Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żywienie niemowląt, może głupie pytanie

Polecane posty

Gość gość

Może to pytanie wyda Wam się głupie... ale nie wiem co zrobić. Czy jeśli w schemacie żywienia jest napisane, że mam podać dziecku mleko z dodatkiem 2-3 g kleiku bezglutenowego na 100 ml, to znaczy, że mam tam wsypać 2-3 g suchego produktu czy już gotowego kleiku? Moja córka ma 6,5 miesiąca i zjada obecnie 3 x dziennie mleko, 1 x dziennie zupka i 1 x dziennie jabłko z kaszką. Widzę jednak, że po posiłkach mlecznych jest "niedojedzona" (popłakuje). A zjada porcje 210 ml + 7 miarek mleka. Zajrzałam do schematu żywienia i faktycznie - piszą, aby już każde mleko mieszać z kleikiem. Może to mleko za mało ją syci. Stosuję kaszki Holle, jeśli to ma znaczenie (nie wiem, jak wyglądają inne).

Gość gość
Wiesz, ja nigdy nie ważyłam kleiku, dodawałam po prostu na oko, tak by było do wypicia gdy dziecko mi pilo Kaszkę z butelki, a potem robiłam na gęsto do podania łyżeczka, wiec sypalam więcej, a tak wogole to pierwsze słyszę ze w schemacie żywienia podają ile gram kleiku trzeba

Gość wifigdańsk
suchego kleiku do mleka. znaczy 2-3 g suchego na 100ml mleka. a jak poplakuje po posiłku to mzoe ją przuytul:) pozdrawiam.

Gość gość
Zrób tak aby mleko było gęstsze i tyle. Ja nigdy nie czytałam ile powinnam wsypać kaszki by zagęscić odpowiednio mleko. Robiłam na oko tak jak poprzedniczka.

Gość gość
Bez obaw, czy popłakuje czy nie, przytulam ją po każdym posiłku, przed każdym posiłkiem, i między posiłkami;p Może wydaje się Wam to dziwne, ale córka okazuje się po prostu koszmarnym alergikiem... między innymi stąd moja aptekarska dokładność. Córka już teraz je łyżeczką, więc jeśli dałabym jej 3 x dziennie gęstą kaszkę, to by ją po prostu zjadła... tylko że nie chcę jej zapychać, bo jest żarłokiem. Taka już jest - nie sygnalizuje mi za bardzo ani głodu, ani przejedzenia. Nie płacze z głodu, a jedynie wtedy, kiedy już dostanie jedzenie, a okazuje się, że jest go za mało.

Gość gość
Skoro chcesz już tak ważyć to chodzi tu o suchy kleik czy Kaszkę, dosypuje się je bezpośrednio do gotowego mleka