby dla Was do przeżycia?

Gość gość
kochana, właśnie sobie odpowiedziałaś sama że nie jesteś w stanie tego znieść. Więc po co się męczyć? Poszukaj kogoś kto scie zaakceptuje, nie pchaj sie na siłe gdzie cie nie chcą.

Gość gość
Nie. Za dużo widziałam takich związków - a później małżeństw.

Gość gość
albo facet bedzie 100% po twojej stronie albo to sie po prostu nie uda... w koncu i tak nie wytrzymasz takiej sytuacji i sama bedziesz chciala odejść niż sie użerać z głupią rodzinką

Gość migdałowaana
No właśnie jest z tym ciężko...większość tej rodziny, głównie matka mojego, strasznie stara mi się obrzydzić ten związek i związki w ogóle. Ciągle przy mnie gada o tym, że jej syn jest najwspanialszy i najcudowniejszy, przymila się do niego przy mnie a mi robi przytyki do czego się da. Zerwałam z nią kontakt, mój partner powiedział jej do słuchu, ale nie wiem jak to będzie całe lata. Zawsze już będziemy żyli w takim odosobnieniu? On nie będzie miał kontaktu z większością swojej rodziny... trochę mnie to martwi. Właśnie nie rozumiem dlaczego nie chcą mnie w tej rodzinie, zwłaszcza jego matka, ciotka i siostra trzymają wspólny front, nie odzywają się do mnie i wrogo na mnie patrzą, a ja nic nie zrobiłam.