Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to moze byc ciaza? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Witam moze Wy mi cos podpowiecie bo ta niepewnosc zabija staramy sie z partnerem o dzidziusia od 3 miesiecy. Teraz spoznia mi sie okres 5 dni, zawsze mialam regularne miesiaczki. Nie mialam zadnych objawow jak przed okresem a w dniu kiedy mialam go dostac zaczely mnie bolec piersi...wokol sutkow zaczal sie robic jasno - rozowy kolor...brzuch tak dziwine pobolewa kluja jajniki no i ten bialy sluz...boje sie robic testu bo boje sie kolejnego rozczarowania a i tak juz sobie duzo nawkrecalam. dodam jeszcze, ze pare dni przed okresem bylam chora i bralam antybiotyk wiec moze to przez to mi sie spoznia. Mam nadziej, ze nie. Co Wy o tym myslicie ? Byl ktos w podobnej sytuacji ?

Gość gość
musisz wykonac test, nie masz innego wyjscia, wtedy bedziesz wiedziala czy jestes w ciazy czy okres ci sie spoznia przez przyjmowany wczesniej antybiotyk, bo tez jest taka mozliwosc. Zycze powodzenia i daj znac jak ci wyszedl test. pozdrawiam

Gość gość
Objawy jakby spisane z artykułu o pierwszych oznakach wczesnej ciązy,dziewczyno nikt Ci tego tu nie potwierdzi,nie jesteśmy wrózkami,jedynie test pozostaje.5 dni po terminie juz wyjdzie wiarygodny,a w razie dalszych wątpliwości zbadaj beta hcg z krwi.

Każda kobieta przechodzi inaczej ciążę. Musisz przede wszystkim przestać się stresować, że to nareszcie "to". Poczekaj jeszcze około tygodnia i dopiero zrób test :) Jeśli wyjdzie negatywnie, a nadal nie będzie miesiączki wtedy skonsultuj się z lekarzem :) Powodzenia!

Gość gość
poczekam do konca tyg jak nie dostane to zrobie test i mam nadzieje ze w koncu beda 2 kreski☺

Gość gość
Zrób test, już jesteś 5 dni po terminie @ więc powinien wręcz wyjść albo poz albo neg. Nie nakręcaj się bo zwariujesz, po co czekać i wmawiać (albo i nie) sobie objawy? Tak będziesz wiedziała na czym stoisz i albo będziesz skakać z radości albo trochę polamentujesz ale już będziesz miała czysty umysł, a tak do piatku to w głowę możesz zajśc. Oczywiście życzę pozytywnego :-)

Gość adsadsa
Jesteś w ciąży, gratuluję. Moje usg online to wykazało :-o

Gość gość
Boję się zrobić test to spytam w internecie co inni o tym myślą:/ Litości...

Gość gość
Ja byłam w podobnej sytuacji jeśli chodzi o chorobę i okres, spóźnił się o tydzień przez infekcje wirusowa, antybiotyku nawet nie brałam, a ty jak bralas antybiotyk i byłaś chora to wątpię żeby Ci się udało zajść w takich warunkach, no i jeszcze sprawa antybiotyku, przecież nie wszystkie są bezpieczne dla płodu, jaki ty bralas?

Gość gość
Dla jakiego płodu??? plemnik i komórka jajowa to jeszcze nie płód, zygota też nie, nawet zagnieżdżony zarodek nim nie jest. Na pewno nie zaszkodził mu antybiotyk :D

Gość gość
prawdopodobnie jesteś w ciąży, zrób test jeszcze dziś

Gość gość
Antybiotyk oczywiście mógł przesunąć miesiączkę. We wczesnej ciaży jaknajbardziej niektóre antybiotyki mogą być szkodliwe (oczywiście nie wszytskie). Wiec lepiej żeby teraz to nie była ciąża. I zmień nastawienie, nie bądź dziecinna - "staramy się JUŻ 3 mce". P.S. Ja starałm się TYLKO ok 50 cykli (zaczełam w wieku 22 lat, niby zdrowi, superpłodni z wieloma wynmikami ok)

Gość gość
Antybiotyk mógł zaszkodzić, a nazywaj sobie jak chcesz

Gość gość
nie mógł zaszkodzić, gdyż ciąża nie była jeszcze ciążą - zresztą wiele kobiet nie wie o wczesnej ciąży i normalnie żyje biorąc leki, pijąc alkohol i paląc i nie szkodzi to zygocie ;)

Gość gość
dzieki dziewczyny jestem dobrej mysli

Gość gość
dzieki dziewczyny jestem dobrej mysli

Gość gość
A co do wypowiedzi jedej Pani prosze czytac ze zrozumieniem a potem snuc wnioski czy jestem dziecinna